Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie - pojawił się nowy pomysł - jest swietna lokacja - całe opuszczone miasto - wiecej info:

http://www.skynet.com.pl/~qbs_idh/Foty/Klomino/

Co do terminu to bylby prawdopodobnie koniec lipca.

Napiszcie tez czy woleli byscie noclegi w namiotach czy w poblizu (Borne Sulinowo) w pensjonatach, oraz czy w ogole chcielibyscie abym cos takiego zorganizowal.

Ps. Prosze ekipy z Poznania o pomoc jesli macie troche czasu - mam maturke i sam wszystkiego nie zorganizuje - pozwolenia, noclegi, kible :wink: i inne takie...

Zdjecia nie oddaja prawdziwego klimatu - tym bardziej, ze nie ma na nich wielu budynkow znajdujacych sie na poligonie.

Wszystkie info macie w linku:

http://www.skynet.com.pl/~qbs_idh/Foty/Klomino/

czytajcie ten plik txt - tam wyjasnilem wiecej.

Posted

Witam

Teren naprawdę atrakcyjny, ale wydaję mi się, żeby zlot wypalił potrzebne są osoby znane, z doświadczeniem i powszechnie szanowane, które mogłyby coś takiego zorganizować. Chodzi o to, żeby ludzie byli pewni, że jak tam przyjadą to znajdą to, co im było gwarantowane, czyli dobra zabawa, nocleg i wyżywienie (to tak w skrócie), więc dobrze QBS, że prosisz o pomoc.

Pozdrawiam

BoT

Posted

Czesc wszystkim,

Co prawda zaczynam dopiero przygode z ASG, ale od 4,5 roku jestem w organizacj studenckiej (ELSA jakby kto pytal) i mam pewne doswiadczenie w organizowaniu duzych imprez (logistyka, food, promocja, fundraising, kwestie prawne etec.). Plus kilka wyrobionych przy tym kontaktow :) Wiec jakby co sluze pomoca.

Posted

buhaaaaaa

:):):)

kilka zdjęc jest mi baaardzo znajoma :):):):)

chyba znam autora :P

MSPANC

więcej fotek :) http://babcia.jewish.org.pl/klomino24052003/

tern jest po prostu zajebisty IMO lepszy niż Wędrzyn - w porze letniej między budynkami jest trochę zielska a nie tak otwarcie jak na Wedrzynie

nocować można w Borne Sulinowie - są fajne hotele, w tym jeden bezpośrednio połączony z lokalem... hmm... powiedzmy nocnym klubem :)

ludziki na miejscu (w Kłominie, wlasciwie Gródku) też chętnie przenocują

Posted

teren fajny..... a nawet bardzo fajny :D

milo byloby sie tam wybrac.... ale prosze: tylko nie w maju!!! tzn. nie 21 (niektorzy maja wlasne swieta-prawda foczus :wink: ) moze nastepny weekend??

pozdrawiam

Posted

wkradło się nieporozumienie:

JA piszę o maju, bo ja tam wtedy będę :) Aga: prawdopodobnie parchate bydle (znaczy Foka) też się da namówić na ten termin, o ile będzie miał djengi

QBS: o tenże sam lokal mi chodziło :P

Posted

Teren wyglada pysznie :) Czekam na konkrety (organizatorzy, termin, co bedzie w planie itd.). Czyzby sie szykowal ZMASG przed Janowem? :D

Jakim cudem taki teren stoi odlogiem? :? Niezagospodarowana sposcizna po naszych "przyjaciolach? :D Chociaz z drugiej strony, nie wnikam i sie tylko nalezy cieszyc :D

Posted

a no fakt - piatek :) no ale jak wolicie - moze byc piatek, sobota lub niedziela... Ewentualnie sroda lub czwartek (raczej rano)

Posted

Teren jest naprawde świetny. Jakiś miesiąc temu pisali o tym w "pomorskiej"(chyba) i tak wlasnie myślałem że fajnie by tam było zrobić taki zlot. A tak na marginesie to zamieszkane tam są chyba 2 bloki przez ok 15 rodzin (o ile dobrze pamiętam). Poszukam w archiwym gazety i jak coś to dam linka.

