Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Aeg nagle przestał strzelać. Wciskam spust nic się nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecznik sprawny. W miejsce bezpiecznika wstawiłem amperomierz. Wciskam spust ... na amperomierzu nic się nie pojawiło, bateria sprawna i naładowana. Wygląda to na przerwany obwód zasilania. Co mogło się stać ? Dodam że znajomemu że to aeg znajomego. Zarówno ja o on nie mamy pojęcia jak rozebrać karabinek. To jakaś drobnostka czy coś poważnego ? Dodam że aeg jest na gwarancji.

Posted

Zwróć uwagę na wtyczki, zarówno od strony AEG'a jak i aku - mogły się wysunąć - częsty problem, wystarczy wsunąć, dopchnąć

Jeżeli to nie wtyczki to:

-Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer.

-Jeśli nie boisz się to zdejmij chwyt pistoletu, wymjij silnik i podłącz pod styki z innej repliki - zobaczysz czy działa a gwarancji nie stracisz

-Jeśli nie działa to wiadomo co, jeśli działa to zostaje rozbieranie repliki i dokładne oglądanie styków i okablowania.

Posted

Ktoś rozbierał aega i powiedział że sprężyna była zablokowała. Za bardzo nie wiem o jaką sprężynę chodziło bo koleś rozebrał tylko chwyt (tam gdzie silnik) zresztą pierwszy raz miał do czynienia z czymś takim jak aeg ; ) Po zabiegu replika ożyła ale po kilku strzałach znowu to samo. Leci na serwis, na szczęście taiwangun :-P

-Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer.
Cisza całkowite, przecież prąd w obwodzie był równy zeru :uśmiech: