Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

PJ4 CQB, PJ4 RIS, PJ16, PJ16A4 [P&J]

Recommended Posts

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

480 na 0.25 to 530 na 0.2 , może przy pomiarze na chrono ktoś dla żartu dał Ci 0.12 ;-) .Do tylu FPS BB 0.28/0.3 i powinieneś na 45 m 10/10 w kartkę A4 trafić a na 60 m człowiek nie powinien być problemem , a celność jaką podałeś to ja mam w G36K CA przy 330 FPS .

Edited by przemek10
Posted

Skąd na chrono u Krakmanó 0,25. Przecież na ogół do pomiarów biorą z wiadra 0,2 PidżeJa...

na 60 m człowiek nie powinien być problemem , a celność jaką podałeś to ja mam w G36K CA przy 330 FPS .

Na strzelance kolega wypowiadał się bardziej entuzjastycznie o osiągach niż w tym temacie...

Posted

40-45m na prece, gumce i komorze systemy? ;| to chyba dosyć mało... i niby jeszcze jak jest 470fps.

SR25 po takich zabiegach wali na ponad 60m...

To są po prostu realne osiągi. Z tego co zauważyłem większość ludzi zawyża osiągi swoich replik - weź to pod uwagę.

Mortis, porównywałeś zasięg z tym Twoim 'mutantem'? ;)

Posted

Co to za pytanie???

A jest sens żyć???

Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć.

Są repliki za 300 złotych, są za 500, PJ jest za 700, a G&P jest za 1100. Wg. mnie większy sens jest dołożyć do G&P, ale nie każdy ma na tyle, więc dla niego większy sens jest w kupieniu PJ, czy JG.

Być może podrasowane boyi niewiele ustępuje temu PJ, a cenowo różni się 200-300 złotych. Tak też może być. Więc na rozmowę o sensie jeszcze raczej za wcześnie, bo nikt tego rzetelnie nie sprawdził.

Posted (edited)

Mnie powiedzieli w krakmanie, że mają tam 0,25 bo coś im nie pasowało w pomiarach - ale nawet jeśli to 0.2 to i tak 480 fps jest dobre. Gadałem z ludźmi, którzy bywają na F50 i stwierdzili, że od punktu a do punktu b może być max 50 metrów i przy kulkach 0.25 excela strzelało mi tak, że po przekroczeniu jej kulka zaczęła opadać (taki betonowy murek nam robił za cel :P)

Stąd moje stwierdzenie, że realnie mam koło 45 metrów. Człowieka trafie, ale czy on się przyzna do tego ? Śmiem wątpić po tym co widziałem :P

Co więcej , moja bateria ma dopiero 2 ładowanie pełne, więc to też wpłynęło na pewno na silnik itp. Warunki zimowe też robią swoje, prawda ?

Byli na F50 kolesie z karabinkami mającymi 350 fps i strzelali celniej i dalej. Ja nie robię z PeJotki Bóstwa, o nie. Ja tylko stwierdzam realnie to co widziałem i czułem. Nie jestem typem człowieka, który powie 'a ja sadze na 200 metrów, hahaha' o nie!

Edited by xMaverickx
Posted (edited)

Gdy kupisz G&P będziesz musiał dokupić ładowarkę i batkę ! Wiec cena wzrośnie co najmniej o 200zł...

A tak to batkę całkiem dobrej jakości już masz ale chyba ładowarkę należy wymienić.

No i G&P nie ma 430fps :P

Edited by zz2
Posted

Ja zdecydowanie wolałem dołożyć do ładowarki procesorowej za 110 zł. Trwałość części? Hmmm, jeśli gear się rozleci NA STOCKOWYCH ustawieniach, czytajmy - po wymianie przez Krakmana podzespołów - to z gardła im na gwarancji nowe wytargam i tyle, należy mi się to wtedy jak chłopu pole!

Posted

Ja wiem, spokojnie :P

Jak kupujesz samochód NÓWKĘ w salonie, to grzebiesz w nim od razu czy serwisujesz ? Oczywiście, rok. Potem można grzebać. Wcześniej ofc też, bo tak mi nakleili tą naklejkę, że <lol2>, przelepić mogę.

Pewne jest to, że body będzie do zmiany <_<...

Posted (edited)

A co tu porównywać? Masz niemalże to samo tylko w innym opakowaniu. Nawet długość lufy identyczna. Jakiekolwiek różnice mogą wynikać tylko z tego, że chińczyk chińczykowi nierówny. Nawet dwie takie same PJ4 ris mogą różnić się osiągami.

Różnica na korzyść SR, to moim zdaniem GB Long. Niby wytrzymuje więcej i do stoka można wsadzić bez obaw mocniejszą sprężynę ;) Kolejny + jak dla mnie wygląd ale to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Minus to magazynki, droższe od magów do m4 oraz obecna cena repliki... Za różnicę między M4 a SR możesz kupić precke i gumkę lub komorę albo trochę magazynków... ;)

Edited by Nomad
Posted

Zakupiłem M4 RIS :) dodatkowo wziąłem systeme gumkę...jak przyjdzie to zrobię mini recenzje z fotkami. Ale od razu mówię, że GB nie będę otwierać!

Posted (edited)

Ja mogę dodać, że wnętrze ma wybite znamię A&K dokładnie nad hop upem.

Geara nie otwierałem, nawet nie wyciągałem. Body jest rozsuwane. Komora hop ma sprężynkę na lufie (może to normalne, ale nie wiem :P) która daje dystans od wnętrza lufy zewnętrznej. Karabinek ma luz na magazynku, na boki. Lata też atrapa bolt kaczera :P pewnie to normalne, ale kolba nie domyka się przy wsadzonej baterii.

Edited by xMaverickx
Posted

A wymieniałeś gumkę? Mierzyłeś zasięg:)? a ta sprężynką to normalne chyba, bo miałem to samo w PJ IIgen.

A&K M4A1 RIS chyba się nie kupi w Polsce...