Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] MP5 [CYMA]

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
a znajomy ma 500 fps w AK cymy i ma 65m zasięgu

a co to mnie obchodzi co ma Twój kolega i jakiego ma AK, pisze jak jest u mnie....

BTW, napisałem, że u mnie skuteczny zasięg wynosi około 50m, a Ty napisałeś, że jest 45m...tak więc 5m różnicy i Ty toczysz pianę o te marne 5m....

Posted

to ma 45, 50 czy 60 ? widzę, że się motasz. 15m to już jest różnica 100fps.

rzucam się, bo co 2 osoba na tym forum ma 50,60,70m na stock replikach. później nowi czytają takie głupoty i są zawiedzeni po zakupie.

Posted

znasz różnicę w zapisię 50-60m a napisaniem, że replika ma zasięg 60m ? podałem, przedział w którym się mieszczę i już, raz jest tyle a raz tyle...

a co do tych 45m to napisałeś je Ty....

[15m to już jest różnica 100fps.

Czyli wg Ciebie zasięg zależy od fpsow ? a co ze szczelnością w układzie? dobrą gumką, dystanserem i lufą ?

To dlaczego repliki I rodzaju, mając 330-360fpsów mają zasięg taki jak chinol, który ma ponad 400fpsow ?

Posted

Ok, niech będzie. Nie ma sensu dalej polemizować.

cm.041 ma zasięg skuteczny max. 50m tyle w ramach podsumowania. 60m jest przy 400fps jest nierealne w tej replice.

Posted (edited)
Ok, niech będzie. Nie ma sensu dalej polemizować.

OK, niech będzie :D

Ale konkludując, zasięg jak na MP5 bardzo pozytywny :D

Edited by lenczek
Posted (edited)

Zmiana precki i gumki u mnie dużo dała (około 10 m skutecznego- lufa km head 290 + guma systemy i sprężyna jbu m100). Teraz wynosi około 55 na pjotkach (potem już zaczynają wariować). Jak znajdę czas to wezmę miarę i zmierzę na kulasach g&g. W stocku celność jest średnia (kulki mają niezły rozrzut). Wg. mnie zmiana gumy to podstawa, a lufa inna też mile widziana.

Edit: w lesie sobie dobrze radzę wbrew pozorom. A długość lufy owszem ma znaczenie, ale wydaje mi się, że raczej tylko w przypadku snajperek/parasnajperek.

Edited by heaVen
Posted

Witam, czy ktoś kto rozbierał już GB CM.041 ma może jakiś rysunek lub fotke jak powinien wygladąć GB po złożeniu. Tzn. chodzi mi o wnętrze. Została mi jedna sprężynka cos w podobie do antirev. ale z grubszego drutu. W gearboxie są cztery czy trzy sprężynki? Jeśli ktoś wie do czego jest ta sprężynka to prosze o odpowiedź. Z góry dziękuje.

Posted

Witam, czy ktoś kto rozbierał już GB CM.041 ma może jakiś rysunek lub fotke jak powinien wygladąć GB po złożeniu. Tzn. chodzi mi o wnętrze. Została mi jedna sprężynka cos w podobie do antirev. ale z grubszego drutu. W gearboxie są cztery czy trzy sprężynki? Jeśli ktoś wie do czego jest ta sprężynka to prosze o odpowiedź. Z góry dziękuje.

GB wygląda dokładnie tak samo jak każdy GB v.2

Posted

Ma ktoś może ten zaczep z przodu do zawieszenia wraz z nakrętką na sprzedaż? (ten przy muszce) Przy mojej mp5 nie wiadomo dlaczego samo praktycznie się zerwało.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam. Jaki firmy polecacie szkielet GB v2 do repliki CM 041B pod sprężynę sp130.

EDYTA: Co myślicie o szkielecie CA łożyska ślizgowe 7mm sprężyna będzie hulać na wyciszonych głowicach.

Edited by Snipernr1