Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wymiana jest prosta, polega na odkręceniu zespołu spustu i koszyka silnika. Włożenie nowego silnika nie powinno sprawić trudności ja wymieniłem w ciągu 5min :)

Typ silnika to long (taki jak w emkach itp)

Posted (edited)

Hej. Na gunfajerze kosztuje już 500zl. Wie ktoś gdzie jeszcze mogę dostać go po promocyjnej cenie?

Jako maniak amator chciałbym zrobić swojego pierwszego "customa" z tej P90 i proszę was o radę.

Mam pomysł, aby zamontować do niego lufę precyzyjną, dłuższą od standardowej. To co wystawałoby poza, chciałbym schować nakładając nań tłumik. Pytanie więc jest takie czy w tym modelu jest to możliwe? i który z tłumików będzie pasował?

Myślałem, aby zwiększyć jego przydatność bojową na otwartej przestrzeni. Cudów się nie spodziewam, ale przy takiej mocy i Hop-upem od Tokio Marui

można by celnie strzelać powyżej 50m.

Jakie jest wasze zdanie?

EDIT: A możel lepiej Classic Army Sportline?

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1095

Edited by PvG
Posted (edited)

Hej. Na gunfajerze kosztuje już 500zl. Wie ktoś gdzie jeszcze mogę dostać go po promocyjnej cenie?

Jako maniak amator chciałbym zrobić swojego pierwszego "customa" z tej P90 i proszę was o radę.

Mam pomysł, aby zamontować do niego lufę precyzyjną, dłuższą od standardowej. To co wystawałoby poza, chciałbym schować nakładając nań tłumik. Pytanie więc jest takie czy w tym modelu jest to możliwe? i który z tłumików będzie pasował?

Myślałem, aby zwiększyć jego przydatność bojową na otwartej przestrzeni. Cudów się nie spodziewam, ale przy takiej mocy i Hop-upem od Tokio Marui

można by celnie strzelać powyżej 50m.

Jakie jest wasze zdanie?

EDIT: A możel lepiej Classic Army Sportline?

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1095

Replika jest rebrandowana przez gfc więc przynajmniej na razie jest do kupienia tylko u nich- promocja minęła i teraz to pozostaje się załapać co najwyżej na promocje 10% dla teamów...

Co do wydłużanai lufy to podobnie finansowo i zapewne jeśli chodzi o celność wyjdzie zamiast np systema+ tłumik wsadzić po prostu preckę prometheusa czy km head. Dodatkowo nie wiem czy wymiana lufy nie wymusi zmiany cylindra...

Co do CA vs JG.

Z jednej strony to jgf wydaje się całkiem udane i do tego mocne -400fps. Z drugiej mimo wszystko CA to klasa wyżej nawet jeśli według wielu osób jakością to bliżej do klasy II ;-) Niestety nie ma jeszcze zbyt wielu opinii o CA, obawy może budzić seria sportline- w emkach okazały się te ekonomiczne konstrukcje dość badziewne...

Nie wiadomo tęż jak jest ze standardowością części w gb- od tego zależy jak łatwy i tani był by ewentualny tuning...

Edited by 99TOMCAT
Posted

Dzięki za info. Zamykam off-topic mówiąc, że chyba skuszę się jednak na propozycje od CA. Różnica cenowa to zaledwie kilkadziesiąt złotych, a wolę nieco lepszą jakość niż nieco więcej fps.

Posted (edited)

Szczerze, mówiąc to CA to jest szajs w porównaniu do JG...

Nie będę tutaj porównywał, zewnętrznie, ale w CA flaki są tragiczne.

Na wszystkim tam oszczędzano i środku znajdziemy:

*plastikowe łożyska

*znalowe zębatki (lipa straszna)

*lufa aluminiowa (w JG mosiądz)

*badziewne części typu tłok i inne rzeczy, o tym nie muszę wspominać

Prezentuje to teraz poziom chińskich elektryków sprzed 3 lat...

Jeżeli już CA, to tylko w normalnej wersji, sportline jest dużo gorszy od chińczyków wypuszczanych teraz.

Świadczy to też o "wielkiej" popularności modeli sportline w polsce i nie tylko...

W jg dostajemy metalowy korpus co według mnie jest dużym plusem.

Edited by pidżefjat
Posted

Przecież to na fotach już widać. Cieszę się, że mam tego chińczyka :).

