Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Niedawno(Nie potrafię dokładnie określić kiedy),na Discovery emitowany był jeden z odcinków American Chopper.Chłopaki z OCC wykonywali motor dla armii bodajże...

Żołnierze zabrali ich na jeden z treningów(Chyba wykorzystywali wtedy Systemy PTW,poprawcie mnie jeśli się mylę.)by pokazać im jak wygląda ich praca.Następnie,już po powrocie do warsztatu,przebrali się w prowizoryczne mundury i zaczeli strzelać do siebie z tanich elektryków-M4 i G36c o ile dobrze pamiętam.Bez okularów i innych środków ochrony,z odległości około 10m.Nie wiem co wy powiecie,ale dla mnie to trochę głupawe... :roll: Choć takie wygłupy są wizytówką tego programu,to jest to dość nieodpowiedzialne zachowanie...Na szczęście nikt nie wspomniał o tym że my nazywamy to Airsoftem i jest to hobby popularne wśród niewielkiej grupy maniaków.

Oto link do niewielkiej części odcinka-http://pl.youtube.com/watch?v=Gzvf-hCSvUk

Posted

Racja ;-) Patrzyłem po magazynku,w którym można zobaczyć naboje...Została jeszcze kwestia tego,z czego strzelali na treningu-To było M4,wyglądało jak Systema,aczkolwiek posiadało silny Blowback i wypadające po strzale "nibyłuski".

(Niech wypowie się ktoś,kto oglądał cały odcinek)

Posted

Możliwe że to były ślepaki, albo coś w stylu systemu MILES (?). Chyba że powiedzieli że to systema, albo pokazywali kulki BB. Mogę się tylko domyślać, ale z Twojego opisu w poprzednim poście wygląda mi to na ślepaki ;)

Pozdrawiam !

Posted
Bez okularów i innych środków ochrony,z odległości około 10m.Nie wiem co wy powiecie,ale dla mnie to trochę głupawe... icon_rolleyes.gif Choć takie wygłupy są wizytówką tego programu,to jest to dość nieodpowiedzialne zachowanie...
Taaa a jak topili terenówkę w bajorze to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... A jak rozjeżdżali samochodem hangar z biurami to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne...

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...

Posted

Taaa a jak topili terenówkę w bajorze to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne... A jak rozjeżdżali samochodem hangar z biurami to nikt nie napisał, że to głupie i niebezpieczne...

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu...

A w terenówce byli ludzie? Z samochodu czy z hangaru z biurami kaleki nie uczynisz...Nikt nie będzie płakał nad tym że coś im się stało...

Posted (edited)

Ale przecież to twarde amerykańce są, wychowane na mocno krwistych stekach i Budweiserze. Poza tym Paul Sr jest taki hardkorowy, że kulki same zmieniają tor lotu jak go widzą :P

Edited by zombie_snake