steraf Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Aeg nagle przestał strzelać. Wciskam spust nic się nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecznik sprawny. W miejsce bezpiecznika wstawiłem amperomierz. Wciskam spust ... na amperomierzu nic się nie pojawiło, bateria sprawna i naładowana. Wygląda to na przerwany obwód zasilania. Co mogło się stać ? Dodam że znajomemu że to aeg znajomego. Zarówno ja o on nie mamy pojęcia jak rozebrać karabinek. To jakaś drobnostka czy coś poważnego ? Dodam że aeg jest na gwarancji. Quote
HustleR Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Zwróć uwagę na wtyczki, zarówno od strony AEG'a jak i aku - mogły się wysunąć - częsty problem, wystarczy wsunąć, dopchnąć Jeżeli to nie wtyczki to: -Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer. -Jeśli nie boisz się to zdejmij chwyt pistoletu, wymjij silnik i podłącz pod styki z innej repliki - zobaczysz czy działa a gwarancji nie stracisz -Jeśli nie działa to wiadomo co, jeśli działa to zostaje rozbieranie repliki i dokładne oglądanie styków i okablowania. Quote
Lochu Posted December 11, 2008 Report Posted December 11, 2008 Mi się też często zacina jak strzelam na pojedynczym ale daje na ogień seryny i wszystko gra. Quote
steraf Posted December 12, 2008 Author Report Posted December 12, 2008 Ktoś rozbierał aega i powiedział że sprężyna była zablokowała. Za bardzo nie wiem o jaką sprężynę chodziło bo koleś rozebrał tylko chwyt (tam gdzie silnik) zresztą pierwszy raz miał do czynienia z czymś takim jak aeg ; ) Po zabiegu replika ożyła ale po kilku strzałach znowu to samo. Leci na serwis, na szczęście taiwangun :-P -Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer. Cisza całkowite, przecież prąd w obwodzie był równy zeru :uśmiech: Quote
Recommended Posts