Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Panowie sprawa jest .Chwile temu całkiem z nudy ściąłem front mojej P90 w celu przeczyszczenia lufy, po patrzylem w lufę i zobaczyłem coś takiegocosa.jpg

Czy jest to normalne ? Jest to chyba gumka hopa bo jak kręcę regulacją to to się powiększa lub pomniejsza. Trochę się przestraszyłem jak to zobaczyłem i dlatego pisze. Widziałem gdzieś na forum coś podobnego ale nie mogę tego znaleźć więc piszę. I proszę o jakąś rade czy trzeba coś z tym zrobić ? Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach i nie wiem co robić.

Edited by Harier
Posted (edited)

Witajcie. Otóż przymierzałem się do kupna P90'tki od Tm'a ale w związku z wysokim kursem dolara postanowiłem zmienić plany. Ostatnio dowiedziałem się, że także P90 produkcji JG/GFC/ACM jest godny uwagi. Przeczytałem cały temat wiem już prawie wszystko oprócz jednego. Czy wersja z Taiwanguna (ACM) różni się czymś od wersj z Gunfajera (GFC)? Chodzi mi oczywiście o flaki bo ktoś wyżej pisał, że wizualnie nie różni się niczym.

Edited by Kuki71
Posted

Bzdura, w żadnym które trzymałem w łapach, a miałem już kilka sztuk przyjemność macać, nie było typu 2.

Zresztą odnośnie typów cylindrów, długości luf, bla bla bla... G5 Galaxy z pierwszej serii lufa 114 mm cylinder w stoku 1. Później mieszanki, raz typ 1, raz 2, jeden raz widziałem w stoku zerówkę. Chińczyk ma gdzieś "mądre" tabele.

Wolo_ nie dyskutuj proszę, bo masz przykłady z TM`ek, a to nie to samo.

Posted

Ależ ja nie zamierzam z Tobą dyskutować, na Ciebie szkoda czasu.

I tak będziesz wszystko negował.

Jak już ochłoniesz, to przeczytaj wcześniejsze posty to może zatrybisz, o co chodziło.

Pozdro :)

Posted (edited)

Hej, uspokójcie się trochę.

Co do tabeli to macie: http://asgshop.pl/cylindry.php

I polecam jeszcze to LINK

:F

Ja mam w PDW typ. 2.

BTW: A czy PDW nie ma lufy 140mm? K chyba ma 114 co nie, bo nie ma tłumika, tylko tą nakrętkę?

A żeby nie było całkowitego OT z mojej strony to pytanko ode mnie: jakie przebiegi mają wasze pimpusie, co powymienialiście, itp.

Pozdrawiam serdecznie.

Edited by grzechotnik
Posted

Ależ ja nie zamierzam z Tobą dyskutować, na Ciebie szkoda czasu.

I vice versa.

Jak już ochłoniesz, to przeczytaj wcześniejsze posty to może zatrybisz, o co chodziło.

Pozdro :)

Nie dotarło do mnie? Chodzi Ci o post Zambeziego który prostowałem, co jest wsadzone w stoku?

Posted (edited)

Też miałem typ 2... zdjęcie z drugim jest nawet na pierwszej stronie wątku.

Zdjęć od góry niestety nie mam i mieć nie będę bo pistolet się wziął i sprzedał ;)

Edited by Zambezi
Posted (edited)

No to zwracam honor, są dwa udowodnione typy 2.

EDYTA: Co tylko potwierdza teorię, że chiński robot pcha co mu w rękę podadzą ;-).

Edited by Tuksiak
Posted

Więc po co się kłócić :P? Lepiej cyknąć fotkę od komory HU :D

A co na tej focie będzie widać? Bo założę się, że wszystko tylko nie typ cylindra. Ale chętnie zobaczę takową, jeśli zrobisz i wykażesz mi jaki cylinder siedzi w tej replice.