Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

klin klinem :)

Nie jest mi porzebna, że się tak wyrażę na gwałt, ale zauważyłem na komorze lekkie przebarwienie (cos jakby plastik lekko sie wygiął w jednym miejscu) i byłem ciekaw czy jest dostępny jakis zamiennik...

nawiasem mówiąc dziwne, że jak narazie nikt (lub praktycznie nikt) nie wziął się za komorę do p90, a przecież replike wydało juz kilka "firm".

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Bo w sumie IMHO nie ma takiej potrzeby? ;-). TM-owa komora - klasa sama w sobie, a chińska kopia - klasa w tej cenie ;-), bo jakość hmmmm... daje radę i nic więcej się nie da napisać. Muszę od kumpla wziąć kiedyś front z TMki z jego komorą i precką i zobaczyć jak się zmieni jakość strzelania.

Ja tam u siebie z lenistwa ogólnego i braku chęci szczególnej nawet gumy nie wymieniłem i latam na stoku, a Ty o wymianie komory piszesz ;-).

Edited by Tuksiak
Posted

I ile taka impreza kosztowała?

Nie umiem Ci powiedzieć.

Wstepna wycena dla ładownicy 1x2 wynosiła 40zł (i chciałem dwie takie), ale była to część większego zamówienia, i potem operowaliśmy już kwotą "za całość", a różne detale był modyfikowane na bieżąco. Qbon stosunkowo późno namówił mnie na pojedynczą 2x2 zamiast dwóch 1x2 (m. in. dlatego, że 1. jest stabilniejsza, 2. każda 1x2 zajmowała by ok. 2 kolumny, a 2x2 zajmuje 3, czyli jedną kolumnę oczędzamy).

Napisz do niego z zapytaniem, w końcu to nie boli :uśmiech:

Posted

Errhile: Dobra dzięki wielkie

Co do komory HU to faktycznie trzeba uważać bo w razie uszkodzenia tego elementu jesteśmy w czarnej pupie. Ale nie wiem co trzeba zrobić aby rozwalić komorę. Ten HU jest spoko. U mnie kręci idealnie na gumie systemy i dystanserze wzmocnionym wykałaczką :D.

Posted

I o co chodzi z tym postem? Ja mam głupi problem z całym elementem na którym opiera się gwint. Ponieważ utrzymują go jakoś dwie małe śrubki i kurde gwinty mi się powyrabiały i śrubki się nie wkręcają :/.

O te śrubki chodzi

http://picasaweb.google.pl/Grabsoniasty/P9...781538047172962

Ale cuż airsoftowiec zdolny jest. Więc dałem usztywnienie z kawałku plastiku. Między korpus a system gwintu.

http://picasaweb.google.pl/Grabsoniasty/P9...781553973733394

Posted

Chodzi o to, że P90 w wersji GFC jest już niedostępny, jedyny jaki znalazłem nie TM, to P90 ACM'u, a ACM to to samo co GFC (przynajmniej tak zrozumiałem z 10 pierwszych stron i jakiś 3 ostatnich, niestety wzsystkich 28 nie byłem w stanie przeczytać). Dlatego też pytam czy warto i czy nie rozpadnie się na pierwszej strzelance. Na TM'a szkoda mi kasy niestety :/ a to raczej jedyny temat o P90 na tym forum.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Ktoś może w końcu znalazł sposób na te felerne Hi-Capy? Mógłby ktoś polecić jakieś tanie dobre i sprawdzone zawieszenie, byłbym niezmiernie wdzięczny.

Chciałbym zapytać jeszcze czy stockowe łożyska są plastikowe czy metalo podobne?

I co radzicie na wejściu wymienić w GB?

Edited by wassabi
Posted

Ktoś może w końcu znalazł sposób na te felerne Hi-Capy?

Nie.

Mógłby ktoś polecić jakieś tanie dobre i sprawdzone zawieszenie, byłbym niezmiernie wdzięczny.

A my wiemy jakie preferujesz? 1-2-3 punkty?

Chciałbym zapytać jeszcze czy stockowe łożyska są plastikowe czy metalo podobne?

Metalopodobny sam możesz być;-), a łożyska są metalowe, choć ja się zastanawiam czy nie wcisnąć tak jak mam w FAL`u kompozytowych PDI, będzie na bank jeszcze ciszej niż jest i one mniejsze opory stawiają..

Sprężynę na dobre m100 - m110.

