Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kupiłem od kumpla p229 firmy HFC za 30zł :wink:

broń działa całkiem nieźle, nie zacina sie itp. tylko jest mały problem....nie ma hop-up'a. A więc moi doświadczeni koledzy powinniście mieć jakieś pomysły jak zrobić hop-up :) ja po prostu nie wiem jak sie do tego zabrać hmmm.... nawet nie wiem jak wyglonda hop-up :P

Ps: przeszukałem całe forum i nie znalazłem nic na temat dorabiania hop-up'u

Ps2: Odpada opis zrobienia hop-up do P228 STTI z wmasg.pl poniewarz z tego co wiem oba pistolety mają inną konstrukcje :wink:

Posted

Odnośnie identyfikacji hop-upa:

http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=96

Różnic w budowie modelu HFC i STTI nie znam jednak opis ma wmasg jest dość uniwersalny i powinieneś właśnie na nim się wzorować. Kiedyś na forum pisałem o robieniu regulowanego hop-upa z śrubki ale chyba ten temat został usunięty. Jak będę miał czas to postaram się napisać go jeszcze raz jednak uważam że opis na wmasg jest bardzo dobry i powinien ci wystarczyć.

P.S. Może moderator wie co się stało z tamtym tematem(chyba w tytule chodziło o Hop-up do MP5 HFC). Oprócz mojego opisu było tam jeszcze sporo ciekawych informacji min. sugestie Medium dotyczące usprawnienia mojej konstrukcji.

Posted

Ja w swoim P99 HFC włożyłem przycięty do odpowiedniej wielkości kawałek balonika:

--------------) <--- balonik

-------------- <--- lufa

i włożyłem uszczelkę tak żeby przytrzymała balonik.

Wady:

-ciężko dopasować ile tego balonika włożyć w lufę

-trwałość, nie wiem ile ta guma wytrzyma

Posted

Stolar!

Niestety tamten temat został usunięty - widocznie miał małą oglądalność, ale przez niesamowity przypadek (net mi wtedy szwankował i pisałem w edytorze tekstów) zachował mi się w formie pliku Word'a mój post. Może nie jest to cały temat, ale trochę informacji zostało.

Sam żałuję, że tamtego tematu nie ma - moim zdaniem był dobry.

Jeśli nadal jest zainteresowanie tematem mogę ponownie podać treść tamtego posta z wykładem na temat Hop-Up.

Jeśli zainteresowania nie będzie - tekstu nie zamieszczę.

Przyda mi się do czegoś innego. :wink:

Pozdrawiam.

Medium