Jarhead1991 Posted January 8, 2009 Report Posted January 8, 2009 Witam.To co w temacie nie wiem jak oddzielic front od body.Wybijam metalowy pin zaraz za zamkiem a pod szczerbinka.Front zaczyna juz sie ruszac.Ale dalej trzyma go cos na dole i nie wiem co.Jak to zorbic??? Quote
Mohawk_PL Posted January 9, 2009 Report Posted January 9, 2009 po wybiciu pinu o którym mówisz, zdejmujesz okładziny i wybijasz kolejny pin (on jest pod okładzinami) od tego metalu na którym osadzona jest szczerbinka. Przesuwasz ten metalowy klocek w stronę muszki, a po tym metalowym klockiem tam gdzie wcześniej był zamocowany, patrząc od góry powinieneś mieć śrubę imbusową bodajże rozmiar 2. Luzujesz śrubkę i wykręcasz delikatnie lufę zewnętrzną by nie uszkodzić wewnętrznej. Quote
Jarhead1991 Posted January 10, 2009 Author Report Posted January 10, 2009 po wybiciu pinu o którym mówisz, zdejmujesz okładziny i wybijasz kolejny pin (on jest pod okładzinami) od tego metalu na którym osadzona jest szczerbinka. Przesuwasz ten metalowy klocek w stronę muszki, a po tym metalowym klockiem tam gdzie wcześniej był zamocowany, patrząc od góry powinieneś mieć śrubę imbusową bodajże rozmiar 2. Luzujesz śrubkę i wykręcasz delikatnie lufę zewnętrzną by nie uszkodzić wewnętrznej. Ok dzieki:) Quote
_Zygus_ Posted January 11, 2009 Report Posted January 11, 2009 Na drugi raz kolego podaj konkretną nazwe repliki (np. rk-02 itp) Quote
Jarhead1991 Posted January 12, 2009 Author Report Posted January 12, 2009 A jak zdjac okladzine dolna????Jestem zielony w tym bo to moj pierwszy AK. Quote
_Zygus_ Posted January 12, 2009 Report Posted January 12, 2009 Kiedy już zdejmiesz górną okładzinę (wnioskuję że wiesz jak to zrobić) przy lufie masz taki ślimaczek. Dajesz go do góry i odciągasz całą metalową część żeby nie trzymała okładziny a rzeczoną ciągniesz w dół i schodzi. Jeśli dalej nie wiesz jak to zrobić (nie jasno tłumaczę? :-F) to powiedz a ja wstawię fotki. Quote
penio151 Posted January 16, 2009 Report Posted January 16, 2009 Zygus, a co to za różnica jaki model? AK74 Boya mają front taki sam. Quote
Jarlslav Posted April 9, 2009 Report Posted April 9, 2009 Czy macie może szczegółową instrukcję rozkładania i składania RK-02 Boyi? Chciałbym mieć dobrą podstawę teoretyczną przed rozpoczęciem samodzielnego demolowania repliki :-F Quote
RED (Lone Wolf) Posted April 11, 2009 Report Posted April 11, 2009 http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...zeciach/#Item_0 Quote
Recommended Posts