Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam :-)

Czyli Twoim zdaniem też coś nie jest tak.

Ja się na tym za bardzo nie znam. Mam G&P po to by móc oddać do serwisu i mi coś naprawili. Oddałem do Capri i twierdzą, że wszystko ok.

Straszna lipa. Oddać do asgshopu?

Posted (edited)
Czyli Twoim zdaniem też coś nie jest tak.

Dokładnie.

Ja się na tym za bardzo nie znam. Mam G&P po to by móc oddać do serwisu i mi coś naprawili.

Jak się nie znasz, to nie kombinuj, bo się namęczysz, a mała szansa, że coś zdziałasz.

Oddałem do Capri i twierdzą, że wszystko ok.

Straszna lipa. Oddać do asgshopu?

Może w Capri nie wiedzieli jaka jest sprężyna w środku? Jeśli im nie podałeś jaki spring tam siedzi, to nie mogli wiedzieć o nieszczelnościach. Wartość, którą podali jest informacją dla Ciebie do porównania. Trzeba do nich napisać/przejść się i pogadać, o ile się orientuję to mają dobry serwis. Jeśli zapłaciłeś za przegląd, to szkoda, żebyś po przeglądzie miał nieszczelną replikę, może wezmą na poprawkę i doszczelnią za ewentualną niewielką dopłatą.

Pozdrawiam.

Edited by Viamortis
  • 4 weeks later...
Posted

Jeśli masz FTk Promyka razem z zestawem cylindra(cały ten zestaw) to prędkość początkową masz odpowienią. Promyk nie robi zestawów cylindra Bore Up tylko zwykłe dlatego masz to 430fps. A jak chcesz miec 450+ to kup Bore Up Systemy lub jakiś inny.

Posted (edited)

A zrób (albo ktoś niech Ci zrobi) "poldeck fix" (szukajka forum Ci powie co to :-F ), do tego docisk komory z prawdziwego zdarzenia i będzie pewnie sporo lepiej.

Docisk:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...d72bbd221a.html

Przyklejony w tym miejscu kawał gumy robi swoje. Ciężko złożyć giwerę ale się da. Lufa o glebę, napierasz na tył body i wciskasz pina jak tylko się da ;-) . Daje to dobre rezultaty.

Edited by poldeck
Posted

Ciekawe rozwiązanie Poldeck :) Rok temu podobnie zrobiłem a przy składaniu giwery pinem rozwaliłem dolną część korpusu. Potem były problemy z wkładaniem magów. Przerabiałeś je? Robiłeś coś jeszcze dalej z tym?

Posted

ostatnio też robiłem taki patent, dobre są gumki do uszczelniania okien. z jednej strony samoprzylepne z drugiej mają ładne wybrzuszenie...

ostatnio właśnie sprawiłem sobie m16 z g&p...ale strasznie nierówno strzelał...raz ok a raz jakoś do bani ta kulka leciała...rozłożyłem...okazało się ze nie było sprężynki dociskającej hopup... hm... z długopisu wyjąłem i działa git.

• 1 month later...
Posted

Witam.:-)

Mam taki problem.

Jak zaczynam strzelać ze swojego m16 singlem to pierwsze 3-4 kulki lecą słabo (tak jakby się nie zakręcały), a kolejne coraz dalej i dalej. Kiedy zaczną już lecieć daleko to każdy kolejny strzał jest ok.

Przestanę strzelać. Zmienię pozyję, maga itp. a problem pojawia się znów.

Nie ma tego przy strzelaniu auto. Serie zawsze lecą dobrze.

Myślałem, że to gumka hop-up, zmieniłem na fioletową promyka i jest to samo.

Help! :poddanie:

Posted

A może jakiś syf na pierwszej kulce w magu masz i na lufie osiada :P Ja ostatnio zacząłem czyścić dość często - marasu tam pełno po 1 strzelance nawet, nie mam pojęcia skąd :D

Posted

Witam.

Trochę dłubię w replice i w poniedziałek napiszę co zadziałało. Na razie wiem, że teflon-fix nie działa.

Jutro robię docisk.

Pozdrawiam.

• 1 month later...