Posted

Jha tylko od ssiebie dosdam, ze owego QBSa zdazylem juz poznac i chlop zdaje sie powazny, wiec facet ma nap[rawde szczetre checi, znalazl ten teren i chce nas tam zaciagnac, ja jerstem osobvixcscie za, ino coby mu ktos pomogl w organizacjhi zloeu i takie tam i bedzi ewsuio git, jak na mnie to ekstra, zaiste stalkerowy teren, do larpa wymarzony werzcz wiec nie ma co sie wachac tylkjo m,ontorwac cos tam gdzi emamny dziure we kalentddarzu :D

Posted
Jakim cudem taki teren stoi odlogiem? :? Niezagospodarowana sposcizna po naszych "przyjaciolach? :D Chociaz z drugiej strony, nie wnikam i sie tylko nalezy cieszyc :D

jakim odlogiem? my, paintballisci, z niego kozystamy 8)

Aga, Myszaczek najprawdopodobniej ma racje... chociaz nie wiem jak to bedzie bo tydzien wczesniej organizuje zawody pod Gdanskiem :)

Posted

Stoi odlogiem - to zasluga gospodarki naszego idealnego panstwa :|

No, ale chyba jak jest okazja to trzeba korzystac... Co nie? :twisted:

Posted

Jak najbardziej koniec lipca mi pasuje (najlepiej weekend) bo powinienem wtedy być pomiędzy planowaną wyprawą wypoczynkowa na Krym a planowanymi wykopaliskami archeologicznymi w Krakowie. Moze dojsc do tego praca gdzieś ale weekend powinien być jak najbardziej realny.

Posted

Wiec np. moglby to byc 23/24/25 lipiec?

Narazie sprawy moge zalatwiac jedynie telefonicznie, poniewaz 20 punktow na moim prawku i zblizajaca sie matura uniemozliwiaja troche wyjazd, ale mysle, ze jakos pod koniec kwietnia wybiore sie do Bornego porozmawiac z panem burmistrzem.

I tu male pytanie - co wziac ze soba?

Regulamin ASG - to napewno...

Moze jakies przykladowe scenariusze - zeby nie myslal, ze bedziemy wjezdzac przez okna na linach? ;)

---------------------

Mam jeszcze prosbe/pytanie

Czesc szyb jest tam pobitych - oczywiscie nie bede tego sam wyciagal ani nie zamierzam nic z tym robic - czy myslicie, ze moze to stanowic jakies bezposrednie zagrozenie dla uczestnikow? (Zawsze znajda sie jakies wyjatki - np. jak incydent z nozem)

Co myslicie o problemie szyb?

Kolejne pytanie - Czy czesc osob nie miala by nic przeciwko zagospodarowaniu jednego z budynkow jako mieszkalnego?

Od razu mowie, ze sa one juz w stanie surowym - chociaz w 3/4 pomieszczen sa szyby i normalnie da sie spac, z tymze brudne podlogi itp...

Mi to nie przeszkadza, ale pytam Was jak sie do tego odnosicie...

Plusem jest to, ze spanie bylo by za free...

Dzieki za wszelkie pomoce/odpowiedzi/rady - dzieki Wam ten zlot ma coraz wieksza szanse na powodzenie.

Posted

Pozwolę sobie na odrobinę sceptycyzmu, co do tego "opuszczonego miasteczka".

Byliśmy tam nasza ekipą na małym rozpoznaniu i strzelaniu w grudniu.

Teren jest rzeczywiście świetny, tyle że:

- największy problem - tam najnormalniej w świecie mieszkają ludzie, do tego kręci się sporo dzieciaków,

- część budynków po prostu jest cholernie niebezpieczna i bliska zawaleniu (np. betonowe płyty odrywające się z sufitu stołówki...)

QBS bez obrazy, ale wydaje Ci się że maturzysta usiłujący zdobyć pozwolenie na organizację paramilitarnej imprezy na kilkadziesiąt osób, w terenie częściowo zamieszkanym a częściowo walącym się, wzbudzi zaufanie u burmistrza?

Jakoś tego szczerze mówiąc nie widzę... :|

Mały, kilkugodzinny wypad w kilkanaście osób i kilka samochodów - "no problem". Impreza na kilkadziesiąt osób przez cały weekend - nie w tym miejscu.

Niemniej, jeśli by się udało dogadać z władzami - ja przyjadę... 8)

-

Posted

Zastanawialem sie juz nad tym - wiesz - byla tam impreza paintballowa, na ktora zjechalo ponad 100 osob wiec jesli im sie udalo dlaczego z nami mialo by byc inaczej? ASG nie brudzi scian...

Fakt - sa 2 takie kamienice, do ktorych lepiej nie wchodzic, ale tak jak w regulaminie jest - zostaly by one odpowiednio oznaczone - np. tasma czy cos w tym stylu.

Co do zamieszkania - miasto zamieszkuje jakies 20 - 30 osob, i mysle, ze zrzuta na batona + flaszka dla starszych i nie bedzie problemu z dzieciakami - moze to brzmi radykalnie, ale takie jest zycie...

Trzeba tez zaznaczyc, ze na calym poligonie jest mnostwo innych ciekawych obiektow i walki nie mialy by sie toczyc non-stop w jednym miejscu...

Co do burmistrza - prosze Was o pomoc - moge sie wybrac do niego, ale najlepiej jesli ktos kto zna sie na rzeczy pomoze...

Porozmawiam na ten temat z Gorbaczem - mowil, ze jest w stanie pomoc.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...