Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PJ4 CQB, PJ4 RIS, PJ16, PJ16A4 [P&J]

Recommended Posts

Posted

Cześć chłopaki, szybkie pytanie. Jakiej jakości jest stockowa kolba SF/Crane w emkach PJ? Głównie mi chodzi o kwestię luzów, względy estetyczne średnio mnie obchodzą. Mam okazję kupić takową w niezłej cenie. Zastanawiam się czy nie wymienić stockowej kolby ze swojej specny.

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam pytanie na temat low-capów do emki od Specna Arms, na gunfire jest fajny pakiecik 5 po ok 100zł i mnie to kusi, ale nie wiem czy to nie będzie wyrzucenie pieniędzy w błoto. Miał ktoś takie low capy i wie jak się sprawują z emką od pj?

• 1 month later...
Posted

Witam, mam na oku jedną emkę z serii P&J. Jest ona co prawda już używana ale chciałem się dowiedzieć czy warto jest ją kupić.

Replika to m4a1 ris z kolba SF, oraz wymienione częścI:

- głowica cylindra na mosiężną doszczelnioną z zestawu bore-up P&J,

- głowica tłoka na łożyskowaną cichą ULTIMATE ,

- łożyskowana aluminiowa prowadnica sprężyny,

- tłok M150 blue ULTIMATE,

- przerywacz ULTIMATE,

- kable niskooporowe z wtykiem T-conet

- mosfet GATE NanoSSR,

- metalowa komora hop-up Guarder z czarną gumką 50 ULTIMATE.

Cena to ~600 zł z bateria i 3x hicapami

Posted

Będzie śmigać. Najważniejsze, że kable są wymienione i mosfet też fajnie, że jest. Z czasem możesz wstawić MBlocka i cieszyć się w miarę bezawaryjną repliką z niezłymi osiągami.

• 6 months later...
Posted

Cześć, zastanawiam się ostro nad zakupem PJ M4 RIS.

Domyślam się że nie jest to "super boska och my god" replika w stylu G&P ale jednak szkoda mi 1500zł na sucho za G&P a dolar dość za wysoko skoczył aby ściągać sobie z H&K. Więc tak się zast. czy nie kupić sobie PJ (na start wymienić tylko hopa oraz ew. mosfet, i poczekać aż gwarancja "umrze"). A potem co jakiś czas wymieniać resztę bebechów (precka, komora etc).

Mam też parę pytań (chciał bym coś takiego zrobić w przyszłości):

1) Czy da się wymienić body? Np. na G&P

2) Czy da się jakoś wykminić imitację ruchu zamka? Tak jak w blow-backu ale bez samego efektu EBB.

Jaki jest jej przeciętny zasięg na stocku? Tak na oko? Było by fajnie gdyby było lepiej niż w G36k od JG (stock ze zmienioną gumką).

Są jakieś rzeczy, które powinienem wiedzieć przed zakupem? Czytałem trochę o M4 PJ ale większość to posty z ok. 2010, 2011, 2012 roku. Przez ten czas coś się zmieniło?

Posted

Jaki jest jej przeciętny zasięg na stocku? Tak na oko? Było by fajnie gdyby było lepiej niż w G36k od JG (stock ze zmienioną gumką).

Na stocku spokojnie wyciągniesz 35-40m i to tak, że ktoś to trafienie na 99% zauważy. Ja mam PJ4A1, ale o ile mi wiadomo bardzo się one wewnętrznie nie różnią

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Panowie, aby zmienić uchwyt zawieszenia muszę zdjąć prowadnicę kolby. I tutaj pytanie- ją się normalnie wykręca czy wewnątrz jest na śrubie jeszcze ?

Odkręć trochę pierścień na prowadnicy, żeby był luźno, zdejmij kolbę, i na dnie prowadnicy jest śruba (baaaaardzo długa) wykręcasz ją, ściągasz prowadnicę i uchwyt zawieszenia :)

• 3 months later...
Posted

Witam czy ktoś już nabył PJ4 CASV http://www.taiwangun...&campaign-id=19

Jakieś opinie ?

Witam. Kupiłem ją miesiąc temu i jestem bardzo zadowolony. Znawcom nie jestem ale mogę powiedzieć o własnych odczuciach.

Jest naprawdę solidnie wykonana zero jakichkolwiek luzów ( poza kolbą - niewielki luz) magazynki testowałem od Boyi, A&K, APS bez zacinek niewielki luzy, co do minusów to szczerbinka jest krzywa i kulki powyżej 40m zaczynają skręcać w prawo ( nie znam się nie wiem z czego to wynika) i przez to ciężko się celuje. Testowałem ją na kulkach 0,30g Rockets Platinum lecą ponad 50m. Właśnie kupiłem 0.28g także dopiero będę testował.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Witam, mam pytanie. Do swojej eM'ki PJ wsadziłem nową sprężynę Guardera sp120 i rof jest dla mnie niezbyt satysfakcjonujący. Czy ktoś tutaj wkładał silnik pokroju GFC high torque F2? Dodam, że replika jest w środku cała stockowa i nie chciałbym, żeby jakaś część zakończyła swój żywot. Strzelam na li po 7,4 20C. Wydaje mi się, że wymiana silnika jest lepszym rozwiązaniem, niż wkładanie li po 11.1. Korzystając z okazji, poleca ktoś jakiś szybki silnik w granicach 150 zł?

Posted (edited)

W ogóle to z tą M'ką od PJ jest problem, bo kupiłem ostatnio sporo części do tuningu gearboxa: tłok z 14 metalowymi zębami SHS, prowadnice łożyskowaną SHS, głowicę tłoka, głowicę cylindra SHS, dyszę i oddałem do serwisanta, po czym stwierdził, że nie ma sensu nic wymieniać, bo nic do siebie nie pasuje i będzie wszystko luźne.. :/

Edited by seger
Posted (edited)

To nie problem z emką, tylko z serwisantem :icon_lol:, nie pasować może prowadnica (jeśli przez przypadek kupiłeś v3), lub/i dysza (na długość). Oddaj to komuś, kto się zna :icon_razz:

P.S. "argument" o tym, że nic do siebie nie pasuje i wszystko będzie luźne niszczy :icon_lol:

Edited by seger
Posted

Dokładnie tak usłyszałem z jego ust. Wiedziałem, że dysza może nie pasować i także głowica tłoka, jednak miałem nadzieję, że wszystko inne będzie pasować... Po czym udało się zmienić tylko sprężynę, a części nowe mi zostały :(