Posted (edited)

Preferuje zawieszenie 1 punktowe, ze względu na to że replika jest mała i lekka. Mówisz sprężynę na m100-110, a co z prowadnicą sprężyny? Na zdjęciach widziałem że jest ona chyba z plastiku, nie wiem czy można jej ufać :). I jeszcze pytanko, co ze szczelnością zespołu cylindra? Test na "strzykawkę" działa, to znaczy jest spory opór, czy go nie ma? Pytam bo zamierzam zakupić te P90, i nie chcę kasy w błoto wydać.

Edited by wassabi
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam

Jestem dopiero co po wymianie lufy na 300mm deep fire 6.02mm i muszę powiedzieć ze jest dobrze ;) Do tego chińska gumka wyjęta z emki jg 3 gen (taka czerwona silikonowa) i rybka stała się całkiem celna.

Były niewielkie problemy z montażem- trzeba było lekko poszerzyć wylot lufy zewnętrznej bo deeep fire jest nieco grubsza od stockowej lufy.

Przy okazji chciałbym wyrazić zdziwienie na narzekania na hi-capy.

Latam z 2 sztukami już 2 miesiące i nie zauważyłem ani braku celności ani "szmat".Czasem jakaś wyleci ale zwykle jest to pierwsza kulka po zmianie maga.

Sporadycznie następuje rozkręcenie się sprężyny(odziedziczone po tm) i jest to chyba jedyna wada magazynków poza nieco tandetnym wyglądem i wykonaniem... Ne wiem jak to wygląda przy większych rofach ale w okolicach 13-15 bb/s magi są ok

Tak czy siak repliczkę coraz bardziej lubię. Jeszcze trzeba coś zrobić z rofem na li-po 7.4v i będzie git (na baterii 9.6 z zestawu ujdzie on od biedy)

Montował ktoś może do repliki silnik hi- speed guardera ?- bo obecnie to jest mój typ na najbliższy tuning ;-)

Ktoś może w końcu znalazł sposób na te felerne Hi-Capy? Mógłby ktoś polecić jakieś tanie dobre i sprawdzone zawieszenie, byłbym niezmiernie wdzięczny.

Jeśli jest to model z gunfire z metalowa głowicą tłoka to na upartego wypodkładkować to, wywalić nadmiar smaru i może zostać to co jest - tak jest u mnie...

Jeśli lubisz wysoki rof to niestety albo wymiana silnika albo bateria 10.4v i jest wtedy całkiem ok ;)

Edited by 99TOMCAT
Posted

Ja mam silniczek wzmocnione PJ i nie narzekam na rof przy standardowej baterii.

Nie mierzyłem rof więc nie powiem ile... wiem że magazynek low (60) kończy się na auto po kilku sekundach, zdecydowanie za szybko ;)

Posted

A ja na stockowym silniku i batce 9,6 strike systemy mam też bardzo przyzwoitego rofa :). U mnie występuje problem na tłumiku Socom TM odbijanie kulek od tłumika :/. A na owiele dłuższym tłumiku który i tak będę kupował na kumpla nie występują takie jazdy. Pewnie jest to winna małej dziurki w tłumiku socom. bo ten drugi tłumik ma o wiele większą.

Posted (edited)

Straciłem możliwość edycji.

tak więc zamontowałem tłumik 25cm. Wiem wiem po co montować taki długi tłumik. Ale wiadomo każdy ma jakieś zboczenie :D. I tak cegiełka dalej zostaje mega kompaktowa i jeszcze jest cichsza :).

Edited by gloomer
Posted (edited)

Nie mierzyłem rof więc nie powiem ile... wiem że magazynek low (60) kończy się na auto po kilku sekundach, zdecydowanie za szybko ;)

No cóż, w realu zapewne jeszcze szybciej ;)

Edited by The Fury
Posted

Mimo wszystko wolę gumkę systemy bez fixa ;)

A tak z innej beczki, to bardzo mi się podoba wyraz twarzy przeciwnika ustrzelonego z mojej p90 - mało kto traktuje poważnie ten pistolet maszynowy. Najczęściej też mało kto wie, że ma on lufę dłuższą od mp5 (220 mm, a p90 250 mm :) ).

Do tej pory latałem z G36E i po zmianie na p90, za Chiny Ludowe nie chcę wracać do giety. Mobilność, zasięg, waga, celność, magazynki - to są plusy p90.