Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

no i dobrze :) może potanieją te od guardera jak konkurecja będzie :P Dark powiedz mi miałeś z zaworkami guardera jakieś łożyska? bo mi w komplecie z ninebalami dali po 3 na sztuke i się tak zastanawiam gdzie je upchnąć :) i po co są potrzebne ...

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Łożyska? Obstawiam, że to jakaś pomyłka przy pakowaniu. Nie przypominam sobie, by w replice jakiekolwiek łożysko było lub miejsce na takowe.

Jednak lepiej będzie, o ile masz taką możliwość możliwość, zróbić zdjęcia i wrzucić je tutaj. Może wtedy coś wykombinuję, bądź kogoś innego oświeci.

Edited by dark_griph
Posted

zaworki zamontowałem bez łożysk :) może były do blokowania zaworka przed wypuszczaniem zbyt dużej ilości gazu (wkładać przed zaworkiem zanim go wkręcisz... nine balle są o jakiś 1-1,5 mm krótsze od standardowych i może maja wejść tam w tą przestrzeń te kuleczki :P) ale to tylko domysł... na moje oko działają jak nalezy bez tego :P

jest i srebrna konwersja w sklepach ...po 850zł ... czekam do wypłaty :P mam nadzieje że potanieje

Naucz się edytować posty...

Chopin

• 4 weeks later...
Posted

Panie Chopin gdyby się dało zedytowałbym posta (już to nie raz robiłem ...jak się jeszcze dało) ale bodaj po 5 min ta opcja wygasa :( teraz też nie dałem rady połączyć z poprzednim postem

Ale do tematu :) konwersja serbrna już zainstalowana , nadal się jeszcze coś dociera ale generalnie klama działa

dsc01595u.th.jpg

dsc01596q.th.jpg

dsc01598s.th.jpg

dsc01600n.th.jpg

konwersje całkiem fajnie sie składało do momentu kiedy trzeba było do zamka powkładać ten szkielet w którym jest dysza ... kilka ładnych godzin szlifiowania i pasowania części do siebie zanim wlazło tak jak powinno (jeszcze troszke było roboty z muszką i szczerbinką ale podziałałem młotkiem i jakoś wlazło :P )

...po zainstalowaniu konwersji generalnie dźwięk przeładowania bardzo się nie zmienił , lekko wzrosła masa , mocniejsze spr. osłabiły troszke blowback i czasami po wystrzeleniu oststniej kulki nie zawsze złapie mi zamek w tylnej pozycji... ale wymiana reszty podzespołów ( precka, zawory o większej przep. , spr. 150%) powiększyło osiagi ... digl strzela średnio o 10m dalej niż moje g3 które ma ok 380fps i jest przy tym bardzo celny ;) coprawda do cqb się już nie nada ale na większe odległości jak najbardziej

Posted

wydaje mi się że po wymianie spr. głównej ( :P w młoteczku) dało by rade bez problemu z tego strzelać na co2/red gazie, ale ... bałbym się o uszczelki - czasami na green gazie (który jest słabszy od co2) coś syczy i gaz ucieka , gdybyś zastosował mocniejszy gaz taki jak co2 na bank zwiększyłby się kop i ilość fps by się podniosła ale tym samym zamek może popękać ... generalnie replika zaczyna się szybciej rozpadać - potrzebowałbyś masę wzmocnionych części łacznie z konwersją na metal

inna sprawa, że w naszych sklepikach red gazu (czyli co2 w butli takiej jak green gaz) nie dostaniesz a samo ładowanie z butli paintballowej / kapsułki co2 wymaga adaptera który też swoje kosztuje

