noah Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 Spotkałem się ostatnio z elektronicznymi lightstickami firmy Krill -> http://kriana.com/pages/aalight.html Bardzo fajna i przede wszystkim uniwersalna zabawka. Tylko niestety, nie mogę się niej doszukać w Polsce. Widziałem raz na allegro, na amerykańskim ebay'u też, owszem. A tak normalnie, można w którymś sklepie u nas kupić coś podobnego? Quote
Makos Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 Jeszcze dwa dni temu widzialem to na allegro u uzytkownika adammodok, pokazalo sie rownoczesnie z SUREFIRE HL1-B-TN. Wczesniej nie widzialem u niego tych latarek. Pewnie jeszcze bedzie mial bo szybko zeszlo. Quote
Levy Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 Będzie miał ,bo zamówiłem u Niego właśnie taki. Napisał ,że wystawi na aukcje około 3 sztuki jeszcze, więc czekajmy. ;) Pozdrawiam, Levy. Quote
Foka Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 To jest fajna sprawa. http://www.military.pl/latarki_184k/znaczn...k/glotoob_216m/ Quote
Foka Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 Świeci i błyska :) Taki lightstick na baterie ;) Tego co ja pokazałem są różne wersje kolorystyczne, również IR. Quote
Szreder Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 A co to robi? :roll: W Rambo którymś taki tekst był :) Odpowiedź: świeci. Quote
Makos Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 A co to robi? :roll: Fakt, opis na military.pl powala na kolana. ;-) Quote
Hoplita Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 GloToob są w Azymucie w Wa-wie. Krile też ;) Quote
noah Posted February 23, 2009 Author Report Posted February 23, 2009 Kilka słów na "gorąco", niestety czas mnie goni. Doszły. Prezentują się nieźle, tu porównanie z tradycyjnym normalnym lightstickiem. Są mniejsze i grubsze, co zresztą na pierwszy rzut oka widać. Baterie wchodzą od spodu. Wyraźnie widać uszczelkę na spodzie światełka. Włącza się banalnie prosto, po prostu przekręca denko. No i szybki test jak świeci. Pożyczyłem na krótko akumulatorki od sąsiada. Więc niebieski bardzo ładnie, w miarę przyjemnie dla oka, choć nie ukrywam, mógłby być jaśniejszy. Ale to może kwestia tych akumulatorków. Zielony jest ponoć intensywniejszy, jak się pojawi kontraktowy KRILL, to nie omieszkam kupić i porównać. Teraz drugi. Światło jest biało-czerwone. Nie jest to w każdym razie normalny czerwony. Wynika to pewnie z małej przepuszczalności światła właśnie przez czerwień. Aczkolwiek w nocy myślę że nie będzie problemu by poprawnie rozpoznać jego kolor, a co za tym idzie oznaczenie trupa. Tyle na dziś. Zmykam. Enjoy! Quote
raeone Posted March 7, 2009 Report Posted March 7, 2009 Jest też coś takiego: http://toys4boys.pl/Trytowy-breloczek-item95.html Nie zabijajcie za sprzęt nie pro :) Ja dostałem na walentynki żebym mógł sobie kluczami w zamek trafić jak wracam po pijaku do domu :-F Obecnie świeci na IBA z tyłu. Światła daje mało ale jako znacznik na kamizelkę w sam raz :) Quote
Recommended Posts