Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czemu? Lufy i komory co chwilę można spotkać, M24 w ogóle nie ma tego problemu jeśli chodzi o lufy i gumki, a są jeszcze osoby na forum robiące części na zamówienie.

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwłaszcza lufy i gumki...

Komory dawno dość nie widziałem, luf odpowiedniej firmy i długości też zwykle nima a jak są to w dziwnych cenach :D. Cylinder LL czy PDI w Polsce chyba niedostępny, tłok LL jeszcze niedawno był ale już z głowicą cienko.

Posted

Dobrze trafiłeś bo pewnie ostatnią wziełeś tą m24 Ca w Polsce

A co do lufy naprawde pomyśl czy nie dołorzyć i kupić Promyka tak jak radzi Maza94, jeden wydatek przyszłościowy

PDI świetna lufa sam mam 595mm i komore PDI świetne spasowana w całości a cena jest zabujcza trochę 800zł za najdłuższą

Kup 509mm bo dłuższą będziesz musiał tłumikiem zakryć .Pozdro

Posted

Dobrze trafiłeś bo pewnie ostatnią wziełeś tą m24 Ca w Polsce

Tak jak piszesz ostatnia sztuka ;) a co do lufy to dołożyłem mam nadzieje że warto ;) jeszcze tylko komora mnie męczy ale coś znajde;)

Posted

Na pewno bedziesz zadowolony, za ta kwotę masz najlepsza lufę na rynku .

Jak nie znajdziesz komory pdi w Polsce to odezwij się na pw to podam ci namiary na znajomego który sprowadził mi ją z Usa w korzystnej cenie a jak chcesz magi też je posiada pozdr.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Mam problem, bo za mocno wkręciłem śrubkę od regulacji hop upa i teraz odpowiednim śrubokrętem nie mogę jej wykręcić. Znaczy chyba się kręci, ale nie wychodzi. Jest ukręcona?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Siemacie.

Dawno mnie tu nie było - miałem pomierzyć swoją m24(lufa 600mm CA, komora stokowa, gumka systema czarna, zestaw 300% , sprężyna 300% CA, dysza głowicy cylindra z ryską :icon_smile: - cała replika z 2009 ego)

Pomiar repliki = 538fps(na ustawionym hopie!)dobra powtarzalność. Niestety na nieznanych kulkach 0,2g (pomiar na CA2012)

Jak na mnie zadowalająco :icon_smile:

CIEKAWOSTKA

Kupiłem ostatnio nowe magazynki CA do m24 CA i lekko się pozytywnie zdziwiłem, gdy do każdego naładowałem po 47 kulek :icon_smile: - na opakowaniach dalej jest napisane 25 :icon_smile: (stare tylko tyle ładowały :icon_smile: )

Do toca5: wyjmij lufę z komorą , odchyl dźwignię hopupa i tam będzie śrubka :)

Edited by Fresh
  • 2 weeks later...
Posted

A może wietrzyk, lub nie wyczyszczona lufa? Zerknął bym na lufę wewnątrz i sprawdził czy nie ma zadziora - kumpel mój raz strzelil z madbula zapiaszczonego i piękny zadzior mu się zrobił na środku lufki 509mm - kuleczki rozcinało na głębokośc 1 mm i pięknie kręciło je w jedną stronę - może jak zadzior jest niewielki to zaczynają skręcać dopiero po wytraceniu prędkości? Nie smiać się tak tylko gdybam :)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Posiadaczom M24 może się przydać to info:

Jeżeli masz sprężynową M24 za pomocą G&G Gas Bolt można przekonwertować ją na HP/CO2, prawdopodobnie bez wiercenia.

FILMIK

Części jakie są potrzebne do konwersji na CO2/HP, jeżeli się nie posiada regulatora palmer-pursuit na naboje CO2:

1. 1m przewodu pneumatycznego zbrojonego (ciśnienie robocze 20bar).

2. Butla CO2 (ok 90 zł), lub HP (150 zł).

3. Regulator inline do markera paintballowego, można użyć też reduktora spawalniczego: link

4. Nypel kątowy do przewodu z gwintem - piwo u tokarza.

Jeżeli kogoś interesują takie konwersje mogę udostępnić komplet G&G Gas Bolt wraz z przewodem pneumatycznym zbrojonym do zabawy. Tylko się kurzy u mnie, a idea jest raczej warta rozwinięcia.

Edited by DDevilPL
  • 2 months later...