Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Czytałem trochę o tym już na tym forum ale nie mam jednoznacznych odpowiedźi

Posiadam: LINK

Podejrzewam, że jest to to samo co to: LINK2

W każdym razie jest tam GB V3, i podejrzewam, że sprężyna to M130

Interesuje mnie zwiększenie ROF'a (bez redukcji sprężyny) - Nie chodzi mi tu o nie wiadomo jaki ROF, nawet nie powiem konkretnie ile kulek na sekundę mnie interesuje. Chodzi mi tylko o możliwość stosowania baterii 9,6V bez ryzyka zjechania części.

Nie mam syndromu "ciężkiego palca", nie korzystam z hajkapów, nie strzelam jakbym był operatorem KM'u 8)

Pytania są dwa:

-Czy można po prostu włożyć tam to 9,6V bez wymiany części.

-Jeżeli trzeba wymieniać części to czy za wyjątkiem tłoka i zębatek, TRZEBA zmieniać coś jeszcze (np. prowadnicę sprężyny, cylinder, głowicę itp) (chodzi mi o wytrzymałość czyli nie mam tu na myśli kabli)

Teraz właśnie wymyśliłem, że jak wstawię 9,6 i popracuje tak trochę to po pewnym czasie sam się dowiem się co TRZEBA wymienić - Wnętrze gearboxa mi o tym powie :lol:

No ale załóżmy, że nie byłbym zadowolony jakby się to stało na jakiejś większej imprezie.

Generalnie sprawa wygląda tak - Chcę tam włożyć tam 9,6 i chcę, żeby to się nie posypało - Co jest konieczne do wymiany do zwiększania wytrzymałości aby wytrzymać taki woltaż ! ROF schodzi tu na dalszy plan

Pozdrawiam i dzięki za ew. pomoc

Edited by HustleR
Posted

Możesz wpakować 9,6 bez żadnych obaw. Ludzie osiągają tak kosmiczne ROFy, ze sie w pale nie mieści i działają ;-) .

Dokładnie, w replice BOYI miałem 12v baterie i wszystko pięknie chodziło przez 10000 kul. Podzespoły boyi są słabsze od JG, tak więc bez przeszkód możesz wsadzić mocniejszą baterię lub mocniejszy silnik i układ MOSFET, wtedy usłyszysz ROF na b.dobrym poziomie :)

Posted

Stary, ja na stocku (m100) z wymienionymi kablami na 2mm i batką 9,6 śmigałem,wiec bez obaw;) Co prawda CA ale teraz to już kwestia oryginalnych oznaczeń bo bebechy to niektóre chinole mają o głowę lepsze!