MwMichal Posted October 29, 2008 Report Posted October 29, 2008 Witam. Od około tygodnia poszukuję informacji na temat shotgunów używanych (o ile były używane) przez US Army :) lecz dotychczas na nic konkretnego nie trafiłem (udało mi się tylko gdzieś wyczytać, że używali remingtonów 870/1100 ale było to dość niepewne źródło). Czy mógłby ktoś podać link do strony gdzie bym sobie o tym mógł poczytać? Albo napisać czego używali bo posiada taką wiedzę? Z góry dziękuję za odpowiedzi. ;-) Quote
Dzwonek Posted October 29, 2008 Report Posted October 29, 2008 Ja bym dołączył jeszcze pytanie, kto (jaka ranga, czym się zajmował, np. medyk) używał, ew. w jakich sytuacjach, jeśli to od tego zależało ? Quote
Szaszłyk Posted October 29, 2008 Report Posted October 29, 2008 http://www.olive-drab.com/od_other_firearms_shotguns.php i wszystko jasne. Głównie używane w walce w terenie zabudowanym (drzwi, zamki), dżungli lub w służbach wartowniczych no i przy pacyfikacji tłumów/zamieszek. Quote
Kapral Posted November 6, 2008 Report Posted November 6, 2008 usmc uzywa remingonów 870 od chyba tysiąca lat, jeszcze dinozałry nimi pacyfikowali. Mośki 500, chyba też 550 i 590, ale głowy sobie nie dam uciąć. Numerki mi sie mylą. no i benelki M4 z foldable stock. Quote
Recommended Posts