Ratoll Posted December 29, 2008 Report Posted December 29, 2008 (edited) Witajcie, Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza. To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele. Poza jednym drobiazgiem. Na zębatce tłokowej ułamał mi się ząbek odpowiedzialny za szturachanie mechanizmu burst'ów 3-strzałowych. Zębatka ta różni się od standardowych, znanych z gb v2 i gb v3, właśnie obecnością tego ząbka. Dzwoniłem po paru serwisach, nikt nie ma takie zębatki. Jest szansa, że u Krakmana będą mieli, ale najwcześniej za miesiąc mam się zacząć pytać .. Czy może ktoś z Was ma taką zębatkę niepotrzebną na półce, lub ma pomysły, skąd ją zdobyć ? Edited December 29, 2008 by Ratoll Quote
0L0 Posted December 29, 2008 Report Posted December 29, 2008 Wiem, że w Mkach JG, tych z metalowym body i mosfetami, są identyczne zębatki jak w Type89 BE. Więcej pomóc nie jestem w stanie. Przez chwilę zastanawiałem się, czy nie powinienem tego posta napisać w dziale o replikach klasy I - zdecydowanie pod względem wykonania się do niej zalicza.To najsolidniej wykonana replika jaką widziałem, a widziałem wiele. Całkowicie się z Tobą... nie zgadzam :lol: Quote
poldeck Posted December 29, 2008 Report Posted December 29, 2008 Daj fotkę jak to wyglada a wujek poldeck coś wymyśli ;-) . Quote
Ratoll Posted December 29, 2008 Author Report Posted December 29, 2008 JG z metalowym body i mosfetami ? Nawet nie wiedziałem, że takie coś jest. Pogóglam, poszukam, dzięki za podpowiedź. Foto zębatki (zapożyczone z www.arniesairsoft.co.uk): Chodzi o tą wypustkę idącą na zdjęciu od osi w górę. Będę wdzięczny za każde dodatkowe info. Quote
0L0 Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 A spróbuj wywiercić w tym miejscu dziurę, nagwintować i wkręcić śrubkę. Gwint zabezpieczyć, żeby się nie odkręcała i wyrzeźbić ząbek z wystającej śrubeczki. Quote
Ratoll Posted December 30, 2008 Author Report Posted December 30, 2008 Yup, myślałem o tym. Jeśli nie zdobędę zębatki, będę miał dwie opcje : zrobić tak jak mówisz albo zaimplementować singla/bursty elektroniczne. Szukałem info o tych emkach JG z mosfetem - narazie to nowość, nawet fotek zbyt wiele nie ma. Ale na jednej widziałem tą zębatkę (niestety tylko od góry) - pypczek do popychacza dyszy się różni, więc zębataka nie jest identyczna. Ale może też ma moją wypustkę od spodu - nie mam jak sprawdzić. Poczekać trzeba, aż pojawi się w Sieci więcej informacji. Quote
poldeck Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 Właśnie fotkę chciałem po to by zobaczyć czy jest taka możliwość :-D . Quote
Recommended Posts