Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Króliku, pamiętam. Oczekujesz, że pójdę w kąt i zamknę się w sobie po tym, jak się wymienialiśmy zdaniami? ;)

Powtarzam ponownie, od nikogo nie oczekuję pochwał, bo i nie mam się czym chwalić. Po prostu wklejam zdjęcia w celu pokazania SPRZĘTU na publicznym forum (dalej nie mylić tego z chwaleniem - mógłbym się pochwalić, gdybym miał cały sprzęt BHI albo Eagle'a), a nie mieszkania. Żaden ze mnie narcyz. No i jakbym się miał Ci teraz tłumaczyć, dlaczego przed kuchnią zrobiłem to zdjęcie, a nie na strzelaniu to... no, kilka powodów i przyczyn jest :P

Hajdi, piszesz, że

"Ludzie chyba zbyt emocjonalnie podchodzą do tego że niektórzy nie lubią oglądać czyichś mieszkań"

Taki typ człowieka ;)

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Udało mi się poznać Królika osobiście (może nie jakoś dobrze ale zawsze),

Marrine - może lepiej zamknąć się w sobie jednak ? [no offense] ;) To na prawdę zarobiony człowiek jest bo na jebanki warriorowe rzadko daje radę dotrzeć a fora ogarnia... Robi to od lat. Podporządkujmy się?

Ja przepraszam za zababranie tematu o zdjęciach - zagapiłem się :P

Edited by madjong
Posted (edited)

Nie mam siły już na żadne sprzeczki słowne. Nie chce mi się już po prostu pisać :P.

Rafał, wiem, że Królik to 'zaprawiony w boju' facet z kilkuletnim stażem na Polskich forach airsoftowych. Znam też jego poziom wiedzy na temat sprzętu i jakości sprzętu używanego przez Niego.

Zbyt nerwowy wczoraj byłem, to dlatego tak podszedłem do sprawy.

Edytka: Przepraszam za burdel pozostawiony w tym temacie ;)

Edited by MarineSlupsk
Posted

A ja tak dla niekumatych wytłumaczę. Naprawdę zrobienie w miarę klimatycznego zdjęcia nie wymaga ciężkiej pracy fizycznej ani nawet większego wysiłku psychicznego. Czy takim wielkim problemem jest zejście chociażby do piwnicy albo już nawet wyjście na klatkę schodową i złożenie się do strzału czy przyjęcie innej ciekawej pozy przed obiektywem? Na strzelance także można poświęcić ta minutę i poprosić kumpla i pstryknięcie fotki "prawie jak z akcji" w ciekawym miejscu. Ja akurat mam to szczęście, że brat siedzi w fotografii i nawet w najtańszym szpeju będę wychodził zajebiście :mrgreen:, ale nie o to chodzi.

Odrobina wyobraźni nie zaszkodzi. Żeby zrobić klimatową fotkę nie trzeba mieć na sobie sprzętu wartego 10 średnich pensji. Wystarczy troszeczkę ruszyć mózgownicą i WYJŚĆ Z KUCHNI! :mrgreen:

• 2 months later...
Posted

No i temat już jakiś czas wisi. Były wielkie nadzieje.. i na nadziejach niestety się chyba skończyło bo zdecydowana większość fotek ambitna nie jest w żaden sposób. Chyba ponad połowa to najzwyklejsze zdjęcia zrobione na odp...ol z widocznymi śladami prób obróbki. Niestety prób nieudanych. Coś na styl słodkich 15tek na fotka.pl. Tu zwiększę kontrast, to kliknę taki dziwny przycisk, tu przyciemnię i ot może coś wyjdzie. I wychodzi g..o. Może i zaraz odezwą się autorzy tych zdjęć i mnie będą niszczyć :mrgreen: , ale niestety większość z wklejonych tam fotek to gnioty...

Posted

Słuchaj każdy ma prawo do własnej oceny. Decyzję o pozostawieniu lub nie fotki podejmują moderatorzy tej strony. Oni kierują się własnymi wytycznymi czy własnym poczuciem estetyki. Ktokolwiek by to nie był w tej komisji to i tak by nie zadowolił wszystkich. Wszelkie dyskusje mówiące, że ta fotka jest ok a tamta BE nie mają sensu bo nic nie wnoszą do tematu. Zaczyna się tylko dyskusja o gustach osób oglądających tamten wątek. Przykładowo jeśli ty byś dobierał fotki do tamtego tematu, to pewnie prędzej czy później by ktoś wyskoczył z takim samym tekstem co ty teraz. Zapewne dlatego, że mieli byście odmienne gusta od siebie.