Posted

ty powaznie z tym wkręcaniem :D ? więc tak... trzeba się bawić ponieważ wystarcza to +/- na tyle samo strzałów co naładowanie red gazem a przy tym samo wkręcanie kapsułki w warunkach że tak powiem "bojowych" jest ekfilibrystyką w porównaniu z przycisnięciem butli do maga jak to jest w przypadku red gazu... więc wierz mi red/green łatwiej i szybciej sie ładuje ... inna sprawa że raczej sie nie da dostosować maga deserta do kapsułek bo jest za wąski , co za tym idzie samo wejście maga w pistolecie też jest za wąskie na maga z kapsułką i jesteś w bladej dup*e że tak powiem :) , jeśli chcesz deserta na co2 to poczytaj - jest temat temat o desercie kwc , co2 i marui to tak jak ślepy i karaoke - sory ale nic z tego nie będzie :P

Posted

a ja się pochwale :P bo filmika w wolny czasie nakręciłem ... niestety wszystko śmiga pięknie tylko w odpowiedniej temperaturze :/ i z tylko jedną spr. powrotną guardera 150% a drugą stockową

co do dźwięku wystrzału to tylko jakoś na filmiku klika metalicznie bardziej a w "realu" jakoś tak tego nie słychac :P

• 1 month later...
Posted

Falkorn lepiej użyć gazu UltrAir lepiej dla repliki. Sjzmisiek ten DE chromowany to jest chromowany czy malowany? Np. od noszenia w kaburze by się tak popsuł (farba by się zdarła).

Posted

Run,zamek w DE od TM jest owszem z ABSu ale tylko z zewnątrz, w środku jest już metalowy dlatego te repliki są tak trwałe i dobre. W każdym razie ABS Tokyo Marui to jakieś cybernetyczne japońskie cudo.

Posted

nie do końca takie cudo... w desercie marui jest zamek z abs-u a szyna w środku jest metalowa (takie swoiste wypełnienie zamka od wewnątrz + mocowanie dyszy ) i sam zamek nie jest taki trwały bo widziałem juz sporo fotek na necie gdzie zamek był pęknięty od używania green gazu i ludzie wymieniali zamek i lufe (kupuje się to w komplecie) na metalowe komponenty firmy bodajze ZEKE ... dobrze że guarder wypuścił konwersje swoja drogą bo samych badziewi z zeke juz jakiś czas nie widziałem w u nas w sklepach (były kiedyś na machinegunie tylko z tego co pamiętam)

Posted

A teraz te guardery metalowe chromowane można u nas dostać gdzieś w Polsce? Co jeszcze trzeba wymienić w replice aby nowy metalowy zamek chodził sprawnie? Sprężyny to wiem ale coś jeszcze? No i czy sprężyny są już w guarder kit'cie czy znów osobno trzeba szukać?

Posted

konwersje guardera są na asgshopie (srebrna jest chyba polerowana, chromu tam nie ma a i napewno nie jest malowana) co do wymiany innych części żeby z konwersją wszystko fungliło powinno byc w tym temacie pare stron wcześniej

• 3 weeks later...
Posted

W przeciągu tygodnia wciągam z Azji srebrną konwersję guardera wraz z lepszymi częściami(sprężyny, zawór, dysza) ale nie mają tam lufy precyzyjnej do DE. Będę musiał gdzieś w Polsce zakupić bo zakup zza kontynentu jest okazjonalny i w bliższej przyszłości się nie powtórzy.

Czy lufa precyzyjna do DE musi być dedykowana czy jakakolwiek o długości takiej jak stockowa?

Posted (edited)

Apropo tego linku z opisem chrome guarder kit:

http://www.intrudershop.com/show_product_e...roduct=1303#top

to dziwacznie wygląda wylot lufy, jakiś taki prążkowany, w oryginale Marui raczej wygląda to realniej. No chyba że w Guarderze jak robili zdjęcia lufy to lampa błyskowa tak oświetliła wylot że ukazała jego niedoskonałość, w każdym razie na zdjęciu wygląda to mało estetycznie jeśli już się czepiać na siłę. ;-)

Edited by pesinter
Posted (edited)

Z całym szacunkiem, ale Ty chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. W "realnej" broni funkcjonuje coś takiego jak lufa gwintowana i te "prążkowanie", jak to określiłeś, to właśnie imitacja owego gwintu. Taki smaczek, szczegół, na które TM widać pożałowało pracy i kosztów.

Edited by dark_griph