BartekM4 Posted September 27, 2008 Report Posted September 27, 2008 Tak jak w temacie. Byłem na strzelance i nagle mag przestał podawać kulki. :strach: W tą zabawę bawie się dopiero 2 lata i jestem kompletnie ZIELONY jeżli chodzi o rozkręcanie magów. Proszę POMOCY :cry: . (instrukcja jak rozkręcić maga i jeśli jest możliwość zdjęcia.) MOJE gg: 1288590 email: bartek2009@gmail.com Quote
poldeck Posted September 27, 2008 Report Posted September 27, 2008 Instruklcja ci wystarczy. Najpierw od dołu odkręcasz śrubkę. Koło kółeczka do nakręcania. Potem naciskacs na takie dwie zapadki w prostokątnych nacięciach na goku magazynka. Niekótre firmy ich nie mają. I jak je naciskasz to wysuwasz wnętrze maga ze skorupy. Ściągasz taką śmieszną zębatą podkładeczkę z plastikowej osi. To oś kółka do nakręcania. Odkręcasz wszystkie śrubki i rozdzielasz połówki. Czyścisz zębatki i delikatnie je smarujesz jakimś olejkiem. NIE WYMAŻ CAŁEGO WNĘTRZA SMAROWIDŁEM! Tylko delikatnie ząbki i powierzchnie o które zębateczki trą. Wyższa szkoła jazdy: "Wytarcie sprężyny maga". Weź do ręki to grube kółko w którym sprężyna siedzi. Zdejmij zębatkę na nim nasadzoną. Wywlecz sprężynę i rozwiń ją. Całą długość sprężyny wytrzyj dokładnie czystą chusteczką. Zwiń sprężynę i umieść na miejscu. Metoda na zwinięcie sprężyny: Nasadź odpowiedni koniec na oś kółeczka i przytrzymując koniec sprężyny (drugą osobą albo girą) zwijaj. Potem umieść na miejscu. Nie smaruj sprężynki. Są dwie szkoły. Jedna mówi by posmarować delikatnie sprężynkę olejkiem silikonowym a druga by dokładnie wytrzeć (ale nie używać żadnych rozpuszczalników do czyszczenia). Ja skłaniam się z doświadczenia ku wycieraniu. Sprężynka zaoliwiona potrafi się sklejać i osłabiać zdolności podające maga. To zależy też od "stażu" maga. Jeśli ma za sobą długie dzielne boje to wtedy sprężynka miała czas się wytrzeć na gładko i śmiga lżej nienasmarowana niż nówka. Mam nadzieję, że pomogłem ;-) . Quote
BartekM4 Posted September 27, 2008 Author Report Posted September 27, 2008 Dzięki Ci wielkie. 1:0 dla ciebie :!: :-o Quote
venomeo Posted October 6, 2008 Report Posted October 6, 2008 2:0 dla Ciebie, ja też skorzystałem dzięki tej instrukcji i naprawiłem swój mag:) Quote
Recommended Posts