konrad_kojee Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Posiadam AK-74M Boyi (model RK-05) od Krakmana (stockowo wymienione niektóre części). Replika wystrzelała dopiero ok. 4000 kulek. Problem który zaczął występować od kilku dni wygląda następująco: co jakiś czas replika przestaje w ogóle strzelać. Słychać tylko bardzo ciche bzyczenie/piszczenie (albo czasem tylko baaardzo ciche cyknięcie) po naciśnięciu spustu, tak jakby chciała ale nie mogła. Bateria jest w porządku, testowane na innych. Po jakimś dłuższym czasie replika znowu normalnie strzela. Próbowałem ściągać plastikową rączkę, ale pod nią styki są dobrze założone, tam wszystko gra. Bardzo proszę o pomoc. Quote
Germ Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Mam coś podobnego, jeżeli batka się nagrzewa zastosuj się do instrukcji podanej trochę dalej, za kropką. Przestaje strzelać - przeładuj, odczep maga, zdejmij pokrywę zamka, odłącz batkę i wyciągnij (musi się schłodzić), szybko wyjmij wycior i popchnij kulkę wchodzącą do komory hop-up. Jak batka się schłodzi po 2, może 3 minutach - możesz dalej strzelać. Krótkie, kontrolowane serie. Najlepiej zamontuj okablowanie niskooporowe i kup drugą batkę (nawet identyczną) - mniej się nagrzewa, szybciej gotowy do działania. U mnie co 100 kulek przestaje strzelać. Quote
Kneipenterroristen Posted November 22, 2008 Report Posted November 22, 2008 A może po prostu dokręć silnik do zębatki silnikowej*, albo sprawdź czy zębatka łącząca silnik z zębatką silnikową nie jest po prostu wytarta. *Jak odkręcisz chwyt pistoletowy to masz tam taką dziurę (w miejscu śruby od chwytu) tam kluczem imbusowym dokręcasz/odkręcasz silnik bliżej zębatki silnikowej. Quote
Germ Posted November 25, 2008 Report Posted November 25, 2008 Racja. U mnie było to spowodowane wywalonym bezpiecznikiem. Quote
Yankees Posted November 30, 2008 Report Posted November 30, 2008 Miałem ten sam problem... Silnik niedokrecony był, teraz wszystko gra jak talala :D Quote
Recommended Posts