Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] MP5 [CYMA]

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzięki Ci! Ciągle zapominam o azteko :sciana: Skoro jest kolba to problem pakietów lipo został rozwiązany, teraz mogę pomyśleć o czymś dużoo większym.

edit. A, to są wtyki "banany" czy jeszcze coś innego?

Edited by MrMCET
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Witam,

Panie i Panowie by nie śmiecić z racji, że to off topic Cymy mp5 zadam pytanie bo czytam ale sensownych odp znaleźć nie mogę

Chcę kupić coś do CQB - bedzie to pierwsza broń tego typu

Wybór padł na MP5 od Cymy - tu torochę poczytałem i z relacji ceny do jakości padło jak padło

Ale - no właśnie - mam możliwość kupienia używek w cenie ok 350 zł - rzekomo z relacji znajomych nic się tam nie działo itd - zerknę to zobaczę ale jestem troche zielony w temacie dlatego pytam czy: CM 049j ebb czy 041 PWD

z racji braku funduszu nie stać mnie na nową na chwilę obecną a mam tez inne wydatki tak więc dozbieranie jeszcze przez kolejne pół roku "luźnych" paru złotych nie wchodzi w grę

Pozdrawiam i bardzo prosiłbym o pomoc

Edited by paaawel5
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Wywal silnik i wsadź high speeda, lub wywal zębatki, i wsadź 13:1. Silnik jest wolny, i rof na 7.4 wyniesie jakies 9 bb/s.

Wejdzie 7.4 1300mah turnigy nanotech stick. O 11.1 możesz zapomnieć.

Posted

tylko pytanie ile coś takiego pochodzi. Drugą opcją jest zakup 'suki', czyli ak74su, ale to już troche mniej poręczna replika. Mimo tego gb v3 jest bardziej wytrzymały od dwójki więc już kompletnie nie wiem..

Posted

Czy to ma jakikolwiek sens ?MP5k, 7.4v lipo, silnik, zębatki, tłok, gumka hu, słabsza sprężyna, zmienione okablowanie + wtyczki.

Na replice chciałbym także zamontować latarkę, ale żadnych szyn ris nie widziałem..czy ostnieje jakiś sposób, w którym na przodzie zamontuje risa ?

Pozdrawiam

Posted

Mowa o stocku. Z silnikiem i zębatkami wyciśniesz 30+ rof.

Silnik stockowy na SP120 + zębatki Core 13:1 na SS minus trzy zęby na tłokowej daje rof w okolicy 19-20rps@350FPS na LiPo 7,4V 1200mAh 25C z PicoSSR2.

• 1 month later...
Posted

Panowie,

kupiłem CM.41 (wariacja na temat PDW). Magazynek od kompletu wchodzi ładnie, natomiast dwa magazynki do MP5, które dotałem z innego źródła (hi-cap prawdopodbnie Wella i low-cap prawdopodbnie JG) nie zatrzaskują się w gnieździe.

Wolna kasa poszła na replikę, chwilowo na magazynki mnie nie stać. Czy ktoś spotkał się z tym problemem i zdołał go jakoś sensownie rozwiązać? Np. czy podszlifowanie magazynków tak, żeby krawędź wgłębienia na mag znalazła się wyżej, załatwi sprawę?

Przy okazji - wszyskie dostępne teraz w handlu magi Cymy pasują do CM.41? Widzałem w dalekowschodnim sklepie krótkie magi Cymy do MP5, ale nie podawali, do którego modelu pasuję - miby takie same, oferowane u Krakmana, wyraźnie opisane są jako pasujace do CM.041 (między innymi)...

• 1 month later...
Posted

Siemanko odkopuje temat, ponieważ noszę się z zamiarem kupna Mp5 od cymy tylko mam dylemat między wersją J a SD6 i tu rodzi się pytanie jak znudzi mi się SD6 to mogę jakimś sposobem przerobić ją na wersję J?