Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dotarł do mnie aluminiowy nozle z NPAS'em... i jedyne co mogę powiedzieć to - PO-RA-ŻKA... (kasa wywalona w błoto)

Zamawiane bezpośrednio w Ratech'u.

Zestaw po zamontowaniu - rozbieżność w fps ponad 80 fps (max 120fps) - innymi słowy nie da się z tego korzystać.

Zmiana sprężynki na tą ze stockowego - poprawiło... na chwilkę i tylko trochę.

Udało mi się zminimalizować skoki fps do około 15 - montując obie sprężynki - tą ze stockowego jak i tą z aluminiowego .

Jednakże czekam jeszcze na sam zaworek NPAS do zamontowania w stockowym nozzle i liczę że będzie lepiej...

Po dzisiejszych testach w polu i dokładnym przyjrzeniu się npas'owi w aluminiowym nozzle stwierdzam że w obecnej konstrukcji nie ma to prawa działać jak należy. Winy za to nie ponosi sama sprężynka - choć czyni ona wiele zła w tej konstrukcji.

Największą wadą jest nieprecyzyjne wykonanie i spasowanie elementów. Górna część zaworu NPAS - ta którą kręcimy podczas regulacji, nie ma możliwości prawidłowo się uszczelnić z aluminiowym nozzle. Przeszkadza jej w tym właśnie sprężynka, ale i sama konstrukcja powoduje że zaworek nie domyka się szczelnie co powoduje właśnie skoki fps, a czasami zbyt słaby ruch zamka do tyłu co z kolei powoduje że replika nie przeładowuje i nie pobiera kulki.

Reasumując - odradzam aluminiowy nozzle z NPAS'em. W mojej opinii nie ma czegoś takiego jak ver.2 tego nozzle - bo zmiana samej sprężynki nic tu nie zmieni. Wymagana jest zmiana samego zaworu ...

Edited by pidzejfat
  • 2 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

@ Pritcher

Wszystko o co pytasz było wałkowane na GGI i tutaj.

Polecam poprzeglądać tematy o RS Build.

1. Do wymianu full auto sear (albo musisz skrocic ten od CB).

2 i 3. Wszystko pasuje, często ludzie w USA wymieniają zwłaszcza Selector Spring (bo jest twardsza) i Buffer Lock.

4. Tak.

5. Poszukaj, ew. napisz : http://www.bbdragon.com.tw/

6. Nie.

7. Pasują. Jedynie natknąłem się na opinie, że DPMS trzeba było szlifować.

Edited by Amadem
Posted

Komora zamkowa też pasuje od ostrego? (upper)

Lufa M4 od WE jest kompatybilna z ViperTech lowerem?

Marzy mi się M4 GBB z frontem i lufą Raptora, sprężyną buffera chrome-silicone, na CO2 (lub jakieś niezawodne mocne propanowe magi), z upperem MUR od VLTORa i lowerem MAGPULa (reszta pierdół nieistotna)

Posted

Witam

Ma taki problem z moim HK, a mianowicie, po przeładowaniu repliki i naciśnięciu spustu słychać uderzenie młotka, jednak nie pada strzał (magazynek sprawny, nabity gazem). Po otworzeniu repliki, wszystko jest na miejscu. Jak ręcznie nastawiam "iglice" i zamykam replikę, naciskam spust, pada strzał. Po wyciągnięciu magazynka, włożeniu go z powrotem i ręcznym przeładowaniu, znowu brak strzału. Zrobiłem "Function check", na auto nie ma reakcji jaka powinna być, jednak żadna z części nie jest złamana lub starta. Co może być przyczyną? Czy ktoś miał podobny problem?

Drugi, mniejszy problem, chociaż trochę denerwujący, dotyczy klapki wyrzutknika łusek. Klapka nie zamyka się i wciąż opada. Wymieniałem pin na dłuższy, jednak nic nie pomogło. Jakieś sugestie?

Pozdrawiam

Posted

@Amadem

Dzięki za odpowiedzi, nie wpadło mi do głowy szukać takich informacji na Picture Threads, dzięki :)

I a propo, pojawiły się zawory do magów CO2 i ich uszczelki, niestety do PL jeszcze nie dotarły. Milspec Solutions i Evike już je mają.

• 3 weeks later...
Posted (edited)

jak wam strzela na full auto? ja mam problem bo na full auto pierwsza kulka leci super, druga gorzej a trzecia ledwo wylatuje z lufy. Ma ktoś pomysl? M4 cqb jest stockowe wymieniona tylko lufa precyzyjna i gumka hop-up. BTW upgrade ala Amadem sprawuje się super. Na singlu ok 70m z duza celnością (a3 kartka). W porównaniu do stocku to zupełnie inne strzelanie. WE milo mnie zaskoczylo bo wytrzelilem na razie jakies 70 magazynkow (singiel i auto) i do tej pory jedna zacinka (usunięta od razu).

Edited by Sanders
Posted

Komora zamkowa też pasuje od ostrego? (upper)

Lufa M4 od WE jest kompatybilna z ViperTech lowerem?

