Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Chce pomalowac aks74 w CamoGrom, chce to zrobic farbkami modelarskimi, ile potrzeba takiej farby? Starcza te małe zbiorniczki po 14ml? Kupie z 5 odcienow dobranych do barw CG/MC

Drewno i chwyt pistoletowy zostawiam tak jak jest a cała reszte (kolbe, tłumik, body) maluje :)

Z gory dzieki za pomoc :P bo lakierowaniu na pewno wrzuce foty.

Z czystej ciekawości, co to jest "CamoGrom" ?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Polski odpowiednik Multicam'o...

Jutro powinienem miec pare fotek jak spisuje sie malowanie w terenie no i beda to foty z normlanego aparatu a nie komy :-P :-F

A narazie tylko jedna:

image006bt.th.jpg

Jakos idealnie nie jest ale jak na pędzlek jest git :D

Edited by Kufa
Posted

Po przeczytaniu tego tematu tak stwierdzielm i juz ;) a taka decyzje umocniła wypowiedz jednego z modów na ten temat:

"Jedno "ale" po co malujecie chwyt pistoletowy? poza noszeniem repliki na zawieszeniu 90% czasu w trakcie imprez trzymasz tam rękę i zasłaniasz go wiec po co go malować? Tym bardziej że jakimi farbami byś nie pomalował chwytu to i tak po jakimś czasie wytrze się to to."

Po prostu tam gdzie trzymam swoje "łapska" tam nie malowalem ;] ale zawsze mozna to zmienic, żaden problem...

PS: Malowlem humbrolami (farbki modelarskie) 5 dobranych kolorami puszeczek po 14ml - zostalo tyle farby ze pomalował bym jeszcze z 3/4 repliki :P

Posted

Kurczaki pędzle, pistolety, aerografy, Montany, kij_wie_co, szmery bajery damskie rowery ;-). Po co?

Najtańsze farby z Liroja w spraju ;-). Efekt 11 miesięcy po pomalowaniu ;-). Zdjęcia wyjściowe z malowania są wcześniej, aktualne z dzisiaj jest teraz ;-):

tupimp1.th.jpg

A tutaj pisałem o malowaniu, jak widać na fotach nie zmieniło się po roku użytkowania nic, lub niewiele w stopniu mało zauważalnym ;-).

I po co przepłacać, za ekstra ordynaryjne farby? Przecież metka z farb się nie przyklei do repliki ;-).

Posted (edited)

Chciałem sie dowiedziec jak to w koncu jest z tymi farbami modelarskimi... widzialem tutaj na forum foty pomalowanych replik takimi farbkami i wyglada to naprawde niezle :).

Warto kupic z 5 słoiczkow farby i pomalowac PĘDZELKIEM replike? Chce zrobic CamoGrom w aks 74, czy takie sloiczki po 10/14ml starcza na maskowanie?

PS: Zna ktos jakies sklepy w Poznaniu gdzie dostane takie farbki? Jest sporo modelarskich ale na stronach to mało ktory ma w ofercie farby ;/

Dołączam się do pytania. Chodzi mi jednak tylko o części ze Znal'u. Polecicie coś? I jak stoi z wytrzymałością tej farby?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4937 - i czy ta farba będzie chociaż troszkę przypominać części Magpula?

Pozdrawiam.

Edited by grzechotnik
Posted

Dołączam się do pytania. Chodzi mi jednak tylko o części ze Znal'u. Polecicie coś? I jak stoi z wytrzymałością tej farby?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4937 - i czy ta farba będzie chociaż troszkę przypominać części Magpula?

Pozdrawiam.

Nie miałem NFM, ale malowałem Humbrolami w kolorze DE i jest idealny...

Jak farba może przypominać części magpula? :-P

Posted (edited)

Ja lubie farby Sikensa :P Kupujesz 20g bazy, rozcienczasz nitrem na rzadko i lecisz pistoletem tak jak sobie dusza zapragnie. Koszt malowania repliki to max 10zł

Edytka: aaa i masz miliard kolorów do wyboru. Ostatnio repliki odświerzałem czarnym matem, lakier ten sam, co kładzie GnP

Edited by Agata
Posted

Ogólnie kolory są fatalne, wyglądają jakby z hełmu plastikowego dla dzieciaków z odpustu.

Ech coś wam powiem... Ludziki kochane, malowałem na zamówienie przez ostatnie 5 lat przeróżne hełmy, menażki, skrzynki na amunicje, pokrowce na lufy od mg i inne badziewie w różne kamuflaże. Weźcie kupcie raz porządne farby, najlepiej krylon od biedy NFM, zróbcie probe na kawałku tektury a potem raz a dobrze pomalujcie. I wsio.

Posted

Ja lubie farby Sikensa :P Kupujesz 20g bazy, rozcienczasz nitrem na rzadko i lecisz pistoletem tak jak sobie dusza zapragnie. Koszt malowania repliki to max 10zł

Edytka: aaa i masz miliard kolorów do wyboru. Ostatnio repliki odświerzałem czarnym matem, lakier ten sam, co kładzie GnP

Możesz podać kod koloru?

Posted

Nie mam napisane na puszce. Poszedłem do mieszalni i poprosiłem o czarny mat.

Jak kto woli, to można strukture do plastiku w puszce kupić : DINITROL 820. Fajnie na plastikowym body JG wygląda.

Posted

Ogólnie kolory są fatalne, wyglądają jakby z hełmu plastikowego dla dzieciaków z odpustu.

Ech coś wam powiem... Ludziki kochane, malowałem na zamówienie przez ostatnie 5 lat przeróżne hełmy, menażki, skrzynki na amunicje, pokrowce na lufy od mg i inne badziewie w różne kamuflaże. Weźcie kupcie raz porządne farby, najlepiej krylon od biedy NFM, zróbcie probe na kawałku tektury a potem raz a dobrze pomalujcie. I wsio.

Nawet Montana Gold wystarczy :]

Posted

To moja M15A4 Rifle CA z 2007r. Malowana w sierpniu 2009 farbami NFM. Kolory oliwkowy i brązowy + zachowany fabryczny czarny jako podstawa. Już trochę styrana w akcji i przez warunki pogodowe. Ogólny pomysł mój, istotna pomoc w wykonaniu by Zwierzu93 :)

7fc099550a.th.jpg

Guest hooten33
Posted

tak z innej beczki ale odnosnie malowania Wie ktoś gdzie można nabyć farbę w Foliage Green ? pozdrawiam