Mateo Posted March 12, 2004 Report Posted March 12, 2004 Chodzi mi o stary wzór oporządzenia Armii Południowoafrykańskiej. Nie te popularne równiez w polsce kamizelki z "plecaczkiem" tylko takie parciane składające sie z: pasa z sakwami + ładownicami (na tyłku się to ma), szelek, plecaka, chyba chlebaka. Ja mam rzeczony pas, szelki i plecak, ale nie rozgryzłem jak dotad systemu róznych pasków, oczek itp, itd. Może ktos spotkał na sieci zdjecia żłonierzy z RPA? Postaram sie w eekend zrobić kilka zdjęć, to może będzie lepiej wiadomo o co mi chodzi :-) Quote
Bren Posted March 13, 2004 Report Posted March 13, 2004 A nie jest to identyczne z oporządzeniem brytyjskim. Masz gdzieś jakąś fotkę tego albo rysunek, ew. wymień wszystkie elementy składowe oporządzenia. Quote
GW_Azghar Posted March 13, 2004 Report Posted March 13, 2004 MAteo - dał byś spokój z tymi afrykańskimi paciorkami :-) opierniczyłbys to jakiemus kolekcjonerowi i kupiłbyś coś porządnego - jak reszta teamu :-) Quote
Hargin Posted March 15, 2004 Report Posted March 15, 2004 ja chetnie kupie oporzadzenie Mateo ;) Quote
Mateo Posted March 15, 2004 Author Report Posted March 15, 2004 Wolę swoje afrykańskie paciorki, niż te wasze kamizelki dla wędkarzy :wink: Dokładnych zdjęć wciaż nie ma, ale postaram sie je w końcu zrobić. Mam je tyle lat a do tej pory nie wiem, czy jak nosili plecack i pas to jakoś je ze sobą łaczyli i wtedy nie używali szelek od pasa. I po co jest tyle pasków przy tym oporządzeniu... :roll: Quote
Recommended Posts