Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Chciałbym się podjąć zrobienia karabinu wyborowego sako trg-22 , ale potrzebuję wszystkie dokładne wymiary i plany tejże broni.Może moglibyście mi jakoś pomóc szukałem dużo w googlach, ale za wiele nie znalazłem .Czekam na pomoc

Posted

Mam wrażenie, że Dexterkrak zastosował tutaj ironię... A co do wymiarów, to poproś kogoś, kto ma ten sprzęt, żeby go dokładnie zmierzył a następnie przesłał tobie wymiary, innego rozwiązania chyba nie ma(może ktoś na necie już umieścił, nie wiem).

Posted

Ja znam gościa... ale niestety nie mam z nim żadnego kontaktu... Może się nadarzy jeszcze okazja że się z nim zobaczę albo przez kumpla to może mi poda wymiary.... choć sam w to wątpię...

Ale postaram się coś załatwić....:)

Posted
Ale ze zdjęcia nigdy nie będzie dokładnie ;/

Hmm czy dokładność rzędu 1-2 mm Ciebie nie satysfakcjonuje? Stawiam że w czasie 'robienia" i tak nie utrzymasz takiej dokładności więc w czym problem? Dobre zdjęcia i jazda.

Posted

Dane Techniczne

Model: TRG 21/22

Kaliber: .308Win

Waga: 4.7kg

Długość całkowita: 1150mm

Długość lufy: 26"

Skok gwintu 1 na 11''

Ilość bruzd: 4

Kąt obrotu zamka: 60°

Skok zamka: 98mm

Skok iglicy: 6.5mm

Przebicie iglicy:1.65mm

Siła spustu: 1-2N

Pojemność magazynka:10

Maksymalna długość naboju:75mm

Posted (edited)

proszę cię patrz na temat WYMIARY a ty zaledwie podałeś mi wymiar całkowity mi nie potrzebne informacje o iglicy i rożne inne pierdoły tylko WYMIARY konkretne każdej części a najlepiej jeszcze opisane wszystko na zdjęciu .Ale dzięki, że się chociaż zainteresowałeś

Edited by alchemik193
  • 2 years later...
Posted

no to ja odświeżę temat, gdyż ja podjąłem sie wykonania łoża do SAKO TRG. Bazą repliki jest system od warriora. Właściwie juz skończyłem, jeszcze tylko troszeczkę szpachli i malowanie. Projekt także wykonałem sam. Zdobyłem dokładne zdjęcie z profilu, zmierzyłem długość i obliczyłem skalę, następnie kazdy wymiar na rysunku mnożyłem przez skale i powoli stworzyłem plan. Zdjęcia dodam, jak tylko pomaluje to cacko.

Tak, że chłopaki nie traćcie zapału i sróbujcie coś takiego wystrugać, nawet po to , zeby sie sprawdzić ;D

Posted

Wyszło całkiem nieźle, ale skoro miałeś takie ładnie widoczne słoje to mogłeś zamiast na czarno to polakierować jakąś bardzo ciemną lakiero-bejcą.

Też byłby klimat.

Jednak tak też jest OK! :smile: