Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Jagged Alliance 2 <- Stara, jara i genialna.

Dodatkowo wiem, że ma klona w 3D niestety nie znam tytułu, również o najemnikach. Gierka również o małych wymaganiach.

ad

znalazłem tą drugą... hmm dużo widać czasu minęło, "Shadow Company" Jagged wygląda lepiej ;)

Może ktoś skojarzy, jeszcze inną grę. Wciela się w niej w detektywa. Również przypomina nieco jagged alliance, lecz jest w 3d. Całkiem spora ilość broni. Szukam tego, lecz tytuł nie chce mi przyjść do głowy.

Edited by Bat_Sirius
Posted

Bat_Sirius jako fan JA2 polecam Ci patch v.1.13 + DBBMOD. Fabuła zostaje, ale dochodzi pełno nowych takich jak kamizelki IBA, PASGT multum różnych rzeczy otrzymujemy także nową opcje a mianowicie żeby przenosić sprzęt trzeba mieć kamizelkę oporządzeniową a do ochrony, balistyczną i wiele innych. xD Jak chcesz namiary to pisz na PW.

• 1 month later...
Posted

Jeśli chodzi o niskie KOMPUTEROWE wymagania to z czystym sumieniem polecam grę wstępną dostępną w nowym dodatku do klasyki "Kobieta" ;-)

Ps. Może propo właśnie jakieś klasyki ? Niskie wymagania, grywalność zwykle nieporównywalna do nowinek, wraz z klimatem. A i szukać wcale nie trudno.

Posted

Ja polecę wszystkim Gorky 17(Odium). Niskie wymagania, a klimat(przynajmniej mnie) urzeka.

Jezu, tylko nie Gorky 17! :o Ta gra jest tak frustrująco trudna, że z trudem przeszedłem wstęp, a potem wywaliłem ją w diabły, bo nie chciało mi się powtarzać tego samego fragmentu po raz n-ty. Ale już Gorky 0 ( dobrze pamiętam tytuł? ) był niczego sobie.

Posted

Bo to, wbrew pozorom jest gra logiczna, z mniejszym nastawieniem na taktykę. Trzeba po prostu znaleźć "sposoby" i przy okazji oszczędzać na wszystkim, na broni, na apteczkach.

Ktoś kiedyś wynalazł patent, żeby obniżać koleżkom opanowanie/spokój, i strzelać do nich kolegami z pistoletu. Zwiększone w furii obrażenia z bagnetu starczyły często żeby zabić maszkarę "na raz", a obrażenia z postrzału były wielkorotnie mniejsze niż te, któe zadałby mutant.

Gorky właśnie promował ten typ załatwiania spraw.

Co do Jagged Alliance 2, gorąco polecam najpierw wypróbować podstawkę, a gdy już się otrzaskamy ze sterowaniem polecam przerzucić się na najnowszą wersję patcha 1.13. Razem z nim mamy dołączone New Inventory i moda HAM, a w tym packu same dziwy...

New inventory pozwala korzystać z różnego rodzaju plecaków, kabur, kurtek, zawieszeń itd. i w zależności od używanego mamy różną pojemność kieszeni (oraz inne rzeczy, np. różny poziom zamaskowania).

HAM z kolei robi jeszcze więcej. Po pierwsze widzimy już wszystkie statystyki broni i sekscesoriów w pełnej krasie (a jest tego trochę).

Dalej, polepszono działanie amunicji smugowej, która wreszcie "coś" robi. Wartości można ustawić ręcznie, uwaga, łątwo przegiąć, a bonusy są te same dla obu stron.

No i nowe zasady prowadzenia ognia zaporowego, które znacząco zmieniają filozofię używania broni automatycznej.

Ogółem, 1.13 to w zasadzie nowa gra. Mamy inną (acz podobną) "fizyka" gry, lepsze AI (ale wciąż głupawe miejscami), więcej wszystkiego.

Całość posiada bogaty wybór ustawień w pliku ini. W zasadzie prawie wszystko można wyłączyć albo zmodyfikować wedle woli (ja na przykłąd wyłączam od razu wszystkie "cuda" związane z samoobroną).

Posted

Jesli masz slabego kompa ( autor tematu chyba juz znalazl :-o ) to polecam gre WARROCK. Wciagajaca gra przez neta, duzo polakow, 3 tryby walki ( ze wzgledu na rozmiar mapy) oraz "taktyczna".

Ja gram 4 lata bez przerwy i powiem ze nie zamierzam konczyc :D