Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Chcę zmierzyć się z moimi przyjaciółmi w grach komputerowych. Moglibyście mi polecić jakieś ciekawe tytuły gier z możliwością grania przez internet (Battlenet nie wchodzi w grę :-F )? Interesują mnie gry z gatunku RTS obsadzone w czasach współczesnych, które kładą duży nacisk na rozbudowę i wymagają odrobiny pomyślunku oraz FPP byle nie o 2 Wojnie Światowej... :-P Dobrą strategią ekonomiczną również nie pogardzę.

Proszę o zamieszczanie tytułów gier wydanych do roku 2005, ponieważ nie wszystkie nasze komputery pociągną coś więcej.

Z góry dziękuje i pozdrawiam! :uśmiech:

Posted (edited)

jesli lan to polecam serie witnamów i wietkongów, Delta Force: Black Hawk Down(cooperativ) i SWAT 4 bardzo fajnie gra się cooperativ i mozna grac na sieci również.

Edited by Szopenp
  • 1 month later...
Posted
Interesują mnie gry z gatunku RTS obsadzone w czasach współczesnych, które kładą duży nacisk na rozbudowę i wymagają odrobiny pomyślunku

C&C Generals: Zero Hour

Może nie tyle duży nacisk na rozbudowę (choć i tak bardzo duży moim zdaniem), ale na pewno wymagają pomyślunku i strategii :).

Przynajmniej ja się w to w cholerę zagrywałem :).

Posted

Jeżeli nie masz co z kasą zrobić a chcesz miec zabawe nawet i na długie lata, World War 2 Online około 300pln za roczną subskrypcje, parenascie tysiecy graczy na raz na jednym jedynym serwerze, troszke wybrakowana mapa zachodniej europy, troche fikcji (dominującą zachodnią armią jest armia francuska) lotnictwo, marynarka, siły lądowe etc etc.

http://www.battlegroundeurope.com/

Posted (edited)

Jeżeli chodzi o FPP, które nie są osadzone w klimatach 2WŚ, to polecam Aliens versus Predator 2. Rozgrywka potrafi być naprawdę wciągająca ;)

...a w multi wręcz genialna. Problem w tym, że

Z dniem 1 grudnia firma Sierra postanowiła zamknąć serwery obsługujące tryby multiplayer w ich najstarszych i jak sami twierdzą - niegrywalnych już tytułach (w tym AvP2). Przyczyny tej decyzji nie są znane, aczkolwiek może to mieć związek z włączeniem Vivendi do Activision Blizzard.

Dupki.

Edited by Lajon
Posted

Jeśli chodzi o shootery taktyczne, to od siebie również jak reszta polecam SWAT4 oraz jeszcze Splinter Cell: Chaos Theory, którego Multi powaliło mnie na kolana.

PS:

@Lajon - Twój podpis również mnie na kolana powalił :D.

Posted

Jeżeli nie masz co z kasą zrobić a chcesz miec zabawe nawet i na długie lata, World War 2 Online

Genialność tego konceptu rzuca mnie na kolana, ale 45 zeta miesięcznie już nie wydolę. Zresztą znając życie, znów mi się po pół roku znudzi.

Posted

Ostatnio chwalę sobie Left4Dead - co prawda tylko na czterech graczy, ale rozwalenie kampanii na Advanced czy Expercie w dobrym towarzystwie jest diabelnie miodne. Ostatnio kumple z Arnie's zadziwili mnie likwidowaniem hordy sposobem "na schowek".

Posted

Da się w to grać na LANie czy w grę wchodzi tylko całkowity online?

Nie zauważyłem, poza tym po całym syfie z "non-Steam" Counterstrike'em mam chęć traktować za takie pytania w ten sam sposób co głupich a pechowych Smokerów, którzy chcą mnie łapać jęzorem na otwartej przestrzeni. Z kolby.

Posted

ArmA czyli Armed Assault. To prawnie nie gra ale narzedzie to cwiczenia.

Zobacz film z naszej ostatniej misji.

http://vimeo.com/2779367

forum: Armedassault.com.pl

dla zainteresowanych forma grania w coop (co-operative czyli ludzie przeciwko komputerowo sterowanemu przeciwnikowi) polecam bardzo ARMA jako ciwiczenie taktyczne dla ASG

• 3 months later...