Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Bardzo prosiłbym o pomoc ;/ Ostatnio moja HI-Capa 5.1 uległa zabłoceniu. ;] po nacisnieciu spusty pistolet nie odrazu reagował, po kilkakrotnym naciskaniu wreszcie zaskakiwał, generalnie chodzi o to że ten srebrny kurek po zdjeciu zamka niechciał reagować na spust. Wpadłem na genialny pomysł wyczyszczenia całego mechanizmu :wink: . Rozkręcam pistololet, czyszcze, wszystko git , składam....... i kurek wogóle się nie blokuje ;D Coś pewnie sknociłem ze składaniem ;]

I tu pojawia się pytanie co ;] ?? Jakby ktos chciał pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. Jak cos to piszcie to wstawie zdjecia;] jak tylko się dowiem jak ;D

Posted

Niestety rozkładam i składam tak już od 3 dni. Dzisiaj się pomęczyłem jeszcze z 1 godzine ale nic nie idze. Kurek nawet niechce myśleć o blokowaniu się, chodzi jak sprężyna w góre i w dół.

Posted

Źle złożyłeś cały spust. Położyłeś taką blaszkę od bezpiecznika na komponętach? Generalnie do tego tak się dzieje jak też nie nałożysz kabąka od kurka na sprężynę.

• 2 weeks later...
Posted

mógłbys wytłumaczyć mi pokolei co i jak ?? Mam dwie blaszki jedna zgieta lekko w góre i druga mniejsza i ciensza takze zgieta w góre. Jest jeszcze i trzcia od bezpiecznika. Co mam zrobić ??

Posted

sa trzy blaszki 8-) ale raczej ta pierwsza nie ma znaczenia zadnego ;D służy tylko by odblokować spust .

Ok teraz mam nowy problem ;] kurek sie juz blokuje ;] ale teraz spust jest lekki i nie powoduje odstrzału kórka ;]

• 2 weeks later...
Posted

Te trzy blaszki to tzw. sprężyna trójpalczasta. Ponaginaj je tak, żeby uzyskac zadowalający Cie efekt. Pierwsza z lewej, najkrótsza odpowiada za bezpiecznik chwytowy. Środkowa między innymi za to jak spust ciężko pracuje jeśli się nie mylę; możliwe też, że właśnie za to aby kurek zostawał z tyłu. Trzecia natomiast odpowiada za blokadę spustu zanim zamek nie wróci na swoje miejsce... Jakoś tak to jest. Musiałbym zajrzeć, żeby sobie przypomnieć, ale lenistwo mi doskwiera ;)