Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Dead_Space_Box_Art.jpg

Twórcy chwalą się, że stworzyli najstraszniejszą grę w historii ( jestem ciekaw jak wypada w porównaniu np. z SH... ), zbiera niezłe noty w serwisach o grach, do tego jest w klimatach s-f - zapowiada się smakowicie.

Osobiście liczę na coś w rodzaju AvP w połączeniu z Silent Hillem, mam nadzieję, że nie będzie to sieczka w stylu Resident Evil.

http://deadspace.ea.com/

Ja właśnie siadam do Event Horizon żeby się trochę nakręcić na ten klimat, gaszę wszystkie światła w domu, słuchawki na uszy i Dead Space. :)

Edited by Lajon
Posted

Oglądałem juz pierwsze trailery gdy tylko byly dostepne i nawet tam podskoczyłem - scena gdy powoli zbliża się do zwłok aby obczaić, a te bezczelnie bez dania wczesniej znaku w ułamku sekundy się rzucają na nas.

Gameplay juz rozczarowywuje - grupki stworków idą sznureczkiem pod lufe naszego nie znającego strachu ni niepewnosci hero środkiem korytarza, mimo kształtów i mozliwości niczym The Thing korzystają tylko z podłogi....eee...SH nie pobije, zapewne RE2 też nie.

Posted

Cóż... przeszedłem całą grę i... dla mnie nie jest straszna (dla mnie jedyne 3 gry gdzie się bałem grać po nocach to System Shock 1 i 2 oraz F.E.A.R.). W DS czułem się jak u siebie w domu. Statek kosmiczny pełen morderczych mutantów i nasz samotnych bohater siekający ich na kawałki za pomocą różnych wynalazków. Gra daje niesamowitą satysfakcję z odrąbywania przeciwnikom kończyn. Nie nudziło mi się to przez 12 etapów gry. Grafika bardzo ładna i klimatyczna. Płynność gry bez zarzutu - kompa mam rocznego w tym momencie.

Posted

Fajna gra ale nie straszna tylko na początku. Przez pierwsze półtorej godziny nie wiesz co może cię tam czekać, napięcie narasta. Niestety doszedłem to połowy i stwierdziłem, że staje się to monotonne. Teraz robię sobie przerwę ale mam zamiar do Dead Space'a wrócić w najbliższym czasie, bo chociaż nie straszna to dalej oczy i ducha cieszy :)

Posted

Dla mnie to w ogóle nie była straszna gra. Mnie bardziej przerażają cyborgi z System Shock 1 i 2 :P W Dead Space czułem się jak u siebie w domu na zasadzie - chodźcie tu skur***** porąbię was na kawałki :D (tak jestem psycholem ;P)

• 4 weeks later...
Posted

Mi tam się podoba. I jest straszna nie ma co :). Choć tak jak wcześniej ktoś napisał po kilku godzinach grania domyślasz się co Cię może czekać i to trochę obniża napięcie. Mimo wszystko miodność, grafika!!!!, muzyka, odgłosy, szelesty, stukania , pukania :). To wszystko składa się na bardzo dobrą grę. Wiadomo że było takich gier pełno, opuszczony statek gdzieś w kosmosie itd. jednak nie każda była wykonana tak dobrze. Jak dla mnie 9/10.

Posted
mimo kształtów i mozliwości niczym The Thing korzystają tylko z podłogi...

Nie zgodzę się. "Zmutowane niemowlaki" (czy jak je tam zwać) biegają również po sufitach i ścianach - i nie mam na myśli momentów, gdy grawitacja jest wyłączona.

Jako wielbiciel klimatów typu "Event Horizon" musiałem w to pograć. Grę ukończyłem w dniu dzisiejszym. Przez kilka pierwszych etapów faktycznie szło się przestraszyć, niestety później przyzwyczaiłem się do mrocznego klimatu i gra z horroru zamieniła się w przyjemną, aczkolwiek wymagającą, sieczkę. Takich hitów jak Silent Hill czy Resident Evil nie przebije, jednak na pewno jest powiewem świeżości w dziedzinie "survival horror".

Po skończeniu gry polecam obejrzenie kreskówki "Dead Space: Downfall", która wiele wyjaśnia ;)

• 1 month later...
Posted

Uważam, że momentami gra jest bardzo emocnonująca: gdy ta wielka macka chwyci naszą postać za nogę i ciągnie, a my desperacko póbujemy ją odstrzelić zanim nas zaciągnie do nory. Ponadto bardzo fajne są animacje śmierci naszej postaci: zwłaszcza ta, gdy odrywa nam glowę , a na jej miejsce włazi obcy i zamieniamy się w necromorpha :-)

Gra na poziomie trudności "normal" jest trochę za łatwa, na "hard" jest IMHO troszkę za trudna (za mało amunicji - trzeba uciekać). Raczej nie zamierzam przechodzić jej 2 raz - jest na tyle liniowa, że po pierwszym przejściu widziało się już chyba wszystko.

• 8 months later...
Posted

Heh temacik trochę podstarzały, ale i tak go odkopię. ;-) Bo Dead Space to gra ze wszech miar znakomita i wyborna. Prawdziwie klimatyczny majstersztyk wśród horrorów, ostatni raz bałem się tak około 2002 grając misje marine'a w AVP2. Co prawda faktem jest, że po pierwszym przejściu już nie straszy tak bardzo, ale ostatnia scena gry sprawiła, że zleciałem z krzesła i nocy nie przespałem. :-P Czekam niecierpliwie na kontynuację z nadzieją, że się ukaże i będzie równie dobra. Gorąco polecam wszystkim, którzy nie grali. Aha i poskładajcie sobie ciekawą sentencję z pierwszych liter rozdziałów z angielskiej wersji - ale dopiero po ukończeniu gry, bo może popsuć niespodziankę ;-)

Posted

Cóż. Dla mnie gra byłaby dobra gdyby nie ta kamera i super-duper interfejs, który podobnie jak w Far Cry 2 miał być realistyczny a jest wkurzający. Boczna kamera wypadła dobrze tylko we Wiedźminie i Batmanie AA.

Gra dla mnie nie jest straszna, ponieważ kreacja wolnych przeciwników nie odpowiada mojemu stereotypowi przerażającej postaci. Dla mnie straszny był tylko AvP 2 Marinem i F.E.A.R., ponieważ walczysz tam z przeciwnikiem, który rzeczywiście ma szanse cię pokonać a nie tylko pomachać paroma dodatkowymi kończynami.

• 4 weeks later...
Posted

Straszność Ded Spejsa można kwestionować ale za to klimat ma nieziemski (kosmiczny :P) jak dla mnie. Grę skończyłem na hardzie 4 tyg po premierze i na końcu bardzo szkoda mi było głównego bohatera (i jego laski) ;<.