Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trochę trwałoby przekopanie i przeczytanie całego wątku więc może mi pomożecie i podpowiecie gdzie, w którym sklepie przez internet, bo stacjonarnie pewnie ciężko u mnie z tym by było, dostać farby do malowania broni? Znalazłem tylko sporo Fosco i Nfm , ale widziałem że malujecie też jakąś montaną i mołotowem?

i drugie moje pytanie które jeśli już najlepiej dobrac by uzyskać efekt podobny do mutlicama?

Posted

Po to są w tym temacie odpowiedzi, żebyś z nich skorzystał. Skoro jesteś na tyle leniwy, że tego nie zrobisz (i sam nie spróbujesz poszukać farb w sklepach internetowych), to tym bardziej nie będzie Ci się chciało wykonywać malowania a'la multicam.

Posted

Po to są w tym temacie odpowiedzi, żebyś z nich skorzystał. Skoro jesteś na tyle leniwy, że tego nie zrobisz (i sam nie spróbujesz poszukać farb w sklepach internetowych), to tym bardziej nie będzie Ci się chciało wykonywać malowania a'la multicam.

bombing.pl - tu kupisz chyba najtaniej montany.

Mac ma rację, to jest chwila szukania na googlach.

Posted

Na telefonie a z niego najczęściej przeglądam to forum mam 56 stron... wszystkie Montany jakie znalazłem są dla graficiarzy w przeróżnych dziwnych dla broni kolorach... Ale dzięki za pomoc

Posted

Ja swoją replikę pomalowałem właśnie Montanami i nie narzekam.Odcienie musisz dobrać według własnych upodobań.

Ja użyłem do własnej wizji malowania kolorów Syrian/Toad i chyba Hannibala.Pamiętaj że odcienie będą sporo bledsze niż pokazuje to ich paleta.

Posted (edited)

Tavor malowany metoda spongingu - Ciemna zieleń, brązowy i czarny krylon

tavor2.jpg

tavor4.jpg

M14 EBR - Piaskowy,brązowy i zielony krylon - malowana przykładając gałązki touji.

ebr5.jpg

ebr2.jpg

Edited by chomik_pl
Posted

Na telefonie a z niego najczęściej przeglądam to forum mam 56 stron... wszystkie Montany jakie znalazłem są dla graficiarzy w przeróżnych dziwnych dla broni kolorach... Ale dzięki za pomoc

Bo Montany są dla graficiarzy... Ale przykładowo Montany serii Black lub Gold (niektórzy odradzali Black) występują w prawie 200 kolorach - są różne odcienie brązu, zieleni. Jest i czarny.

bombing.pl - tu kupisz chyba najtaniej montany.

Co ciekawe cena za puszkę Montany Black 400ml jest tam ciut niższa niż w montana-sklep.pl.

Posted

Szukałem, nie znalazłem, prośba o wsparcie:

- Czy ktoś z Was używa farb Majic ? Jak się mają do Montany ?

- Jaki nr RAL albo kod montany jest najbardziej zbliżony do często występującego w akcesoriach foliage green ?

Posted (edited)

Jeśli chcesz Montany, to szukaj Montany Gold lub Black (są chyba najlepsze do wykonywania malowania repliki z oferty Montany).

Możesz je kupić np. tutaj: http://www.montana-s...ia/2/farby.html

EDIT: Nie zauważyłem postu Marka, przepraszam za powielenie ;)

Edited by polskiniko
Posted

@up

Bardzo ładny paintjob.

Pewnie było o tym miljon razy, ale spytam, jak uzyskałeś tak fajny efekt "siatki"?

Było było.

To siatka używana przy tynkowaniu jeśli się nie mylę.Przykładasz ją po skosie i delikatnie z daleka raz pryskasz.

Żałuję że nie użyłem dwóch rozmiarów "oczek".

• 1 month later...
Posted

Jest to moje pierwsze podejście do malowania repliki.

Użyłem farb FOSCO RAL 6014 - Olive Drab i RAL 1001 - Marsh Grass. Starałem się użyć techniki sponge painting.

Jak na pierwszy raz jestem zadowolony, choć kilka rzeczy zrobił bym inaczej, jakbym miał jeszcze jedną szansę.

Zdjęcia z komórki i do tego z flashem, barwy są trochę ciemniejsze w rzeczywistości.

DSC_0676.JPG

DSC_0681.JPG

Więcej zdjęć: https://plus.google.com/photos/103774250491954067317/albums/6047329134198516017?banner=pwa