Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj wmontowano mi do P90 kabelki 2,5^2mm. Efekt? Porażający. ROF podskoczył i reakcja na spust. Przy batce 9,6 2000mAh szczęka mi opadła. Więc przestawiłem się znów na mini. 2,5^2mm to maks który wejdzie ponieważ przy plastiku wchodziło wszystko na styk. Ogólnie polecam takie kabelki. Jeszcze tylko mosfet będzie mnie czekał :D.

Posted

Ja z mosfeta zrezygnowałem, a połączone siły kabli silikonów 2 mm2 i baty Sanyo RC 8,4V + zacinka kulki w komorze załatwiły następny tłok ;-). ROF na takim zestawie to koło 18-20 k/s.

Ostatnia replika w której nie chciało mi się gównianej gumy systemy zmienić na coś normalnego. Jak to założyłem, tak się kulki klinują. Wracam do chinola co miałem zrobić już lata świetlne temu ;-).

Posted

U mnie z kabelkami, silnikiem HS, mosfetem wyszła kosiarka :) Magazynek w 2-3 sekundy schodzi, więc jak masz więcej niż 3 low to możesz takie rzeczy zrobić. Choć mina trafionego przeciwnika rekompensuje ilość wystrzelonych kulek i wiążące się z tym częstsze zakupy w sklepach.

Gdy ludzie słyszeli jak moja p90 strzela, to każdy się oglądał co to za replika :)

Posted

Silnik stokowy z MP5K PDW z Galaxy. Czyli sądząc z nalepek to samo z czym przychodzi to P90 ;-).

Ale powiem jedno, mam teraz replikę w której tkwi czerwony Element Hi Torque Up i po tym jak tam się ten silnik sprawuje (wzrost rofu do 15,3 k/s z 13,1, przy tej samej baterii - tylko rozładowanej dwoma strzelankami - i po założeniu zamiast springa 110 bez łożyskowania, springa 130 z łożyskami) czekam na wypłatę i w tej P90 też silnik taki zarządzi. Mniej więcej w/g obliczeń na stokowej bacie i zębatach powinien przekroczyć dobrze 20 k/s. Koło 24 powinno być. Jak wymienię (co się nie stanie wcześniej niż za 2-3 tyg.) dam znać.

Posted

Nie na tym silniku z Galaxy rof był o 1 kulkę większy niż na stoku. A ten rof mam w innej replice i tam tłok nie chce (odpukać) zdechnąć, w przeciwieństwie od tego tutaj.

Tutaj idzie guma do wymiany na guradera przezroczystego i dalszy tuning magów, żeby żwawiej podawały ;-).

Posted

A ja mam pytanie :)

mam nieszczelną jak nieszczęście głowicę cylindra, tłoka oraz dyszę. Na głowicę cylindra znalazłem tymczasowe rozwiązanie - jako że to część nieruchoma pojechałem ją taśmą teflonową. Co do tłoka to pewnie trzeba wymienić uszczelkę, tak?

No i jakieś pomysły co z dyszą?

Posted

Dysza uszczelniona DF, bardzo ładnie działa ze stokową głowicą.

Z uszczelką możesz doraźnie zrobić tak:

- nagrzewasz cylinder pod ciepłą wodą z kranu (oczywiście nie do czerwoności ;-) )

- nagrzewasz w łapkach uszczelkę tłoka

- delikatnie żeby nie uszkodzić naciągasz uszczelkę tłoka na cylinder - na zewnątrz

- wkładasz pod ciepłą wodę na jakąś chwilkę

- później to studzisz delikatnie (możesz pod coraz chłodniejszą wodę wsadzać, byle nie za gwałtownie)

Ściągasz uszczelkę i viola gotowe.

Posted

Już chyba nieaktualne, bo za porażającą cenę 1 złotego polskiego brutto, nabyłem o ringa w takich samych rozmiarach i póki co jest idealnie (jakby Cię to interesowało to w sklepie między placem Grunwaldzkim a Szarych Szeregów) :)

A w dyszę DF się zaopatrzę tak czy inaczej :D

BTW kabli, do swojego pimpka wcisnąłem kable o średnicy 4,5 mm z mosfetem i się zmieściły bardzo ledwo, po opakowaniu bezpiecznika w termokurcza, a normalna instalacja 4,5 mm mieści się luzem

Jakby co to mogę Wam podesłać zdjęcia GB xD

Posted (edited)

Ale napisałem:

Z uszczelką możesz doraźnie zrobić tak:

;-)

Wiem gdzie można kupić oringi i za ile. A zeta to i tak przepłaciłeś ;-), w O-Ringu w Kijewie masz je po chyba 0.4 PLN`a ;-).

EDYTA: Choć cenna informacja dla tych z Centrum, bo się na drugi brzeg nie trzeba bujać, a w Węglobudzie też można jeszcze takie coś dostać, dobrze jest wziąć cylinder ze sobą na spacer i podopasowywać chwilkę.

Edited by Tuksiak
Posted

gloomer, czemu od razu po nim jedziesz?

@patoplastic: cieszymy się razem z Tobą stary :D ta giwera codziennie mnie zaskakuje :D

gloomer, weź tu wrzuć jakbyś mógł te moje zdjęcia. Może się komuś przyda, a ja już linka zdążyłem zgubić

Posted
Tamiya przy takich kablach? Czegoś wtyczki na Dinsa nie zmienił? To jakbyś silnik od ferrari włożył do malucha i dał mu skrzynię biegów od syreny

Dokładnie. Spróbuj całkowicie wywalić tamyię, i wrzucić T-Connectory- to działa ;)

I przy okazji- jaki silnik warto wrzucić to pimpka? P&J da radę?

BTW. U krakmańców zabrakło P90TR :( Własnie wysłałem do nich maila z pytaniem.