Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wybaczcie jeżeli taki temat był ale nie udało mi się go odnalezć.

Otóż załapałem zacinke w mojej m16a4 g&p ;/ myślę że było to spowodowane za mocnym podkręceniem maga... i spalił mi się bezpiecznik. Moje pytanie czy to normalne że podczas zacinki może się bezpiecznik zjarać?

Z góry dzięki.

Posted

Magazynek nie ma nic wspólnego z zacięciem gearboxa.

Jeżeli stało się to na naładowanym akumulatorze to raczej napewno coś w środku nie wytrzymało.

Bezpiecznik jest po to, żeby zabezpieczyć obwód w takim właśnie przypadku (lepiej wymienić część za 2zł niż za 150).

• 5 weeks later...
Posted

Włóż nowy bezpiecznik, albo zepnij na krótko i sprawdź czy działa. Jeśli tak, to znaczy, że nic się nie rozwaliło ;) Proste.

A to, że replika nawet na w pełni naładowanej batce zaliczy zacinkę, nie oznacza, że na 100% coś w niej strzeli.

• 3 weeks later...
Posted

Jako, że temat pasuje do mojej giwery, nie będę tworzył nowego, ale problem mam nieco inny:

Emka jest świeżo po przeglądzie, wszystko było ok, ale w domu... podpiąłem batkę, chcąc sprawdzić nowy tłumik, a efekt był taki:

semi- nic

auto- czasem strzelało, czasem nie

podładowałem z 6h moją batkę, myśląc, że to jej wina, jednak po ponownym podpięciu jej do eMki efekt był jeszcze gorszy- eMka wogóle nie zareagowała.

Może macie jakieś sugestie, co może być nie tak?

sprawdziłem jedynie:

-bezpiecznik

-podpięcie kabli do silnika

-łaczenie kabli (wtyczka w kolbie[właśnie była wymieniana], wtyczka w batce)

Pomóżcie mi :) :poddanie:

• 1 month later...
Posted

Mam M16A4 M5 RAS i problem z rozdygotaną repliką. Front cały lata na około względem górnego body, a górne body lata po połączeniu z dolnym body. Próbuję od jakiejś dłuższej chwili rozebrać front w M16 ale zaciąłem się po ściągnięciu dolnego panelu RAS, ktoś może pomóc?

Posted

W górnym panelu przy body mniej więcej jest śrubka. Jak ją odkręcisz to i górny panel powinien zleźć. Wtedy weźmiesz klucz do dokręcania tarcz w kątówce i dokręcisz pierścień. A jeśli masz rurę gazową to jeszcze będziesz musiał zdemontować muszkę.

Posted

Po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu że GnP oszczędza na śrubkach i zrobiłem ładne koło :/ pokombinuję potem nad rozgrzanym torxem żeby wbić w to ;)

Posted (edited)

Jeśli zrobiłeś koło w śrubce risa to jeśli nawet torxem nie dasz rady, zawsze możesz między żebrami szyny narżnąć śrubę w poprzek by jakimś płaskim śrubokrętem poszła. No i przed kręceniem trzeba było lekko ją puknąć wzdłuż osi podłużnej, żeby zruszyć zasyfiały i ewentualnie zapieczony gwint.

Edited by poldeck
  • 3 months later...
Posted

Witam :-)

Wydaje mi się, żę coś jest nie tak.

Mam:

M16 G&P

- FTK M135 Promyka

- Komorę HU Promyka

- preckę Systemy 509

- Gumkę Promyka

- Mosfet + Kable

Oddałem do Capri na przegląd i przesmarowanie. Powiedzieli, że wszystko ok.

Mam 420-430fps, to chyba mało, przy takich bebechach?

Przesadzam?

Jak zwiększyć moc? Potrzebuję 460-470 fps.

Pozdrawiam :-)