Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam- mam nadzieję że wątku o tym nie było bo jedyny jaki znalazłem dotyczył ACU-UCP i MC który zakończył się w 2006 roku, ani nigdzie indziej na necie tego nie znalazłem

Opeartion Flashpoint to gra komputerowa wydana bodajże w 2001 roku i do tej pory uznawana za najbardziej realistyczny fps wojenny.

Niedługo planowane jest wydanie drugiej jej części. Szukając informacji o niej natknąłem się na:

Niedawno zasłyszeliśmy pewną ciekawostkę związaną z Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Podobno przed paroma tygodniami US Marines wprowadziło nowe mundury maskujące, które twórcy gry natychmiast umieścili w programie. Wiadomość początkowo wyglądała na plotkę, jednak teraz wiadomo już, że była to prawda. Informację potwierdził sam Clive Lindop, senior designer zatrudniony w Codemaster, chodząca encyklopedia militarna.

Oglądając dostępne screeny z gry faktycznie nie jest to chyba marpat-woodland tylko coś podobnego, równiez digital.

operation-flashpoint-2-20070822010455780_640w.jpg

Gra fabularnie wydaje mi się że wybiega lekko w przyszłość także i SCAR może być popularny a twórcy być może nie chcieli robić sobie więcej roboty nad wydawaniem pathy zmieniających umundurowanie i sprzęt :P

Marpatowcy- bójmy się bo nasze camo okaże się przestarzałe ;) :P

Także mam nadzieję że ktoś będzie w stanie sensownie się wypowiedzieć, że nie zdublowałem jakiegoś tematu, że nie jest to informacja już dobrze znana i oklepana, że nie zostanę zjechany tylko grzecznie poinformowany i że ogólnie nie powstanie tu bur... bałagan bo jeśli takowy powstanie to proszę administracje o usunięcie.

Przypominam że gra zasłyneła właśnie ze swej realistyczności dlatego nie może to byc wyłącznie fantazja twórców- już prędzej uwierzyłbym że USA miało wonty o marpata ;)

oraz że to nie topic o grze, bo adekwatny jest już na forum od dawna, tylko o kamuflarzu. Informacji o grze można juz znaleźć bardzo dużo na sieci.

Podobny topic załozyłem na http://www.ofp2.pl

Posted

Jak ktoś lubi realizm to tak :P

BTW troszkę nie pasuje mi ten temat w tym dziale :)

BTW2 - kurna te lbvki pasują do reszty jak świni siodło :F

BTW3 - Polecam ACEMod do ArmA - mega realizm.

Posted

OFP 2 to będzie typowo fantasy gra, została tylko nazwa z powodu kasy i umów, nie nalęzy oczekiwać realizmu czy kamuflaży top secret :)

realistyczna będzie ARMA 2 :) - i co by w niej nie zrobili - to i tak community dorobi wszystko jak powinno być... :) tekst o twórcach nie chcących roboty nad patchem w przyszłości mnie rozwalił... ;)

a camo wygląda jak multicam zpikselowany i jest raczej typowo fantasy pomysłem twórców gry

Posted

Tak też się spodziewałem- żeby tylko jakaś prywatna firma robiąca gierkę znała sekrety Stanów Zjednoczonych ;)

Ale może jednak jakieś ziarenko prawdy w tym by było.

Arma 2- słyszałem że jedynka strasznei zabugowana to nawet nie ruszałem nigdy

To co, wątek do usunięcia? Szybko przeminął :P

Posted

Aha. A to ważne jakie camo mają w jakiej grze?

Wygłada to jak vegeta włoska.

W sumie nie wiem co to ta Wegeta Włoska :P ale szukając natknąłem sie np. na coś takiego

http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?products_id=2111

oczywiście patrząc na to i znając ten sklep to pewnie jakaś podróba ale kamo dośc podobne ;)

Czyzby jednak jakiś prawdziwy wzorek "vegetato woodland" ?

Posted (edited)

Witam. Funkcjonuje w srodowisku OFP i ARMA juz od kilku lat i zawsze milo jest zobaczyc ze nowi sie interesuja. Jesli chodzi o wasze dylematy zwiazane z mundurami - obydwie gry (a tak naprawde dwie werdje jednej gry) sa calkowicie modowalne i rodzaj munduru mozna dowolnie zmieniac i przerabiac.

w tej chwili w srodowisku cfog.pl dzieje sie bardzo fajna inicjatywa o nazwie UHAO Conflict - czyli inwazja marines na wyspe UHAO.

zapraszam do obejrzenia krotkiego filmu z ostatniej misji w ktorej bralo udzial 23 osoby

http://vimeo.com/2779367

a oto gazeta w ktorej relacjonowane sa wszystkie postepy kampanii. http://www.etcslive.pl/uhao/index.php

mozna tam znalezc zdjecia, zasady gry filmy video i oczywiscie artykoly.

do gry potrzebna jest gra ARMA i dodatek Queens Gambit + darmove mody, TeamSpeak i Teamspeak Overlay.

FIA Czubaka

ps. przepraszam za brak polskich liter, jestem swierzo po przeinstalowaniu XP i jeszcze nie mialem mozliwosci zrobic porzadku.

Edited by Czubaka
Posted

No spoko - tylko pytanie brzmiało inaczej moim zdaniem i nie ma to nic wspólnego z wgrywaniem tzw. Addonów. Radzio zapytał czy mundur w grze ma odzwierciedlenie w rzeczywistości - bo wychodzi z założenia, że OFP przedstawia realistyczne odzwierciedlenie stanu faktycznego US Army czy też USMC.

Posted

Opeartion Flashpoint to gra komputerowa wydana bodajże w 2001 roku i do tej pory uznawana za najbardziej realistyczny fps wojenny.

Niedługo planowane jest wydanie drugiej jej części...

Zaraz zaraz druga czesc OPF wydana zostala w bodajze 2006/7 a nazywa sie ArmedAssault

To o czym wspominasz nie nazwal bym OPF 2 mimo ze sama nazwa na to wskazuje. Glownym powodem jest to iz OPF2 w przeciwienstwie dor AA zostala wyprdukowana nie przez BI Studio (tworce OPF) a przez CM (producenta OPF ktory wykupil prawa do tytulu)

To tak w gwoli sprostowania.

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Zaraz zaraz druga czesc OPF wydana zostala w bodajze 2006/7 a nazywa sie ArmedAssault

To o czym wspominasz nie nazwal bym OPF 2 mimo ze sama nazwa na to wskazuje. Glownym powodem jest to iz OPF2 w przeciwienstwie dor AA zostala wyprdukowana nie przez BI Studio (tworce OPF) a przez CM (producenta OPF ktory wykupil prawa do tytulu)

To tak w gwoli sprostowania.

Sie wie ale ja właśnie nazwą się kierowałem :P