Coś czuję, że będę jednak robił downgrade`a, tak na m100 i silniczek od P&J czarny, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

Tomcat, zgodnie z tradycją udzielasz rad o replikach, których zapewne nie trzymałeś nawet w rękach, nie mówiąc o zajrzeniu do środka.

No, chyba, że Famas dał Ci potrzymać w sobotę...

PvG, jest tak, jak napisał Pidżej.

Pidżej, a nie lata Ci nic w środku, jak tą półeczkę wyciąłeś? Mystery wlazł mówisz? Zapodaj fotką jakąś.

Pozdro

Posted

Dobra czarnego PJta nie miałem pod ręką, wcisnąłem więc silnik od Galaxy. Na stokowej baterii, różnica w ROFie bardzo duża, dla mnie to jest tym dziwniejsze, że po nalepkach sądząc, a są na nich takie same krzaki, to producent jest ten sam ;-). Kolory obudowy mają tylko inne. Ilości smaru w środku, to by się nie powstydziła średnia hurtownia chemiczna, po prostu u mnie wyglądało, jakby go jakiś Koleś wciskał szpachelką.

Guma do wymiany niestety, przy niższych temperaturach, powtarzalność strzału zerowa, lufa też precka nie jest i pewnie poleci w kierunku śmietnika, w ślad za stokową gumką.

Dzisiaj mały wypadeczek, wypiął mi się Pimpuś z jednopunktowego zawieszenia i padł sobie na glebę, efekt - rozlazło się body z tyłu, w czym pewnie miała niebagatelny udział bakteria i teraz trzeba trzpienie mocujące połówki ze sobą potraktować superglutem.

Ogólnie replika dzisiaj dawała radę sobie doskonale w lesie, zobaczę jak z trwałością wynalazka, ale na dzień dzisiejszy, gdyby była znowu w promocji na Gunfajerze, to śmiało można brać i nie będą to wywalone w błoto pieniądze.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dobra czarnego PJta nie miałem pod ręką, wcisnąłem więc silnik od Galaxy. Na stokowej baterii, różnica w ROFie bardzo duża, dla mnie to jest tym dziwniejsze, że po nalepkach sądząc, a są na nich takie same krzaki, to producent jest ten sam ;-).

Ja chciałem wsadzić do swojej deski silnik G&P M120, ale aktualnie jest on niedostępny nigdzie. Zamówiłem zatem ten silnik P&J... i wyszło na to, że "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Silnik ma co prawda zwiększony moment obrotowy (cholernie silne magnesy - ciężko w ogóle obrócić wirnik palcami :strach: ), ale niestety szybkość porównywalną ze stockowym silnikiem z P90 :/ Także akurat w tym przypadku niepotrzebnie wydałem 89 zeta (a może chce ktoś kupić stockowy silnik? :P )

W celu podwyższenia szybkostrzelności postanowiłem zatem wymienić okablowanie oraz wstawiłem MOSFETa (IRL3713 + transile) - płytka z układem bardzo ładnie chowa się w body obok gearboxa. RoF wzrósł wyraźnie, chociaż nie dramatycznie. Śmiga teraz całkiem dobrze no i załatwiłem sobie potencjalny problem z przepalaniem styków.

Edited by siridar
Posted (edited)

Dziwne powinien mieć IMHO większy ROF, właśnie z powodu większego momentu jak sam napisałeś. W kable mi się bawić nie chciało i nie chce ogólnie. A od zabaw z mosfetem, po tym jak koleś ma ciągle problemy z P90 z TM, to się trzymam z daleka. Ja to mam dwie lewe ręce do elektryki i co najwyżej kabelki sobie polutować potrafię, albo żarówkę w domu/samochodzie/motocyklu wymienić ;-).

Edited by Tuksiak
Posted

Witam.

Dziś dotarło do mnie moje p90 :-o .

Replika wygląda solidnie nic nie trzeszczy, ogólnie jestem z niej zadowolony.

Jedyne jej mankamenty na obecną chwilę to krzywo przykręcony tłumik płomienia, trochę krzywo przykręcona górna szyna no i lużno latająca klapka zasłaniająca hop up.

Jak wrócę do domu domu postaram się usunąć te mankamenty no i sprawdzę jak strzela..

Posted

Co do przeglądu to dodatkowo zapłaciłem za tą usługę :-P no i Panowie nie zaóważyli tak prozaicznej rzeczy jak krzywo przykręcony tłumik płomienia .

