Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Chciałbym zakupić nakładkę noktowizyjną na celownik optyczny. W sieci znalazłem parę ofert lecz nie mam pojęcia jak będą się zachowywać na replice i broni CZ 527 kaliber .222 rem. Czy ten będzie dobry?

Posted

A jak zamierzasz zachować poprawną ogniskową lunety montując ten noktowizor w karkołomny sposób pokazany na aukcji? Zasadniczo nakładki NV na lunety o większej krotności montujemy liniowo PRZED lunetą, a nie ZA nią - bo niepotrzebnie odsuwamy wtedy okular od oka i zawężamy pole widzenia/nakładamy cień. ZA celownikiem możemy montować NV o ile jest to celownik optoelektroniczny pozbawiony powiększenia - np kolimator czy celownik holograficzny - wtedy to ma sens.

Posted

Catch22 Dzięki za odpowiedź właśnie o takie konkrety mi chodziło. Wiesz może czy ten nokto ograniczałby widoczność tak jak gumy, które są zakładane na lunetę? Jaki noktowizor i sposób montażu polecisz jeśli przed lunetą nie mam szyn montażowych?