Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Posiadam AK-74M Boyi (model RK-05) od Krakmana (stockowo wymienione niektóre części). Replika wystrzelała dopiero ok. 4000 kulek.

Problem który zaczął występować od kilku dni wygląda następująco: co jakiś czas replika przestaje w ogóle strzelać. Słychać tylko bardzo ciche bzyczenie/piszczenie (albo czasem tylko baaardzo ciche cyknięcie) po naciśnięciu spustu, tak jakby chciała ale nie mogła. Bateria jest w porządku, testowane na innych. Po jakimś dłuższym czasie replika znowu normalnie strzela.

Próbowałem ściągać plastikową rączkę, ale pod nią styki są dobrze założone, tam wszystko gra.

Bardzo proszę o pomoc.

Posted

Mam coś podobnego, jeżeli batka się nagrzewa zastosuj się do instrukcji podanej trochę dalej, za kropką. Przestaje strzelać - przeładuj, odczep maga, zdejmij pokrywę zamka, odłącz batkę i wyciągnij (musi się schłodzić), szybko wyjmij wycior i popchnij kulkę wchodzącą do komory hop-up. Jak batka się schłodzi po 2, może 3 minutach - możesz dalej strzelać. Krótkie, kontrolowane serie. Najlepiej zamontuj okablowanie niskooporowe i kup drugą batkę (nawet identyczną) - mniej się nagrzewa, szybciej gotowy do działania.

U mnie co 100 kulek przestaje strzelać.

• 3 weeks later...
Posted

A może po prostu dokręć silnik do zębatki silnikowej*, albo sprawdź czy zębatka łącząca silnik z zębatką silnikową nie jest po prostu wytarta.

*Jak odkręcisz chwyt pistoletowy to masz tam taką dziurę (w miejscu śruby od chwytu) tam kluczem imbusowym dokręcasz/odkręcasz silnik bliżej zębatki silnikowej.