No cóż ważne żeby replika jak najdłużej strzelała bezawaryjnie, nie mam zamiaru w niej dłubać.

Podsumowując jestem z niej zadowolony.

Posted

Odebrałem dzisiaj 2 magazynki Hi-cap'y do P90 chińskie.

Działają ok, wykonanie nie najgorsze ale widać szwy na łączeniach.

Mieszczą ponad 300 kulek i kosztują 55zł za szt. (niestety nie ma już ich na Gunfire).

Za 1lowcap TM możemy kupić 2 hicapy.

Posted
Odebrałem dzisiaj 2 magazynki Hi-cap'y do P90 chińskie.

Działają ok, wykonanie nie najgorsze ale widać szwy na łączeniach.

Mieszczą ponad 300 kulek i kosztują 55zł za szt. (niestety nie ma już ich na Gunfire).

Za 1lowcap TM możemy kupić 2 hicapy.

A czy te chińskie hi-capy też są podkręcane od spodu? Jak podają? Napisz coś jeszcze jak przetestujesz? ;-)

• 2 weeks later...
Posted

Podkręcane od spodu, jedno nakręcenie styka na wystrzelanie całego haja. Podawać podaje, ale ten mój jakoś kulawo, co 3-4 strzał i kulka spada z 5 m przed lufą, na lowie tego problemu nie ma, ogólnie na haju dużo mniejsza powtarzalność strzału jest. Kupiłem jedną sztukę z powodu cięć budżetowych, ale teraz jak będzie przypływ kasy, to kupuję lowy, dużo lepiej się z nich strzela.

A tak na marginesie, już zdążyłem po 20 min mniej więcej w polu go popsuć, klapka od wsypywania kulek, nie ma już jednego zawiasiku :).

Posted

Nikt jak narazie nie modyfikował jakoś szczególnie GB? W sumie tematu o tuningu chińskich P90 nie ma i nie wiem czy opłaca się zakładać... Mój niedługo zmieni dość znacznie swoje wnętrze, części w drodze :) Nie wiem po prostu w którym temacie mam się pochwalić.

;)

Posted

IMHO możesz tutaj, albo załóż w tuningu.

Ja tam swojego nie ruszam, strzela pięknie, jedyne co bym zrobił, to zasadził mu m100 springa, żeby w budynku móc z nim latać, ale nie chce mi się na razie GB rozbierać. Jak coś się sypnie, to wtedy nastanie czas zmian :lol:.

Posted

IMHO możesz tutaj, albo załóż w tuningu.

Ja tam swojego nie ruszam, strzela pięknie, jedyne co bym zrobił, to zasadził mu m100 springa, żeby w budynku móc z nim latać, ale nie chce mi się na razie GB rozbierać. Jak coś się sypnie, to wtedy nastanie czas zmian :lol:.

No ja właśnie mam zamiar wywalić M120 Guardera która była tymczasowo założona do mojego P i włożyć M100 G&G, ale czekam jeszcze na reszte części. Ogólnie chce coś w okolicach 330 - 350fps z dużym ROFem. Mam 4 kandydatów w domu, którzy chętnie zastąpią stockowy silnik - najnowsza seria A&K (czyli to co u Krakmanów jest za 9 dych), JG III gen, silnik Ca oraz stock BOYI. W przypadku dwóch pierwszych magnesy są naprawde mocne, ale jak będzie z ROFem to się okaże podczas selekcji ;)

Więcej informacji niebawem. :)

Posted

Pidżej, a jak Ci wyszło ponad 300 kulek w haja? Mi się udało tam wcisnąć 2,5 standardowej szybkoładowarki, czyli niecałe 300 kulek.

A zapomniałem napisać, gumki hopa w końcu nie wymieniłem, ale rozebrałem sobie komorę, bardzo dokładnie wyczyściłem komorę i gumkę, poskładałem do kupy i przy -1 stopniu bardzo ładnie strzelało. Gumeczka śmieszna z wycięciem na środku, coś jak bax z cyber guna, czy też dystanserki H.

Posted

Napisałem maila z zapytaniem o magazynki P90 do gunfire i niestety planują wzbogacić oferte tylko o hi-capy... :(

Macie pomysł który jeszcze sklep męczyć o sprowadzenie chińskich low-capów?