Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie po zaschnięciu wszystkie listki, trawa i gałązki wyparowały, może dałem za małą warstwę oliwkowego i maskowanie stało się takie jednolite... I przede wszystkim ciemna zieleń nie jest w rzeczywistości tak ciemna jak na pojemniku i dlatego taki efekt "plastikowego zielonego żołnierzyka". Myślicie, że jak dodam brązu to efekt będzie zadowalający czy muszę kupować nowe farby?

Posted

Nie mogę skorzystać z funkcji edytuj, bo już za późno, więc muszę napisać nowego posta.

Zrobiłem lekki upgrade, mam nadzieję, że teraz spełni swoją rolę w lesie (przynajmniej lepiej niż stockowo), tylko niestety zdjęcie repliki z flashem wyszło o wiele jaśniejsze niż jest w rzeczywistości. Co sądzicie teraz?

12813712.jpg?1410297850

12813714.jpg?1410297850

Posted

Moim skromnymz daniem wygląda to bardziej profesjonalnie.

Róznica w wyglądzie taka jak między samochodem który został u lakiernika rozberany, a takim który został owalony po całości na szybko.

Posted

Zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie nie malują niektórych elementów - najczęściej gumowych lub drewnianych? Jak już maziać to całość. :icon_smile:

Szyn nie malujesz, aby wszystko nadal pasowało, gumy nie malujesz bo jest elastyczna i farba za chwile sie z niej wykruszy co wyglądać będzie nieciekawie. Co do drewna - nie jest czarne więc nie razi, chociaż tutaj to chyba głównie kwestia gustu. Ale ogólnie nie chcesz zalewać farbą elementów ruchomych i takich których rozmiar musi pozostać idealnie ten sam.

Posted

Całość na szybko to psikają Seals'y itp. jak lecą na akcję, bo i tak po skończonej robocie wracają bez wierzchniej warstwy na giwerach to nie asg. Ma działać, nie wyglądać. Jak ktoś jest entuzjastą broni czy replik, to sobie kładzie kamuflaż bardziej fikuśny i zachowuje nieco detali, bo pełni to funkcję głównie ozdobną.

Posted

WSicRTM.jpg

Nie jakieś wow pro malowanie, ale jakby kogoś zastanawiało jak wygląda stoner w camo :teethh:

Idioten kamera źle odwzorowuje barwy więc wyjaśniam :

jest tutaj piaskowy, jasny szary, brąz i zieleń.

EDIT - poprawiony link do foty .