Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak idę w pole to tylko kubek od Alicji, łyżka z MRE (niezależnie czy mam MRE czy nie) i nóż. Wykorzystuję firmowe opaowania od produktów.

Ewentualnie jak już całkiem chcę "piknik" zrobić to rozkładam produkty na chuście i kroję na kawałku ostruganego na płasko drewienka. Ale takie rzeczy to tylko w Erze :) (czyt. w bazie, zabezpieczony od ataków)

Posted

Przydatne są te scyzoryki -sztućce, kupiłem taki w stanach za 4 dolary i jest idealny. W razie czego się rozkłada, nóż, widelec. A i otwieracze do puszek i wina się znajdą ;]

Z racji, że kubka ALICE w przystępnej cenie nie mogę znaleźć, używam małego cywilnego czajniczka na kawę. Wystarczający do racji żywnościowych, tylko trochę za bardzo pojemny, więc trzeba uważać, aby nie przedobrzyć, bo kawa/herbata cholernie słaba wyjdzie :P

Posted

To nie tylko ale AŻ 10 cm... Jak się pakuję na 3 dni do 25l plecaka to każdy cm się liczy.

Kubek ALICE ma ten pluc że się go wkłada do ładownicy na manierkę i zajmuje dokładnie 0 miejsca.

• 2 weeks later...
Posted

Ja używam metalowego kubka BCB Crusader + łyżka od niezbędnika BW. Noszę samą łyżkę bo można z nią zrobić praktycznie to samo co z nożem i widelcem w niezbędniku (do krojenia i tak używam scyzoryka, a zadania jak smarowanie kanapek spokojnie można wykonywać płaskim trzonkiem łyżki BW - jest dość szeroki, poza tym łyżką można zjeść wszystko co można zjeść widelcem, a w drugą stronę już nie ;)).

Ronin

Posted

Naczynia w lesie to było kiedyś, kto używał ten wie jakie cyrki są nie tylko gabaryty ale i utrzymanie w czystości. Teraz ograniczyłem to do minimum kubek ALICE i niezbędnik WP reszta MRE .