Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Odświeżę nieco temat, mianowicie niedługo biorę się za malowanie mojej perełki w kryptek'a mandrake (jeśli fajnie to wyjdzie to opisze dokładnie jak to robiłem, bo pomysł zacny), i moje pytanie, w jaki sposób zrobić pierwszą warstwe/podkład na replice coby potem camo fajnie wyglądało? Chodzi mi głównie o kolory i sposób ich nanoszenia, jakieś paski, po skosie, w pionie, w poziomie, ciapki, czy coś zupełnie nieregularnego?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdziłem te kolory o których pisałem: Arabian, Syrian, Toad, Black i według mnie tak źle nie wyszło (no może oprócz Arabian bo zrobił się marpat ala ACM).

To oczywiście nie jest docelowe malowanie tylko próba kolorów na starej sprężynówce:]

http://zapodaj.net/818a3fffedf27.jpg.html

Może jeszcze jakieś sugestie na co wymienić kolory, żeby efekt był zadowalający?

Posted

Za jasne, wygląda jak budyń :icon_biggrin: Jakiś ciemniejszy odcień nałóż.

Dokładnie :F. Spróbuj może przez siatkę pomalować to jakimś brązowym, albo po prostu czymś ciemniejszym to może wyjść ładny efekt :).

Posted

Ja bym zmienił rozkład ładownic na kamizelce, a najlepiej całą kamizelkę. ;) No i przez was nabrałem ochoty na budyń. :(

Jasne elementy wyglądają jakby były po prostu wykonane z jasnego plastiku. Nałóż na to nylonową siateczkę po ziemniakach i psiknij na dowolny ciemny kolor. Wyjdą ciemne centki obramowane na jasno. Będzie fajnie. :) A najlepiej dwoma kolorami na przemian. Jak wyjdzie brzydko to zamalujesz jednolicie i spróbujesz jeszcze raz. Do skutku.

Posted

Faktycznie jasne, ale co do siatek - to się z reguły robi w drugą stronę, tak żeby to "obramowanie" było ciemniejsze.

Brązowy mat, popryskać delikatnie z dużej odległości, nie całkiem regularnie i się łądnie ocieniuje. Siatkę też można dać, wszystko zależne od preferencji.

Posted

Hej, zapytam obytych w temacie.

Interesuje mnie uzyskanie takiego koloru lub krylonem innym specyfikiem ( zmywalnym)

http://www.spartanim...t&Itemid=100053

Jakiego koloru powinienem według was użyć, przy zmianie odcienia względem repliki z linku szedł bym bardziej w stronę zieleni jak brązu.

Miałem Krylon olive ale chyba stara puszka bo wylatywał prawie pustynny jak robiłem testy koloru.

Posted

Farbki niestety to najpospolitszy mat z budowlanego, przez brak funduszy ale i przez brak dostępu do lepszych farb o krylonie już nie wspominając ;/ Ale nic straconego, szablony dorobić sobie to nie problem a te farby bardzo fajnie i bez uszkodzeń schodzą pod rozpuszcalnikiem

Posted

Mendi Mistrzu, jakich farb i kolorów użyłeś?

A mam nową mieszalnię pod domem, idę do nich i bełtają mi co zechcę. Farby zwykle z utwardzaczem biorę, trzyma to jak umarły książeczkę. Nie maluję często, więc brałem farby nabite w puszkę, przy częstszym malowaniu zainwestowałbym w pistolet.

Podkład był mniej więcej jak ramka na forum, na to zielony ciemny (ale nie olive, bo wychodziłby czarny), brąz i czarny.