cziman Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 eMki CA mają body spinane za pomocą drucików na grzbiecie. O ile bez tych drucików body nie rozleci się, o tyle będzie straszny luz między upper a lower recieverem. A to z kolei oznacza brak jakiejkolwiek powtarzalności strzału, podawanie 2 kulek, spadek FPSów i zasięgu do 80% kiedy obie części są w stosunku do siebie odchylone. Jak dotychczas taśma klejąca działała prawidłowo ale wypadałoby zastosować coś porządniejszego, bo w końcu trudno jest się lansować z body sklejonym taśmą (:P). Trwałe sklejenie zostawiam jako ostatnią możliwość, Przy okazji - gdzie można dostać taką zatyczkę co leży po przeciwnej stronie lower recievera co selektor ognia? W poniedziałek wrzucę fotki. Quote
poldeck Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 A nie możesz wziąć dwóch drucików i osadzić ich w miejscu po starych? Quote
cziman Posted November 1, 2008 Author Report Posted November 1, 2008 Niezupełnie - miejsca w których te druciki leżały są już wyżłobione, a znal zbyt wdzięcznym materiałem nie jest. Quote
poldeck Posted November 1, 2008 Report Posted November 1, 2008 Mówisz o miejscach w górnym body? Wstaw je na cynie albo kropelce. A jeśli masz wyżłobione otworki w dolnym body to zawsze wdzięcznym materiałem jest kawałeczek drzazgi z jakiegokolwiek drewienka. Likwiduje skutecznie luzy i nawet jak w lesie potrzebujesz rozebrać to łatwo znaleźć takie ;-) . Quote
cziman Posted November 1, 2008 Author Report Posted November 1, 2008 Sprytne.. lutownicę zostawiłem w Gdańsku więc jak wrócę to pokombinuję. Ta metoda z drewienkiem to zwyczajnie na klin? Quote
poldeck Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 Tak. Najzwyczajniej w świecie. A pręciki wstaw na SuperGluta jakiegoś. Cyna łatwo się rozrucha i znów będą "wylatać" ;-) . Quote
Recommended Posts