Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam!

Nie jest pełna wersja, wraz z wszystkimi bajerami. Jest to układ kontroli strzału + 3rd burst. Kontrola polega na tym, że układ nie pozwala na to, aby po puszczeniu spustu tłok pozostał w tylnej pozycji [widać to na filmie]. Mamy dzięki temu gwarancje, że sprężyna nie jest naciągnięta co wydłuża żywotność repliki oraz zapobiega zacince tłoka. Pełni on również standardową funkcję mosfet.

pozdr.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu na auto tłok pozostawał bardziej cofnięty niż na serii?

Ponieważ im dłuższa seria, tym więcej energii zostaje zgromadzone w silniku i tym trudniej go wyhamować. Jednak nie stanowi to problemu, tłok pozostaje w bezpiecznej pozycji.

Posted

Rozumiem, że wersja z Bolt Catchem (o ile wyjdzie) będzie droższa?

Masz może zamiar wprowadzić jakiś rabat w razie kupienia większej ilości układów (tych co teraz będziesz sprzedawał jak i tych z Bolt Catchem itd.)?

Posted (edited)

Ile tych burstów masz zamiar sprzedać? Długo trwa wyprodukowanie jednego układu? (tak z ciekawości pytam :))

I pytanko jeszcze jedno. Czy planujesz wprowadzić układy do SpecShop`u? :)

Edited by Szarak
Posted

To nie zależy ode mnie. Na pewno muszę uzyskać wiele pozytywnych opinii. Jeśli chodzi o czas produkcji to nie zależy on od ilości. 10dni roboczych PCB i 10dni roboczych montaż. Oczywiście prototypy jeszcze sam montowałem, ale kolejną serie dostane już gotową.

Aktualnie mam 8 zmontowanych układów:

gb1e.jpg

gb2c.jpg

Posted

Witam,

Dostałem układ z burstem GATE. Wstępnie go zamontowałem w celu sprawdzenie czy działa jak należy - i co tu dużo mówić działa jak trzeba. 3 strzały i nie więcej nie mniej. Układ spełnia także funkcję typowego MOSFETa co widać natychmiast.

Trochę zabawy było z upchnięciem wszystkich kabli w M4 ale da sie :).

Dokładniej opiszę wszystko jak poskładam do końca wszystko jak należy i trochę więcej postrzelam.

Jak na tą chwilę jestem bardzo zadowolony!!

Posted

A czy układ mieści się bez problemu w m16 G&P czy trzeba coś piłować ?

Miałem stary układ i trzeba było piłować. Teraz mam nowy i nie trzeba :) O G&P mówię oczywiście.