Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

Na jednej ze stron znalazlem to:

Granat

Zetknął już się ktoś z tego typu granatem? Wygląda interesująco bo nie rozwala sie na kilka części. Jeśli macie jakieś inne modele ręcznych granatów wartych uwagi to dajcie linki.

Pozdrawiam

Wiedzmin

Edited by wiedzmin85
  • 2 months later...
Posted

Witam. Sam sposób działania granatu będzie mocno problematyczny szczególnie gdy spadnie w piach, doprowadzi to moim zdaniem do ulatniania się gazu. w granatach łupinkowych nie ma tego problemu. Ogólnie rzecz fajna tylko cena odstrzaszająca 110 euro przy dzisiejszym kursie to gigantyczna cena. Polcam granaty GR2, w pewnym sklepie w Piasecznie są po 14 zł. jakby nie patrzeć 110E*4/14=34 granaty jednorazowe. To około roku używania i mniejszy jednorazowy wydatek. Albo homemade grochowe, około 1-2 zł sztuka :D

• 11 months later...
Posted

Witam.

mam pytanie czy ktoś z Was posiada granat tornado (znaczy wiem że pare osób na pewno).

i pytanie techniczne co do niego:

nie chce mi działać.

I co zrobić żeby działał? Dokładniej mówiąc nie wybucha mi jak powinien, gaz w ogóle nie wylatuje. Z kulkami jeszcze nie probowałem, narazie tylko z tą folią, by robił tylko hałas.

ładowałem butanem, temperatura niska raczej na dworze, bo dzisiaj.

Robiłem wg instrukcji, jeszcze nie był używany, naoliwiłem go ładnie, a tak ten tłok z początku ciężko chodzi.

Posted

1 Propan albo GG

2 Smarowanie co 2 rzuty

3 Odczekać po napełnieniu

4 Jak zimno na dworze to noś w gaciach :P

Jak się do tego zastosujesz to powinien działać za każdym razem.

U mnie na Bernzomaticu przy 5* dawał radę, nawet noszony w kamizelce.

Posted

To weź sobie napełnij go Fa i zobacz czy zadziała :wink:

słaby przykład wymyśliłeś ;/ moze sobie wody wleje, co? też może zadziała.

butan ma właściwości podobne jak propan jeżeli chodzi o ciśnienie.

ale nieważne, kupiłem sobie gaz propan-butan (14% do 86%) i tak samo nie działało. czy to dlatego że za małe stężenie propanu?

mam w domu butlę z propanem (oni polecają właśnie propan) ale nie mam jak załadować bo nie ten gwint ;/

Posted
ale nieważne, kupiłem sobie gaz propan-butan (14% do 86%) i tak samo nie działało. czy to dlatego że za małe stężenie propanu?
:wink: Ile mamy Ci tłumaczyć, że ma być propan?! Przeczytaj sobie artykuł na WMASGu.

I nie, nie masz racji - butan ma zupełnie inną charakterystykę niż propan!

• 4 weeks later...
Posted

Dobra, mam GreenGas do tego granatu :D

Strzelałem z tego konwertera do takiego non-BB's, hałas only :P

Strzelałem ale: w śniegu cicho strzelił, śnieg wszystko zagłuszył ;/

W pokoju strzelił że mało bębenki nie popękały ale co najmniej po jakiś 10 sekundach ;/ (w pokoju mam ciepło)

Wiem że nigdy nie będzie idealnie 3 sekund ale czy to nie dziwne? Może musi się przestrzelić albo być ciepło albo co?

Posted
W pokoju strzelił że mało bębenki nie popękały
Chyba żartujesz... To takie większe pierdnięcie.

ale co najmniej po jakiś 10 sekundach ;/ (w pokoju mam ciepło)
a Jak szybko po naładowaniu gazem go odpalałeś. Ładowanie to rozprężanie gazu. Rozprężanie to obniżenie temperatury. Obniżenie temperatury to ciśnienia. Obniżenie ciśnienia wydłużenie czasu.

Tak jak pisałem w recenzji - 1, 5 sek producenta to teoria, ale 10 sek to dużo za dużo.

• 1 year later...
Posted

Temat odkopany, że chooooo ale niema sensu zakładać nowego...Planuje kupić tytułowy granat i wiem że są dwie wersje, uruchamiany czasowo i uderzeniowo, interesuje mnie 2ga wersja. I tu pytanie do posiadaczy czy próbował ktoś robić zasadzkę na przykładzie strzelenia do granatu z odległości np 20m? Czy uderzenie kulki daje radę uruchomić układ?

• 2 years later...
Posted

Koledzy forumowicze,

Nurtuje mnie od niedawna kwestia granatów fragmentujących w ASG; O ile GR2 są ciekawym urozmaiceniem pola walki o tyle ciężko odpalić więcej niż 1 podczas jednej gry niedzielnej, bo kieszeń płacze i płacze z nią portfel.

Czy korzysta ktoś z Was z granatów Tornado? Opłacają się? Wyczyszczą nieduże pomieszczenia? Jak sprawa wygląda w lesie?

Pozdrawiam!

Posted

W lesie słabo kryją, musiałbyś wrzucić bezpośrednio w okop by kogoś nim zdjąć. W budynkach jest dużo lepiej. Zwłaszcza jak masz zapalnik uderzeniowy. Celujesz w sufit i mały pokoik na 100% wyczyszczony. Co do opłacalności to tylko w budynkach.