Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

mk18mod02.th.jpg

mk18mod01.th.jpg

Jakieś uwagi? Sugestie?

Cały dzień to robiłem, jutro jadę strzelać z tym, po weekendzie pokażę foty w świetle dziennym.

Farby: Montana Gold Everglade, Duck Season.

Podziękowania dla Ariego :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedno "ale" po co malujecie chwyt pistoletowy? poza noszeniem repliki na zawieszeniu 90% czasu w trakcie imprez trzymasz tam rękę i zasłaniasz go wiec po co go malować? Tym bardziej że jakimi farbami byś nie pomalował chwytu to i tak po jakimś czasie wytrze się to to.

Tylko pls nie wklejajcie mi tu zdjęć amerykańskich marines czy innych ktorzy mają pomalowany tylko chwyt i kolbę np...

Posted

No właśnie z tym ścieraniem się to się nie zgodzę, bo od jakiegoś czasu mam pomalowanego tak kałaszka i już dwa razy trzeba było poprawiać farbę np. w miejscach o które ociera się regulator od pasa nośnego a chwytu ani razu jeszcze. Poza tym, ja swoją replikę podczas marszu przez 90% czasu trzymam za magazynek, z kciukiem na bezpieczniku, a nie za chwyt pistoletowy, więc magazynków też mam nie malować ;) ?

Posted

Maluję chwyt, bo mi się go taśmą zaklejać nie chce. Przygotowanie repliki ogranicza się do zatkania gazetą lufy i gniazda maga. Farba faktycznie po jakimś czasie się ściera, tylko co z tego?

Posted

Ściera się, obija, zadrapuje o krzaki itp. itd. Ja tam poleciałem jak leci, tylko koli okleiłem i napisy + zakleiłem komorę hopa i lata mi czy się wytrze na chwycie farba czy nie, bo w sumie co za różnica.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Pytanko troszkę z innej beczki, ale chyba jeszcze załapuje się pod ten temat.

Odrapałem replikę papierem ściernym.

Czy muszę ją jakoś zakonserwować (lakier itp.) żeby nie rdzewiała?

Metalowe body produkcji CA.

• 3 weeks later...
Posted

Witam.

Pytanko w sprawie NFM Sand khaki - Beżowy KLIK .

Jaki to jest kolor naprawdę? Taki dark earth czy w jaki deseń? Ma ktoś jakąś fotkę tego jak wygląda? Nie chcę aby był za ciemny, a na specu nie ma jakoś tak bardziej samego odcienia pokazanego a "na oko to w szpitalu zginął" patrząc po fotce.

Pozdrawiam.

Posted

Rozważam malowanie karabinu i mam pytanko.

Myślę aby pomalować replikę humbrolami i tu jest pytanie, po tym jak już replika natryśnięta jest podkładem to pomalować ja jakimś kolorem z puchy czy od razu jechać pędzelkiem docelowy kamuflaż? Bo obawiam się ze pędzelkiem wszędzie mogę nie dotrzeć i zostaną białe miejsca a jak pociągnę z puszki to już nie będzie kuło białym podkładem tylko jakimś maskującym kolorem (khaki czy coś w tym stylu).