Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Taiwangun - jak to bywa z promocjami

Recommended Posts

Posted

Pozwole sobie przytoczyc moje doswiadczenie z tym sklepem. Moze komus da to do myslenia.

Wczoraj wieczorem trafilem na ich stronie na promocje MK416 produkcji AGM. Odpalam wmasg, czytam opinie, etc. Wieczor mija i o godzine 00.10 podejmujemy decyzje o kupnie 2 sztuk. Okazuje sie ze promocja wlasnie sie skonczyla (10 min temu). Od razu klepiemy wiec maila do nich. Nastepnego dnia po kontakcie telefonicznym dostaje informacje, ze aegow w promocyjnej cenie nie kupie.

Dziwi mnie to troche, bo w mojej opini, albo

- umieszcza sie informacje kiedy promocja sie konczy, a takowej na stronie nie ma.Ba, baner z reklama tej oferty dalej jest na stronie.

-albo nie robi sie problemu z powodu 10 min. Maile miedzy serwerami czasem ida dluzej.

Ku przestrodze innych.

Pozdrawiam

Posted

Nie bardzo wiem z czym masz problem. Promocja obowiazywala do polnocy, kupujac 10 minut po polnocy zostale wyraznie poinformowany o koncu promocji (cena byla juz normalna) i masz pretensje do sklepu ze nie kliknales "Zloz zamowienie" 15 minut wczesniej. Bezsensowne darcie kotow o byle co, w dodatku bez jakiejkolwiek dozy wlasnej racji w tym wszystkim... -_-'

Posted (edited)

Nikolaj, albo przesadzasz, albo czegoś nie dopatrzyłeś.

Strona sklepu może być ofertą sprzedaży w rozumieniu KC (i zdaje się, że na ogół jest - kwestia przeprowadzenia analizy prawnej). Więc jeśli na stronie "wrzucałeś do koszyka" replikę przy której widniała cena promocyjna, to przyjąłeś ofertę i zawarłeś umowę. Ale jeśli zrobiłeś to nie sprawdzając czy promocja nadal obowiązuje, a tym bardziej ceny, to chyba możesz mieć pretensje tylko do siebie.

Edited by Viamortis
Posted

Panowie - czytanie ze zrozumieniem nie boli.

Zobaczcie prosze, co napisalem przy pierwszym myslniku w swoim poscie.

Owszem kliknalbym "do koszyka" owe 15 minut wczesniej, gdyby na stronie byla informacja o tym, ze promocja konczy sie o polnocy

Stad wypowiedzi "Nie bardzo wiem z czym masz problem", nie swiadcza najlepiej o rozumieniu tekstu czytanego.

Od siebie dodam, ze dostalem dzis od sklepu 2 maile.

W pierwszym poinformowano mnie ze promocja juz sie skonczyla i tyle.W drugim, ze trwa jeszcze dwa dni. Na stronie sklepu towar znow jest w nizszej cenie.

Skoro sami zainteresowani zrozumieli w czym rzecz, to chyba koledzy maxavelli i Viamortis tez powinniscie.

Posted

to juz nawet w MANGO krzycza: "jesli zadzwonisz w ciagu 5 minut, towar kupisz za 15zl!!!!", ale czas podaja :)

dobrej woli troche po prostu, 10 minut to maile potrafia isc.

to jak zapytac o 23:59 "czy w zestawie jest dluga lufa?" "owszem, jest w zestawie" "o! to super! zaraz zamowie!" "ojej, dupa, skonczyla sie promocja kiedy do was pisalem". o to chodzi, ne?

Posted
Skoro sami zainteresowani zrozumieli w czym rzecz, to chyba koledzy maxavelli i Viamortis tez powinniscie.

No nie wiem. Zdaje się, że chodzi Ci o to, że nie napisali kiedy się kończy promocja... No jak dla mnie, to miałeś prawo się rozczarować, ale oni nic złego Ci chyba nie zrobili ;). A tak, wywaliłbyś 770 zeta na dwie tandetne giwery, które ładnie wyglądają. Może potraktuj to jako przysługę? ;)

Posted

nikolaj, sprzedawcy internetowi to nie komputery ale ludzie. Ludzie, którzy mają swoich szefów i nie każdy ma prawo/możliwość wzięcia pod uwagę Twojego problemu. Czasami to wymaga czasu i podjęcia decyzji przez dyrekcję, właściciela.

Nie rozumiem, po jaką cholerę rozpocząłeś ten wątek. Ale skoro sprawa jest wyjaśniona to chyba można go zamknąć.

Posted

Switek69 - rozumiem co to materia zywa i rozmawialem z tymi ludzmi. Ostatecznie zreszta zmienili zdanie, prawda?

Nie rozumiem, po jaką cholerę rozpocząłeś ten wątek

A no po taka, ze moze

a) ktos inny jak zobaczy promocje kupi te 15min wczesniej ktorych zabraklo mnie

b) na stronie pojawia sie informacje o czasie trwania oferty

Viamortis - przeczytaj ostatnie 3 linijki. Nie mierz innych swoja miarka i wez pod uwage, ze nie kazdy patrzy na internet jako miejsce do zalenia sie i leczenia kompleksow. To ze nie rozumiesz przyczyny czegos nie oznacza ze jej nie ma. Moze po prostu nie ogarniasz?

Posted (edited)
I już zaczynają się wycieczki osobiste. Czy leci z nami moderator?

Nie wszystkim wychodzi trzymanie poziomu...

Viamortis - przeczytaj ostatnie 3 linijki.

3 ostatnie tego posta czy 3 ostatnie przed tym tekstem o przeczytaniu 3 linijek? :)

nie kazdy patrzy na internet jako miejsce do zalenia sie i leczenia kompleksow.

Może nie każdy, ale nie każdy też zakłada temat, żeby pojechać sklepowi "bo się promocja skończyła i się nie mogłem z nimi dogadać, ale ostatecznie przyznali mi rację, jestem fajny i nie leczę kompleksów".

Litości człowieku... Żebyś jeszcze zamówił za 2 koła, to można by rozmawiać, ale w tym wypadku tani sklep potraktował Cię jak taniego klienta, którym defacto jesteś. Nie ma tu żadnej filozofii.

Po co to się od razu rzucać na wszystkich? Trochę kultury i spokoju proponuję.

Pozdrawiam.

Edited by Viamortis
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...