Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Mam do Was pytanie. Jakich ładownic używaja żołnierze BW na misjach do mundurów tropentarn ? Dalsza sprawa to gdzie można je dostać, zakupić ?? :) Chodzi mi oczywiście o kontrakty.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Edited by Simon
Posted (edited)

A do czego to ładownice mają być xD ? G36,G3,MP2,MP5 ???

Z tego co wiem to o kontraktowe ładownice w tym kamuflażu w Polskich sklepach to cienko.

Tutaj są ale nie za bardzo kontraktowe.Zobacz sobie sam.

http://www.sklep.vest.pl/index.php?manufac...t=2a&page=2

Niech się wypowie ktoś kto jest bardziej obcykany w Tropentarnie ;)

Pozdrawiam

Wawix

Edited by Wawix
Posted

Nie ma czegoś takiego jak ładownice w Tropentarn. Do munduru Tropentarn (misja w Kongo) nosi się sprzęt we flecktarnie - od dłuższego czasu IdZ. Jednak...

Sądzę, że popełniłeś Simon typowy błąd powielany przez sklepy w sieci:

http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=771515

Przeczytaj tamtego posta i jeszcze raz zadaj pytanie ;), bo myślę, że jednak nie chodziło Ci o ładownice w kamuflażu dżunglowym tylko o pustynne?

Ronin

p.s.

Vest źle podpisał te ładownice.

Posted

No niby macie racje.... ale Mehlera mam w kamo tropentarn, ciuchy też wiec..... nie widze problemu abym szukal ladownic do tropentarna :). Czy ktos mi moze fotke pokazac abym organoleptycznie zobaczyl jaka jest roznica bo moj zmysl percepcji woli oblookac fotki.

Posted

Niby macie rację?

Ehh... tropentarn to kamuflaż w tropiki a nie na pustynię.

Jeśli myślisz, że pustynny flecktarn to tropentarn to się mylisz.

Sama nazwa... tropen... nic Ci nie mówi? Jest to kamuflaż bardzo podobny do flecktarnu ale z większą ilością szarości.

Nie mówiąc już o tym, że Ronin dał Ci link, który wystarczyło przeczytać by się wszystkiego dowiedzieć.

W Twoim wypadku widzę, że ludzkie lenistwo przekracza kolejną granicę.

Posted

Poprzedni post pisalem przed sprawdzeniem metek w mundurze. Tuziol, nie unos sie. Nie chodzi o lenistwo a raczej o narazie slaba znajomosc tematu z mojej strony. Wiem teraz ze tropen to co innego niz wustentarn. Przeczytalem ten watek co wkleil Ronin. Przeczytalem tez metke mojego mehlera ktory jest identyczny ( Macie jednak racje mam mundur w wustentarn ) z mundurem jesli chodzi o kamo, jednak na metce napisane jest miedzy innymi Tropen standard i tego za bardzo nie rozumiem.

Posted

To tak jak US Army nosi kamizelki Woodland do munduru w kolorze tri-color ;)

PS: Kiedyś obiło mi się o uszy, że żołnierze malowali oporządzenie we flecka na jaśniejszy kolor(bardziej nadający sięna pustynię). Ktoś może potwierdzić tą wersję?

PS: Proponuję zmienić nazwę wątku na Wuestentarn ;)