Posted (edited)

No i temat już jakiś czas wisi. Były wielkie nadzieje.. i na nadziejach niestety się chyba skończyło bo zdecydowana większość fotek ambitna nie jest w żaden sposób. Chyba ponad połowa to najzwyklejsze zdjęcia zrobione na odp...ol z widocznymi śladami prób obróbki. Niestety prób nieudanych. Coś na styl słodkich 15tek na fotka.pl. Tu zwiększę kontrast, to kliknę taki dziwny przycisk, tu przyciemnię i ot może coś wyjdzie. I wychodzi g..o. Może i zaraz odezwą się autorzy tych zdjęć i mnie będą niszczyć :mrgreen: , ale niestety większość z wklejonych tam fotek to gnioty...

Czekamy na Twoje foty och mistrzu! Chce mieć sobie przy czym zwalić! :F

;)

Oceniać ogół to każdy głupi potrafi, a jak już chcesz być takim krytykiem itp to potraktuj każde zdjęcie indywidualnie i wytykaj błędy.

BTW chyba Ci się nudzi i właśnie po to piszesz takie durne posty, żeby właśnie ludzie się odezwali.

Pozdro.

Edited by Majkel86
Posted

Czy twoje oburzenie nie wynika z tego że twoje fotki też tam są? :wink: A fakt faktem - wszystko zależy od gustu oglądającego, np. ja niektóre z tych fotek uznaję za "ambitne"a niektóre nie :P Więc najlepiej darować sobie takie podjazdy z obu stron, ewentualnie pogadajcie sobie na privie, albo gg :-F

Pozdro

Posted (edited)

Hehe, wiedziałem, że dla niektórych krytyka równa się z naruszonym ego. Ciężko przełknąć prawda? Akurat Twoje zdjęcia Majkelu drogi w porównaniu do niektórych da się oglądać i nie wyrzucałbym ich na gwałt z tamtego topicu. I proszę nie bulwersuj się tak w reakcji na każde słowo krytyki, bo ja nie mam w zwyczaju lizać wszystkim zadów. Sorry. Jeżeli są zdjęcia-gnioty w topicu który w nazwie ma słowo "ambitne", zauważam to i pisze o tym właśnie tu. Temat jest w końcu poświęcony dyskusji co jest a co nie jest fajną fotką. Poprosiłeś mnie abym pojedynczo wytknął błędy. Niestety nie mam czasu na ocenę każdego zdjęcia, ale chociażby kilka przykładów.

1: http://img149.imageshack.us/my.php?image=dsc02361ut5.jpg

Czerń i biel nie zrobi ze zwyczajnej fotki ambitnego zdjęcia. Jak dla mnie typowa fotka do tematu "pozowane - common"

2: http://img523.imageshack.us/my.php?image=bagnetdi8.jpg ... Nie wiem co autor chciał osiągnąć ale ja tutaj widzę ślepą i losową zabawę różnymi cudnymi przyciskami w programie graficznym. Niestety lipa straszna.

Autorzy - bez urazy, ale NIC ambitnego w tych fotkach nie ma. A kolega Majkel niech się nauczy czym jest krytyka.

Żeby nie było, przykłady dobrych zdjęć:

1. http://img146.imageshack.us/my.php?image=i...69842397yq1.jpg

Jak widać wystarczy ruszyć trochę głową i wpaść na jakis oryginalny pomysl i już mamy zdjęcie wyglądające niczym kadr z filmu.

2. http://img221.imageshack.us/my.php?image=chrissrd7.jpg

j.w.

3. http://img155.imageshack.us/img155/6571/dsc3855sb8.jpg - j.w.

Edited by mig
Posted (edited)

Mig nie uraziłeś mojego ego bo jeśli chodzi o krytykę moich zdjęć to akurat jeśli wrzucam umieszczam je na deviantart.com to zawsze jej oczekuję od moich znajomych, którzy dłużej siedzą w temacie bo krytyka, ale konstruktywna pomaga stawać się lepszym w tym co się robi.

Krytyka dla samej krytyki, a tym bardziej krytyka ogółu do której tak na prawdę nie wiadomo jak i kto ma się dostosować nie jest dobra.

Może mnie się za bardzo uniosłem i odebrałeś to jako właśnie urażenie ego ale jak już napisałem na początku tak nie ma :)

Także sorki za ten ton ale chociaż zmusił Ciebie do dokładnej krytyki, która nawet może być konstruktywna ;)

BTW Foka wrzuć Wasze nowe foty co Wojtek Urbanek robił ;)

Edited by Majkel86
Posted

Wrzucił, wrzucił i dał tym samym naprawdę dobry przykład tego, jak wygląda klimatycznna fotografia, a nie pseudoklimatyczna fotka. Oby było więcej takich zdjęć, niż tych które w swoim ostatnim poście skrytykował mig.

Tak czy siak ambitność bądź "ambitność" oceniają moderatorzy i to jest ich broszka, my tu sobie najwyżej możemy powyrażać swoje zdanie, ale ewentualne zmiany i tak pozostają w ich gestii.