Marzy mi się M4 GBB z frontem i lufą Raptora, sprężyną buffera chrome-silicone, na CO2 (lub jakieś niezawodne mocne propanowe magi), z upperem MUR od VLTORa i lowerem MAGPULa (reszta pierdół nieistotna)

Tak, Upper podejdzie po przeróbkach lekkich.

Lower musiałbyś przerobić RS.

@artuu89

Sprawdź Valve Locker, prawdopodobnie jest pęknięty.

Do wyrzutnika skołuj grubszy Pin żeby nie był taki luźny.u

@Sanders

Spróbuj gazu bez silikonu.

Posted

Po jakiś 5000 kulek rozpadł się bolt i plastikowy nozzle - ukruszył się przód. Czy prócz AirsoftTaiwan udało się Wam gdzieś go zdobyć ? Sprawdzałem WGC, RW, i wszędzie brak.

(dodam że te 5000 kulek poszło na HP - naprawdę mocnego katowania repliki.)

Posted

Po jakiś 5000 kulek rozpadł się bolt i plastikowy nozzle - ukruszył się przód. Czy prócz AirsoftTaiwan udało się Wam gdzieś go zdobyć ? Sprawdzałem WGC, RW, i wszędzie brak.

(dodam że te 5000 kulek poszło na HP - naprawdę mocnego katowania repliki.)

tu masz kompletnego bolta drogo ale jest. http://www.milspecsolutions.co.uk/shop/gas-blowback-parts/we-parts/we-rifle-parts/m4-m16-t91-hk416-xm177-we-parts/we-4168-m4-m16-series-complete-bolt-carrier/
Posted

[podnosi rękę w górę] Gdzie można dostać, szukać lub dopytywać o CNC uppery do hk416 lub M4 kompatybilne ze standardem WE? Nie mówię o ostrych odpowiednikach, choć było by to nie ukrywam kuszące ;) Pozdrawiam

• 1 month later...
Posted (edited)

[podnosi rękę w górę] Gdzie można dostać, szukać lub dopytywać o CNC uppery do hk416 lub M4 kompatybilne ze standardem WE? Nie mówię o ostrych odpowiednikach, choć było by to nie ukrywam kuszące :icon_wink: Pozdrawiam

:google:

http://www.scopeandl...=&more=&lang=en

W grę wchodzą też przeróbki ostrych oraz PTW.

Czy lower receivery WE w M4 i HK są takie same?

jeśli tak, to czy są chętni na zamianę M4 w HaKaśkę?

Tak, są - ale, tak jak w ostrej HK nie pasują P-Magi.. :icon_biggrin:

http://www.youtube.com/watch?v=hlz0deFN3Bc&list=UUphhhDYMYfLbRwGrtewurdg&feature=player_detailpage#t=321

Rozebrałem cały trigger box i żadna część nie była pęknięta/złamana. Tutaj> http://www.gasguns.i...php?f=54&t=6565 jest mniejwięcej opisany mój problem, tyle że u mnie nawet jak przeładuje na semi i nacisne spust, jest kliknięcie, jednak brak jest strzału.

Gdyby faktycznie nic nie było zużyte to by działało :icon_wink:

Zresztą autor tematu na GGI również doszedł do takiej konkluzji, że mimo, iż zamówił nowe części to przypadkiem włożył stary Trigger i Disconnector, które były przyczyną usterki.

Edited by Amadem
  • 1 month later...
Posted

Z innej beczki. Niska wydajnosc gaziakow zima, wynika z faktu, ze gaz wewnatrz magazynka ochladza sie , przez co maleje jego cisnienie. co gdyby podczas strzelanek, magazynki okleic czyms takim

http://allegro.pl/ogrzewacz-ogrzewacze-do-rak-warmer-promocja-fv-i3720692152.html

wystarczylby prosty patent - z jednej strony okleic ogrzewac folia aluminiowa, i jakas tasma, druga przylozyc do magazynka. replike trzymac za magazynek z ta "otulina". na pewno wplyneloby to pozytywnie na temperature gazu wewnatrz.

jak myslicie, warto sprobowac?

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Drodzy Panowie

Mam następujący problem z moja repliką, szukam następującego oringa jak na zdjęciu, wypróbowałem już kilka rozmiarów i żaden niestety nie pasował : 14.3x2.4 ; 14.0x2.5 ; 14.0x1.78 ; 15.0x2.0 .

Czy ktoś ma pojęcie jaki rozmiar ma ta uszczelka bądź gdzie ją można dostać?

Pozdrawiam

6oe5.jpg

• 2 weeks later...
Posted

a ja mam podobny problem jak artu po zmianie części na ra-techa. Po podłączeniu magazynka i przeładowaniu młoteczek uderza w iglicę ale strzał nie pada. Po odłączeniu maga i przeładowaniu, po podłączeniu maga strzela normalnie. Tak jakby sprężynka w fire pin byla za słaba i po uderzeniu w maga element się unosi. O ile ktoś coś zrozumiał z tego wywodu to liczę na jakąś rade :P