Spajda Posted February 25, 2004 Report Posted February 25, 2004 Witam! Jako, że nie uzyskałem pozytywnych wyników w opcji SZUKAJ, stawiam temat: Czy ktoś upgrejdował Tanakę lub wie coś na ten temat ? Konkretnie chodzi mi o model POLICE, ale jeśli wiecie coś na temat innych modeli - piszcie :) 1. Czy Tanaka wytrzymuje załadowanie Red Gas`em ? 2. Czy pasuje dłuższa lufa niż stockowa 639mm? 3. Czy po wydłużeniu lufy można zwiększyć podawanie gazu (np, kręcąc zaworkiem)? Pytam, żeby się zorientować, czy jest to możliwe, a może ktoś już robił podobne manewry? Na sieci niewiele znalazłem (albo nie umiem szukać :P ) Pozdrawiam Quote
PA Posted February 25, 2004 Report Posted February 25, 2004 Chyba wiele na sieci nie ma. Ja szukając o samej - nieupragowanej - Tanace niewiele znalazłem. Rozumiem, że chcesz się dowiedzieć jako ciekawostki o upgradzie Tanaki, bo nie mogę zrozumieć po co komuś podkręcanie tego cuda jeżeli to strzela celnie i daleko jak na Airsoft. 600 fps to i tak dużo. Jak dla snajpera w sam raz albo zbyt wiele. Jedyny upgrade w tym momencie to kupienie prawdziwego Remingtona i One shot - one kill :P Quote
Frugo Posted February 25, 2004 Report Posted February 25, 2004 MOC-FPS, przy kulce(waga): - 0,20g: 570 fps - 0,25g 530 fps - 0,28g 505 fps - 0,30g 495 fps - 0,43g 445 fps Zasięg skuteczny: przy kulce 0,3g - 70 metrów jesli masz takie osiagi jak wyzej to co ty jeszcze chcesz upgrade'owac?? Ja nie widze zadnego sensu w tym, chyba ze chce zrobic de-upgrade :) to na pewno sie da :) Quote
Spajda Posted February 25, 2004 Author Report Posted February 25, 2004 Pytam, żeby się zorientować, czy jest to możliwe Oczywiście teoretycznie. Nawet bez upgrejdu trzeba zachować ostrożność, a po upgrejdzie to bym się bał do ludzi z tego strzelać ! Jeszcze komuś stała by sie krzywda. (Usunięto przez Modertora.) Chcę tylko wiedzieć, czy taki tuning jest możliwy, a nie że chcę go wykonać :) A i tak Mały się będzie przede mną chował :P Pozdrawiam Quote
Frugo Posted February 25, 2004 Report Posted February 25, 2004 Jasne ze jest mozliwe, przyjada szwedzi to sobie zobaczysz Tanake 650fps :) strzelac z niej nie beda ale pokazac pokaza. Uwazam ze wiecej niz 550fps jest zbedne :) Quote
Spajda Posted May 12, 2004 Author Report Posted May 12, 2004 Mam już Tanaczkę w łapkach, przeszła pierwsze testy bojowe, i jestem pod wrażeniem Jednak za bardzo rozrzuca kulki... Chcę do niej włożyć precyzyjną lufę, oczywiście dłuższą niż stockowa, i zwiększyć podawanie gazu ( da się w zamku). Niestety nie spotkałem się z lufą dłuższą niż stockowe 639 mm, a nawet ktoś miał 590 mm. Jeśli znacie dojście do dłuższej lufy, byłbym wdzięczny za linki, ew. przyślijcie mi na adres domowy :) Czy ktoś wie czy spasuje lufa od PSG1 ? Pozdrawiam. P.S. Czy dwójnóg: http://military.pl/s/m/CAA028M.html pasuje do mocowania tanaki? Z tego co widzę, to mocowanie jest na szynę RIS. Quote
JuzekK Posted May 12, 2004 Report Posted May 12, 2004 lufa od psg1 nie bedzie pasowac zauwaz ze lufa wewnetrzna w tanace sklada sie z 2 czesci , a takze gumki hop upu sa 2 a w aegach czy standardowych gazach masz 1 czesciowe lufy z "miejscem" na 1 gumke. Dluzszej lufy do tanaki poza 639 nie znajdziesz, a co do rozrzucania , uzywalem .3 ostatnio bylo baaardzo przyzwoicie , wiec przy 0.36 powinno byc idealnie. Quote
Spajda Posted May 8, 2005 Author Report Posted May 8, 2005 Witam ponownie. Otórz zakupiłem zestaw majsterkowicza do tuningowania tanaki :P Składał się on z: "Military comversion kit" - Preclufy+lufy zewnętrznej+metatlowej komory strzelniczej http://b2b.guay2.com/modules.php?full=1&se...=view_photo.php Niestety w sklepie w którym kupowałem owe cudo (włochy) nie testowali tego do modelu M700. Zauważyłęm, iż jest to tuning do M24 :( Części pasują do komory strzelniczej, jednak lufa zewnętrzna nie wchodzi do łoża ! Musiałem lekko spiłować łoże, żeby zmieściła się cała lufa... Są 2 typy tego zestawu "TANGO" oraz "FLUTED" Myślę, że wersja "FLUTED" która ma 2 rowki w zewnętrznej lufie będzie idealnie pasować pod łoże M700 Tanaki. http://b2b.guay2.com/modules.php?set_album...=view_photo.php "powerpack" - zawierający zestaw sprężynki, młoteczka do zamka oraz 2x bolca i L-suwaka do magazynka. http://www.safarasoftair.com/popup_image.php?pID=695 Podzielę się obserwacjami: 1. Zestaw jest cholernie ciężki (przy najbliższej okazji zważę - po montażu wygląda mi na 5 kg z lunetą) 2. Wersja "tango" nie pasuje do łoża M700 -> na stronie producenta nie ma nawet zaznaczone, że do M700 pasuje (tylko informacja: for TANAKA M24) 3. Ślicznie wygląda po montażu (nie mam cyfraka, zapraszam do Krakowa na oglądanie, jak ktoś zrobi zdjęcie - umieszczę je). 4. BRAK MOCOWANIA KOŃCA LUFY DO ŁOŻA - LUFA "LATA". Niezbędne jest przytwierdzenie lufy do łoża przy pomocy dobrego patentu (jeszcze nie wymyśliłem takiego najmniej szpecącego) 5. Montaż zestawu "powerpack": a. jest to wersja do zamka "powerbolt" -> do stockowego zamka nie pasuje kowadełko - jest za szerokie. Jedynie wymieniłem sprężynę na silniejszą. b. tuning magazynka jest ciężki - gaz uciekał przy jakimkolwiek ustawieniu bolców (regulowanych). Zkręciłem na minimum i jest dobrze. przy zwiększeniu długości tego bolca magazynek nie wchodzi do komory (blokuje się na wystającym bolcu). Po zamontowaniu całego zestawu stwierdzam poprawę osiągów o 30%. Zasięg skuteczny 80m. FPSy zmierzę niedługo, a wyniki zamieszczę później. PozdrO Quote
che Posted February 13, 2006 Report Posted February 13, 2006 mam pytanie.. czy to co wykonales jest mozliwe we wszystkich snajpach z serii M700 tanaki ? [sry za odgrzewanie tematu, ale mnie to ciekawi :lol: ] Quote
Recommended Posts