Qbakam Posted September 17, 2008 Report Posted September 17, 2008 Witam, kiedyś na forum natknąłem się na temat o tłumiku za 10zł. Niestety używając wyszukiwarki nie znalazłem go. Mam ogromną prośbę do forumowiczów: Czy ktoś z was, zorientowanych mógłby zapodać linkiem do tego tematu? Co do samego tłumika, pamiętam, że konstruktor w teście wypowiadał się w samych superlatywach (jeśli chodzi o wyciszenie). Sam posiadam AUG'a JG (tak jak tamten twórca) i myślałem nad wyciszeniem swojego Steyra, gdyż jest bardzo głośny. W tym celu pragnę wykonać: -tłumik dźwięku -wyłożenie zewnątrz szkieletu gb. i pustych przestrzeni wewnątrz obudowy pianką do wyciszania kompów -wypodkładkowanie zębatek I tu drugie pytanie, która z tych czynności najlepiej wytłumi? Czy może zrobić coś jeszcze? Proszę o nie usuwanie tematu, niedługo zamieszczę tu fotki swojego AUG'a z tłumikiem własnej roboty. Pozdrawiam i proszę o wasze odpowiedzi i sugestie w kwestii tłumika i wyciszenia. Quote
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2008 Report Posted September 19, 2008 cichy zestaw systemy Quote
kozak9 Posted September 20, 2008 Report Posted September 20, 2008 pojdz do sklepu z czesciami samochodowymi, u mnie we wro nawet w lakierniczym maja taka wykladzine do wyciszania aut, zarabiscie wycisza ale jest dosyc ciezka, wiec nie wiem czy sie sprawdzi, ale nawet zwykla wata bawelniana ci pomoze :P Quote
BleaR Posted September 29, 2008 Report Posted September 29, 2008 http://rgsa_scorpios.republika.pl/art/tlumik.htm Masz :P Quote
Recommended Posts