Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit (by Cappuccio)

Część postow zostala wycieta z watku o Low-cap'ach <http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=5122...d9aafce0c5f91fa>, prosze sie tu wypowiadac na temat smarow i innych takich specyfikow)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mam, mam, dziala :D

U mnie wystarczylo WD40, tylko z umiarem. W maga tez mozna prysnac. U mnie to pomoglo, sprobujcie

Posted

W WD-40 nie ma w ogóle silikonu.

Na opakowaniu jest też napisane, że rozpuszcza ślady ze smaru, smoły, GUMY itp.

Ciekawe jak będzie wyglądał twój HU jak sobie tym psikniesz :twisted:

Życzę powodzenia!

Posted

w Hopa nie pryskalem, wiem ze z guma reaguje. Akurat mialem pod reka WD ale silikon w sprayu tak samo zadziala. Prawdopodobnie pomoglo bardziej w magu niz w podajniku.

Posted

Ta agesja przeciw gumie nie jest az tak silna jak to opisuja. Prawda ze kulki i tak przeleca przez hopa, ale bez szkody. Dzialanie na gume polega na jej twardnieciu.

PS: Dajcie spokoj z tym WD, zastapcie to sobie innym środkiem :lol:

Posted

W przypadku smarów olejowych guma nie twardnieje lecz puchnie i staje się "klejąca".

Przy Twoim opisie Hop Up natychmiast nie będzie uszkodzony, ale po wystrzeleniu kilku magazynków nie będzie pracował prawidłowo i trzeba będzie wymienić część zrobioną z gumy.

Do naszych replik nadają się jedynie smary silikonowe i to te które nie są czynne powierzchniowo i nie mają żadnych dodatków i komponentów które mogą mieć wpływ na działanie części z gumy.

Po zastosowaniu WD 40 konieczna będzie wymiana w replice wszystkich części gumowych i czyszczenie wszystkich części wewnętrznych (szczególnie ruchomych które mogą rozpryskiwać stary smer do postaci „mgiełki) do sucha i przesmarowanie olejkiem silikonowym.

Pozdrawiam

Medium

Posted

Co do WD40 to uwaga. Chopinowi to dziadostwo zacieło kulku w magazynku Beretty Tactical Master. Po porostu magazynek nie podawał kulek. Te które wydarliśmy z magazynka były pokryte takim szarmym gównem, które w palcach sprawiało wrazenie jakby zaiwerało jakiś proszek... :?

Posted

Ja też nie bedę zakładać nowego topica, mam pytanie odnośnie smarowania.

Czy można smarować sprężynę czy aeg-a Balistolem ? Chodzi mi o takie psik do lufy, do magazynka, czyli ogólnie bez kontaktu z GB.

Posted

O balistolu i WD 40 jako "alternatywnych smarowaczach" już kilkukrotnie pisali uczestnicy forum.

Wybrałem te najciekawsze (wg mnie) dyskusje gdzie było to poruszone.

1

2

3

Pozdrawiam.

Medium