Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak ktos ma TV sat, to na Hotbirdzie leci niekodowany kanal w calosci poswiecony tematyce militarnej, DEFENCE TV. Po wlosku niestety, ale pogapic sie mozna, bo pokazuja programy o uzbrojeniu i wyposazeniu, reportaze z konfliktow zbrojnych, ciekawostki (jak wyscig eurofightera z ferrari Formula 1, heh). Poszczegolne programy dosc czesto sa powtarzane, takze nie sposob przegapic co ciekawszych kawalkow... ;-)

• 2 months later...
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj polski czas 20:40 kanał ORT international (dostępny jako FTA na Hot Bird 6 12597V.

Спецназ. "Вымпел". Не ради славы"

Specnaz "Wympieł". Nie dla chwały. Zaczyna się nowa seria programów o jednostkach specjalnych Rosji.

Pozdrawiam

Medium

• 1 month later...
Posted
W sobote rano na TVP2 lecial program o Zielonych Beretach w Iraku i Afganistanie. Nawet, nawet :D . Może bedzie powtórka

chyba nie będzie powtórki, bo to z cyklu NG i to jeszcze na publicznym kanale...:)

ale jest na p2p dostępny jako "inside special forces"...TVP2 dała tytuł "współczesna wojna" czy coś...:)

a co do tego na discovery, to okazało sie że dalej pociągneli z historią aż do M16, AK, SA80 itp...

• 3 weeks later...
Posted

Coś mi sie obilo o uszy że ma byc nowy program na TVN Turbo.

widziałem w zapowiedziach, ma się nazywać "jednostki specjalne"

ale za choleręnie mogę go nigdzie zobaczyc -nie ma go ani w ramówce ani w programach telewizyjnych???

Posted

Ten program jest nadawany w ramach Turbodokumentu i tego należy szukać w ramówkach. Ostatnio też przypadkiem natrafiłem na ten program. Jest to nowa seria nadawanego wcześniej cyklu o którym jest tutaj na forum(„Cienka niebieska linia” i cos tam jeszcze :P ). Nowy odcinek był w całosci(może poza dosłownie paroma minutami) poświęcony atakom terrorystycznym(min. furgonetce z ładunkami wybuchowymi na parkingu WTC) a nie jednostkom przeznaczonym do ich zwalczania :( . Moim zdaniem o samych atakach(a w szczególności o WTC) dużo więcej i ciekawiej zostało powiedziane na Discovery w cyklu różnych programów. Niemniej jednak też muszę „upolować” kolejny odcinek – być może pokażą już jakieś oddział specjalny w akcji itp.(jeśli tak bidze to dam tu znać).

Pozdrawiam!

EDIT: Heh, Foka mnie uprzedził :)

EDIT 2:

Program o siłach specjalnych widziałem jakieś 2 tygodnie temu. Potem czekałem na nowy odcinek i bodajże tydzień temu trafiłem na Turbo dokument jednak był on o…… :? nie pamiętam, chyba o statku służącym do naprawy przeciętych kabli łączności na dnie oceanu.

Z tego wniosek że cykl mógł już znów się skończyć.

Posted

dzieki za info. Myślałem że to cos poważnego bedzie a tu lipa. program o takiej nazwie :(

W naszej telewizorni to juz kompletna lipa z programami o takiej tematyce :evil:

Posted
Myślałem że to cos poważnego bedzie a tu lipa

Poprzednia seria z 2 podtytułami(razem 4 odcinki) była bardzo ciekawa. Szczegółowych informacji na temat jednostek specjalnych ich wyposażenia itp. to tam nie było. Z resztą i tak każdy zapaleniec poszuka sobie na sieci wiec nie jest to wielka wada. Za to „do obejrzenia” bardzo przyjemny program. W sumie z 4 odcinków zebrało się sporo ciekawych scen w tym np. filmy nagrywane kamerami „szkoleniowymi” czyli zamontowanymi na hełmach żołnierzy lub pomieszczeniach(a wręcz całych kompleksach) treningowych. Jak na mój gust było trochę za dużo pier…. yyy gadania :P o samym zagrożeniu jakim jest terroryzm itp. ale to tylko moja subiektywna opinia.

Jeśli ktoś akurat ma możliwość to warto obejrzeć.

Możliwe ze będą jeszcze powtórki całej serii w Turbo ekstra ale to już trzeba by na bieżąco śledzić.

Pozdrawiam!

• 2 weeks later...
Posted

Od 11 marca na TVN Turbo w miejsce Meskiego Swiata (czy jakos tak) wchodzi nowy program... Nie pamietam nazwy... Cos tam o walce... W kazdym razie jednym ze wspolprowadzacych ma byc Kossek i program ma traktowac o jednostkach specjalnych na calym swiecie.

Posted

Fahrenheit 9/11 zwraca może uwagę na parę ciekawych szczegółów, ale moim zdaniem to agresywna gadzinówka, w której wyrwane z kontekstu materiały okraszono własnymi, niezbyt wysublimowanymi, przemyśleniami autora.

Posted

Popieram przedmowce.

Najciekawsza czesc jest gdzies tak za polowa filmu, gdy zaczyna sie opowiadanie o wojnie w Iraku. Wypowiedzi zolnierzy, zdjecia dokumentalne z walk itd.

--

Rzez

Posted

Witam

Na TVN Turbo jest program "Mała Armia" oraz "Jednostki Specjalne",

NA Discovery Civilisation często oglądam "Pola Bitew" a ostatnio (bodajze w tamtą niedzielę) prawie przez cały dzien leciały na przemian programy "Broń bojowa" i "Współczesne pole walki" ... bardzo mi się to podobało. 1 odcinek "broni bojowej" poswięcony był pistoletom; 2 - pistoletom automatycznym; 3 - karabinom szturmowym. Mam nadzieje ze kiedys będzie powtórka :)

Bardzo polecam "Małą Armię" na TVN Turbo. 8)

Posted

Na tvn turbo pojawil sie program "zasady walki" (jakos tak) w aktualnym odcinku wypowiada sie Marcin Kossek, Roman Polko itp. i jest sporo fajnych ujec.

Posted

Taaak bardzo fajny program. Polecam :)

Tylko szkoda, że nie pokazali 'Tych' akcji (jakby nie mówili, że nie mogą to pewnie bym się nie czepił :P )

PS. Po zapowiedziach spodziewałem się raczej czegoś o sztukach walki wręcz, ale bardzo miłe zaskoczenie :)

Posted

W nastepnym odcinku ma byc (podobno) kontynuacja. :twisted:

Rozsmieszylo mnie troche jak p. Kossek powiedzial, ze nie jest specjalista od walki wrecz i nie uzywa podczas szkolen (z samym stwierdzeniem sie raczej zgadzam), bo to jest program przede wszystkim o walce wrecz :lol: .