Errhile Posted November 26, 2008 Report Posted November 26, 2008 Ja z kolei nie miałem nigdy LBV'ki. Szelki w KP-9 są dość szerokie (na oko - ciut szersze, niż "szelki-dusicielki", jak widizsz na zdjęciach, mieszczą dwie komórki PALS'ów wszerz, i to komórki znacząco szersze, niż systemowe 20mm - czy szersze, niż 25mm, w tej chwili już Ci nie pwoeim, bo kamizelkę sprzedałem), i miękko wyściełane. Nigdy nie uważałem ich za niewygodne. Jedyny raz, kiedy mnie barki bolały, to cały dzień kwestowania na WOŚP w pełnym oporządzeniu. Quote
Hajdi Posted November 26, 2008 Report Posted November 26, 2008 Jeśli ktoś by nie znalazł sam to TUTAJ [click] jest opis KP-9(różnica to plecy z taśmami w KP-9) Pozdrawiam! Quote
Bartek88 Posted November 26, 2008 Report Posted November 26, 2008 LBV ma na karku połączenie pomiędzy szelkami i to chyba cała przyczyna.. w KP-8 nie ma więc powinno być w porządku :) Quote
kthulhu Posted November 26, 2008 Report Posted November 26, 2008 (edited) Szelki od KP8 sa wezsze od LBV bodajze o okolo 3-4cm (teraz nie mam przy sobie KP8 znajomego, wiec nie moge sprawdzic). Swoja droga szerokosc szelek LBV dla mnie bylo wlasnie zaleta (do dzis mam przerobiona ALICE z podkladkami pod szelki zrobionymi z szelek do LBV) Edited November 26, 2008 by kthulhu Quote
MaLuTkI Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Czy pod KP-8 da się podpiąć taki pas: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid.../Pas-OPERACYJNY Jeśli tak, to w jaki sposób ? Quote
Yahalom Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Nie da się, chyba, że poprosisz o doszycie szlufek w kamizelce Quote
-=Kebabr=- Posted July 8, 2010 Report Posted July 8, 2010 Jeśli szukasz takiej kamizelki żeby można było podpiąć pas to może KP-9, jest praktycznie taka sama, ma szlufki i mały tylni panel a w cenie nie ma bardzo dużej różnicy. Quote
MaLuTkI Posted July 9, 2010 Report Posted July 9, 2010 Heh szkoda ;( Pytałem, bo już mam kp-8 i ostatnio zastanawiałem się nad rozszerzeniem jej o pas taktyczny. No nic, bede musial sobie jakoś inaczej poradzić. Quote
Wukasz Posted July 9, 2010 Report Posted July 9, 2010 Kup pas, kup szelki ucieczkowe (płaskie) i masz gotowe rozwiązanie dużo lepsze niż spięcie pasa z kamizelką. Quote
Recommended Posts