Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chcę się upewnić:

Jak podłącze jeden biegun baterii do silnik, a drugim kablem od baterii dotknę gerboxa(szkieletu) to czy to normalne że wtedy GB strzela na auto?:)

Wg mnie to zwarcie gdzieś musi być ale wolę się upewnić.

Posted

Tak, strzela na auto. Miałem to samo. Podłączyłem wszystko normalnie ale miałem przebitą izolację na stykach i dotknęły gearboxa. Jak tylko ruszyłem selektor ognia z safe do przodu lekko to zaczął pluć serią.

Posted (edited)

Obejrzyj dokładnie tam gdzie kable wychodzą od styków na zewnątrz gearboxa (v3) - mogła się izolacja gdzieś nadciąć na ostrej krawędzi gearboxa a w v2 czasami mogła być izolacja przycięta przy zamykaniu go albo kabel lecący pod spustem...

Edited by kermit
Posted

zwarcie mozesz miec przy kostkach stykowych...czy jak to sie tam nazywa . Kable od strony spustu ja wychodza , zle przylutowane kable a mianowicie za dluga zyla na wierzchu prowadzi do tego ze moze delikatnie szkielet dotykac a to wystarczy , ja tak mialem

• 3 weeks later...
Posted

Miałem ten sam problem,po wymianie kabli. Zbyt duży lut na kostce w GB dotykał drugiej połówki szkieletu po jego złożeniu,objawy takie jak opisałeś. Wystarczyło "położenie" na ten lut paska taśmy izolacyjnej tak by kostka i szkielet GB się nie dotykały;)